Dodaj do ulubionych

ból jajnika i skok tempki

10.10.04, 14:54
W tamtym mies podczas owu bolal mnie prawy jajnik i w tym tez, myslalam ze w
jednym mies. boli jeden a w nast.drugi , jak to jest ?? i dlaczego boli 3dni
po owulacji???

Jak to jest ze skokiem tempki, czy jest w dniu owulacji ???

Ponizej moj wykres,mozna zerknac.

dzieki za odpowiedzi dreczacych mnie pytan.
Obserwuj wątek
    • maretina Re: ból jajnika i skok tempki 10.10.04, 15:39
      1) bol jajnika jest prawdopodobienstwem tego, ze to akurat z bolacego jajnika
      bedzie owulacja. nie jest tak zawsze ( w poprzednim cyklu bolal mnie raz prawy,
      raz lewy na przemian, tylko dzieki monitoringowi usg wiem, ze iowulacja byla z
      lewego). kilkudniowy bol po owulacji to nic zlego, na jajniku jest ranka, ktora
      ok 3 dni moze pobolewac.
      • kammi.28 Re: ból jajnika i skok tempki 10.10.04, 22:55
        Pare miesiecy temu, jak zaczynalam starania (i nie bylo pewnosci czy mam wogole
        owulacje) moja gin kazala mi mierzyc temp. i bacznie notowac wszystkie
        objawy.Powiedziala mi rowniez, ze moze okazac sie, ze owulacja jest tylko z
        jednego jajnika natomiast nie jest to zadna przeszkoda do zajscia w ciaze. I
        jak sie okazalo u mnie owulacja jest tylko z lewego jajnika. Po 20.10 ide na
        wizyte i dowiem sie czy cos nalezy zrobic z tym, o czym Cie poinformuje
        • skrzynka3 Re: ból jajnika i skok tempki 11.10.04, 00:22
          A ja dodam ze to tylko objaw pomocniczy i zdaje sie wynika z podraznienia
          otrzewnej a skok tempki nie musi byc w dniu owu.W warunkach domowych nie da sie
          wyznaczyc dnia owu a tylko dni prawdopodobnie plodne i te na pewno nie plodne.I
          o to w sumie chodzi :))) Skrzynka
    • gagat101 Re: ból jajnika i skok tempki 11.10.04, 09:20
      Dzieki, moze dodam ze testy owu w tym samym dniu co skok tempki wykazaly mi
      owulacje, tylko ze nie wiem jak na to patrzec czy owu byla w dniu ostatniej
      nizszej tem czy jak juz skoczyla ???
    • grrrrw Re: ból jajnika i skok tempki 11.10.04, 16:16
      Test owulacyjny nie wykazuje owulacji ale pik LH, wyrzyt tego hormonu powoduje
      ze w około jedna dobe później (dokładnie 6-36 godz) powinien peknac
      pecherzyk.
      Albo peka i przekształaca się w ciałko zółte - ciałko wydziela progesteron, a
      on z kolei podnosi temperaturę albo nie peka.
      Wynika z tego, ze jajeczkowanie jest najczesciej nieco przed skokiem, a pik LH
      jeszcze dobę wczesniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka