Dodaj do ulubionych

plamienie po @ prośba o pomoc

07.10.13, 10:59
Dzień doby,
mam pytanie ostatnio na wizycie u lekarza na monitoringu (staram się o dziecko) prosiłam lekarza o duphaston (nie wiem jak się pisze) bo prędzej miałam zastrzyk i potwierdzone ze jajeczka pękły miałam dwa. Lekarz stwierdził że w momencie gdy mam dwa jajeczka dominujące to nie ma mowy o niewydolności ciałka żółtego i nie ma potrzeby duphastonu podawać.
Po miesiączce po jednym dniu czy dwóch dostałam plamienie brązowawy i trwało dwa/ trzy dni wyczytałam ze to właśnie może świadczyć o niewydolności ciałka żółtego czy to prawda jutro jadę znowu na monitoring chciałabym móc poprosić go o pomoc ponownie bo kolejny raz się nie udało zajść ale niestety poroniłam.
Już raz w zeszłym roku cudownie udało mi się zajść w ciąże w tym cyklu wtedy właśnie dostałam zastrzyk na pęknięcie jajeczka i duphaston i się udało dlatego teraz też o to prosiłam :(
z góry dziękuję za pomoc już nie wiem co robić co badać :(
Obserwuj wątek
    • bystra_26 Re: plamienie po @ prośba o pomoc 07.10.13, 21:22
      1. Dlaczego masz stymulowaną owulację?
      2. Plamienia po miesiączce to raczej nie jest problem z progesteronem. Niedomogę ciałka żółtego można podejrzewać, jeśli przez 3 kolejne, własne (bez leków zmieniających poziomy własnych hormonów) cykle masz fazę wyższych temp. poniżej 11 dni (jeśli prowadzisz pomiar spoczynkowej temperatury ciała) albo masz 2 lub więcej dni plamienia PRZED okresem.
      Jeśli podejrzewa się niedomogę, to się nie włącza leków, tylko sprawdza, czy ona naprawdę jest - najlepiej robiąc badanie poziomu progesteronu w 7 dniu fazy lutealnej przez 3 kolejne cykle - jednorazowy wynik może być przypadkowy.
      • agnieszkahal byłam u lekarza 09.10.13, 08:26
        byłam wczoraj u lekarza jajko jest 23 mm zastrzyk dostałam a od piątku mam brac liteine dopochwowo 2x dziennie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka