Dodaj do ulubionych

pytanie do mam stosujacych personę

07.09.05, 20:55
Witajcie zwolenniczki NPR, od 10 lat stosuje naturalne metody (sluz,
temperatura, szyjka macicy), mam dwoje dzieci; rok temu zakupilam persone
(odczytuje plodnosc z moczu). Mam w związku z tym pytanie. Czy ktoras z Was
stosujac sie w 100% jedynie do wskazowek persony zaszla w nieplanowana ciąze?
Jesli tak, to w jakim bylysie wowczas wieku? Pozdrawiam serdecznie Ewa
Obserwuj wątek
    • ciezarowka Re: pytanie do mam stosujacych personę 08.09.05, 12:22
      Ja niestety nie mam persony ale myslę o jej zakupieniu - czy ty stosujesz się w
      100% do jej zaleceń?
      • nordynka Re: pytanie do mam stosujacych personę 15.09.05, 21:19
        Witaj, przepraszam, ze tak pozno odpisuje. Mam persone od roku. Stosuje sie do
        jej zalecen w 100%. Oprocz tego prowadzilam dalej obserwacje sluzu, mierzylam
        temperaturę itd. Wszystkie moje obserwacje pokrywaly sie ze wskazaniami
        persony, czasem persona okazywala sie zbyt rygorystyczna, a to po to, zeby
        zapewnic sobie wieksza skutecznosc w "antykoncepcji" . Od kilku miesiecy
        zaniechalam mierzenia temperatury, bo uznalam to za bezcelowe. A moje pytanie
        wynika z tego, ze chcialabym trzecie dziecko, w przeciwienstwie do meza. Wiec
        licze na wpadke, ale persona jest po prostu za dokladna. I zastanawiam sie czy
        w ogole jest mozliwa z nia wpadka... Maz wciaz do niej zaglada i (hehe) tez jej
        slucha. No coz, moze kiedys sie pomyli, persona oczywiscie.... Pozdr. Ewa
    • yonkaa Re: pytanie do mam stosujacych personę 21.09.05, 12:03
      z niecierpliwoscia czekam na kolejne posty. Chce kupic Persone ale nie wiem czy warto. Gdzie mozna ja
      kupic najtaniej?
      • nordynka Re: pytanie do mam stosujacych personę 21.09.05, 19:49
        Witaj, uwazam, ze warto kupic persone. W pierwszych trzech cyklach persona
        pokazywala mi, ze przez caly czas jestem w okresie plodnym. Pomyslalam, ze
        persona daje 100% pewnosc, zakladajac, ze ani razu nie wspolzyjesz (hehe), ale
        w kolejnych cyklach ilosc dni interpretowanych jako nieplodne wzrastala. Po 10
        cyklach persona pokazuje ok. 8 dni plodnych. Mam spore doswiadczenie w
        obserwacjach (NPR) i stosujac od 10 cykli persone stwierdzam, ze z dokladnoscia
        jednego dnia potrafi zaplanowac owulacje (zatem dziala rowniez jako metoda
        pomagajaca wybrac najlepszy czas na poczecie dziecka). Persona bierze tez pod
        uwage zywotnosc plemnikow. Uwazam, ze warto ja kupic, mnie odstresowala w
        miesiacach, w ktorych nie chcialam zajsc w ciaze. Fajne jest rowniez to, ze
        persona przewiduje z wyprzedzeniem 1 dnia pierwszy dzien miesiaczki.
        www.persona.info.pl - na tej stronie znajdziesz wyczerpujace informacje. Ja
        kupilam persone po promocyjnej cenie droga internetowa:
        www.marcinkowscy.com.pl.
        • p.magdalenka Re: pytanie do mam stosujacych personę 28.09.05, 15:46
          zerknij na allegro widziałam niemiecką personę za 340 pln
    • tuitam83 Re: pytanie do mam stosujacych personę 29.09.05, 13:18
      Stosujac persone przekonalam sie, ze moze ona w dniach przedowulacyjnych
      zawiesc...10 dnia robilam test- i mialam zielone swiatelko, 11-czerwone a 12-
      owulacje!!tak wiec gdybym dodatkowo nie wspomagala sie gumkami..bylabym
      zapewne mamusia. Byla to jedyna ,,pomylka" persony w ciagu roku, na ktora
      wplynela pewnie zmiana klimatu...Tak wiec jesli liczysz na wpadke..to no
      coz..sa szanse:-)
      • yonkaa Re: pytanie do mam stosujacych personę 29.09.05, 18:35
        a mozesz napisac w ktorym dniu cyklu zazwyczaj masz owu? i na ile dni przed owu persona pokazuje
        zielone swiatelko?
        • krewetka Re: pytanie do mam stosujacych personę 15.12.05, 12:50
          podciągam temat, tez jestem zainteresowana kupnem, persony, jakie sa koszty
          miesieczne pasków?
    • stoneczka2 Re: pytanie do mam stosujacych personę 18.12.05, 12:46
      to moze wpisz cos błędnie np. poczatek mesiaczki, moze choc troche sie
      poprzestawia i zmyli meza :) ? tak naprawde nie wiem czy to mozliwe bo nie
      uzywam persony ale przymierzam sie do zakupu. narazie karmię, wiec z tego co
      czytalam to urzadzenie dla mnie nieprzydatne. Powiedz gdzie mzna kupic paski do
      persony i ile kosztuja ?
      • miaau Re: pytanie do mam stosujacych personę 18.12.05, 18:38
        ja tez sie przymiezam do kupienia ale po dostawieniu tabletek trzeba odczekac 3
        cykle - ja mialam dopiero jeden (w koncu - tabletki odstawilam pol roku temu :-
        / )
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka