cmok111 18.04.06, 20:15 Po czym poznać sluz płodny ??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grazyna9913 śluzik płodny 21.04.06, 13:06 wygląda jak surowe białko kurzego jaja , jest rozciągliwy, przezroczysty i daje odczucie mokrości, śliskości w przedsionku pochwy. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: śluzik płodny 22.04.06, 22:11 Jak rano siadasz na kibelku, to potrafi się wręcz lać. Albo wisieć taki "glut". I na papierze toaletowym jest "nasmarkane". Sorry za niezbyt eleganckie porównania, ale może będą w ten sposób zrozumiałe. Odpowiedz Link
kaluha Re: śluzik płodny 25.04.06, 19:43 opis rewelacja, oczyma wyobraźni dokładnie widzę ten śluz jak rzeczywisty :) Odpowiedz Link
maalza Re: śluzik płodny 26.04.06, 10:12 Sluz płodny różni sie u poszczególnych kobiet, może byc bardziej rozciągliwy lub nie, ja u siebie raczej nie zauważam sluzu dokladnie jak białko jajka, ale raczej woda, po prostu leje sie i leje wodnisty sluz. A jak jest rozciągliwy jest żóltawy, tez może być. Odpowiedz Link
lilith76 Re: śluzik płodny 26.04.06, 13:56 > Jak rano siadasz na kibelku, to potrafi się wręcz lać. Albo wisieć taki "glut". > I na papierze toaletowym jest "nasmarkane". Sorry za niezbyt eleganckie > porównania, ale może będą w ten sposób zrozumiałe. malownicze porównanie :) jednak nie u wszystkich kobiet jest podobnie. ja mam czasami tylko uczucie wilgotności, śliskości w środku. czasami widać go na papierze toaletowym lub bieliźnie. Odpowiedz Link
blaszany_dzwoneczek Re: śluzik płodny 26.04.06, 14:42 A ja z kolei nie wiem zupełnie co to to uczucie wilgotności - nigdy tego nie miałam. Czasem tylko trochę mokrawo ale na zewnątrz, ale to jest zawsze przy śluzie niepłodnym - jak czasem jest go więcej. U mnie śluz płodny to wypisz wymaluj "nasmarkane na papierze" :-) Odpowiedz Link
astrolepsis Re: śluzik płodny 09.06.06, 17:38 Rzeczywiście malownicze te porównania, ale bardzo prawdziwe... Mam jednak pytanie, jak odróżnić śluz płodny od nawilżenia, które pojawia się wraz z podnieceniem? Macie jakiś tajemniczy sposób? U mnie wyglądają jednakowo i takoz się ciągna. Oczywiście, jednym z kryteriów mogłoby być obserwowanie śluzu tylko w czasie, kiedy podniecenia brak, no ale nie zawsze tak jest. Odpowiedz Link
wenus_z_miletu Re: śluzik płodny 10.06.06, 14:20 A słuchajcie, czy leczenie grzybicy i globulkami stanów zapalnych może zaburzyć ten obraz śluzu?? Bo ja u siebie go nie obserwuję, ale leczyłam miesiąc temu grzybicę i w cytologii wyszedł mi lekki stan zapalny i biorę teraz Vagical. Na 12 dni przed okresem mam teraz zupełnie sucho. Przedtem miałam minimalny sluz jak mleko, metny. Już się doszukuję u siebie braku owulacji :( Przed cytologią się doszukiwałam raka!;) Okazała się II więc nie tak źle. Panikuję ale z tym śluzem na bank jest coś nie tak. Odpowiedz Link
urojenia1 Re: śluzik płodny 14.07.06, 17:23 > Mam jednak pytanie, jak odróżnić śluz płodny od nawilżenia, które pojawia się > wraz z podnieceniem? Macie jakiś tajemniczy sposób? U mnie wyglądają jednakowo U mnie też. Zawsze się wkurzam, gdy słyszę, że śluzu płodnego nie sposób pomylić z jakąkolwiek inną wydzieliną. U mnie obie jednakowoż przezroczyste i rozciągliwe. Na wszelki wypadek sięgam po prostu do szyjki i stamtąd biorę, co potrzebuję. Gdybym się opierała tylko na tym, co mam szansę zobaczyć na papierze toaletowym, to bym pewnie teraz była jedną z tych psioczących na nieskuteczność NPR :). Druga sprawa - nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie nie jest tak, że śluz płodny pojawia się nagle, z zaskoczenia - najpierw jest biała lepka wydzielina, potem coraz bardziej przezroczysta i ciągliwa. Zatem regularna obserwacja powinna pozwolić uniknąć pomyłek. Odpowiedz Link
burczykowa Re: śluzik płodny 30.07.06, 17:37 astrolepsis napisała: > Mam jednak pytanie, jak odróżnić śluz płodny od nawilżenia, które pojawia się > wraz z podnieceniem? Macie jakiś tajemniczy sposób? U mnie wyglądają jednakowo > i > takoz się ciągna. > Oczywiście, jednym z kryteriów mogłoby być obserwowanie śluzu tylko w czasie, > kiedy podniecenia brak, no ale nie zawsze tak jest. Podstawowa rada- nie oceniac NICZEGO, jesli być może ma do czegoś dojść :D W innym wypadku- murowany jest okres płodności :DDD Jesli przez cały dzień z obserwacji wynika, że nie ma sluzu (albo nic się w niej nie zmieniło- przy typie nie-sucho), a dodatkowo obliczenia nie wskazują na poczatek okresu płodności, to nie być nadgorliwym i nie sprawdzać niczego! :DD Po kiego grzyba psuc sobie takie chwile? ;) Odpowiedz Link
malenkaa5 Re: śluzik płodny 27.07.06, 21:05 Porównaie super.U mnie tez tak jest. I tylko pytanie- czy jak juz widze te "smarki" to czas by się kochac?? Czy to juz po wszystkim, a może odczekac ze dwa dni?? Dopiero zaczynam sie uczyc, wiec proszę o rade :) Odpowiedz Link
emilkaq Re: Jak wygląda śluz płodny ?? 14.07.06, 15:32 Witam, podnoszę temat bo mam jeszcze pytanie odnosnie śluzu. Po ponad półrocznej obserwacji ( 8 cykl ) rzadko obserwuję śluz rozciągliwy jak białko jaja. Przed owulacją, obserwuję szyjkę skróconą i miękką, mam bóle owulacyjne i nie mam śluzu tylko własnie ogromne uczucie wilgotności, śliskości w przedsionku pochwy. Czy to normalne?? Czy śluz rozciagliwy jest niezbędny do zapłodnienia?? Pozdr, Aga Odpowiedz Link
fiamma75 Re: Jak wygląda śluz płodny ?? 14.07.06, 15:40 To normalne. Widocznie u Ciebie jest to najwyższy wskaźnik płodności. Odpowiedz Link
szery78 Re: Jak wygląda śluz płodny ?? 18.07.06, 08:53 Może wiecie jak to jest. Zastanawia mnie, czy po zajściu śluz nadal występuje w takiej samej postaci jak w poprzednich cyklach? Odpowiedz Link
saskiaplus1 Re: Jak wygląda śluz płodny ?? 18.07.06, 13:19 Ale po zajściu i urodzeniu, czy tylko po zajściu? W ciąży śluz jest różny, ale rzadko typu płodnego - najczęściej lepki i biały, czasem w dość dużej ilości. Natomiast po porodzie (i powrocie cykli) może być tak, jak przed ciążą, a może się zmienić. Obserwację obrazu śluzu trzeba zaczynać praktycznie od zera. Odpowiedz Link
zebrusia6 Re: Jak wygląda śluz płodny ?? 21.07.06, 12:15 Nowłaśnie czy śluz mętny, gęsty prawie biały zazwyczaj wyprzedza ten śluz płodny?Zawsze mogę zauważyć u siebie ok 10 dc taki właśnie śluz. Odpowiedz Link