Dodaj do ulubionych

Jak wygląda śluz płodny ??

18.04.06, 20:15
Po czym poznać sluz płodny ???
Obserwuj wątek
    • grazyna9913 śluzik płodny 21.04.06, 13:06
      wygląda jak surowe białko kurzego jaja , jest rozciągliwy, przezroczysty i daje
      odczucie mokrości, śliskości w przedsionku pochwy.
      • horpyna4 Re: śluzik płodny 22.04.06, 22:11
        Jak rano siadasz na kibelku, to potrafi się wręcz lać. Albo wisieć taki "glut".
        I na papierze toaletowym jest "nasmarkane". Sorry za niezbyt eleganckie
        porównania, ale może będą w ten sposób zrozumiałe.
        • kaluha Re: śluzik płodny 25.04.06, 19:43
          opis rewelacja, oczyma wyobraźni dokładnie widzę ten śluz jak rzeczywisty :)
          • maalza Re: śluzik płodny 26.04.06, 10:12
            Sluz płodny różni sie u poszczególnych kobiet, może byc bardziej rozciągliwy
            lub nie, ja u siebie raczej nie zauważam sluzu dokladnie jak białko jajka, ale
            raczej woda, po prostu leje sie i leje wodnisty sluz. A jak jest rozciągliwy
            jest żóltawy, tez może być.
        • lilith76 Re: śluzik płodny 26.04.06, 13:56
          > Jak rano siadasz na kibelku, to potrafi się wręcz lać. Albo wisieć
          taki "glut".
          > I na papierze toaletowym jest "nasmarkane". Sorry za niezbyt eleganckie
          > porównania, ale może będą w ten sposób zrozumiałe.

malownicze porównanie :)

jednak nie u wszystkich kobiet jest podobnie.
          ja mam czasami tylko uczucie wilgotności, śliskości w środku.
          czasami widać go na papierze toaletowym lub bieliźnie.
          • blaszany_dzwoneczek Re: śluzik płodny 26.04.06, 14:42
            A ja z kolei nie wiem zupełnie co to to uczucie wilgotności - nigdy tego nie
            miałam. Czasem tylko trochę mokrawo ale na zewnątrz, ale to jest zawsze przy
            śluzie niepłodnym - jak czasem jest go więcej. U mnie śluz płodny to wypisz
            wymaluj "nasmarkane na papierze" :-)
            • astrolepsis Re: śluzik płodny 09.06.06, 17:38
              Rzeczywiście malownicze te porównania, ale bardzo prawdziwe...

Mam jednak pytanie, jak odróżnić śluz płodny od nawilżenia, które pojawia się
              wraz z podnieceniem? Macie jakiś tajemniczy sposób? U mnie wyglądają jednakowo i
              takoz się ciągna.
              Oczywiście, jednym z kryteriów mogłoby być obserwowanie śluzu tylko w czasie,
              kiedy podniecenia brak, no ale nie zawsze tak jest.
              • wenus_z_miletu Re: śluzik płodny 10.06.06, 14:20
                A słuchajcie, czy leczenie grzybicy i globulkami stanów zapalnych może zaburzyć
                ten obraz śluzu?? Bo ja u siebie go nie obserwuję, ale leczyłam miesiąc temu
                grzybicę i w cytologii wyszedł mi lekki stan zapalny i biorę teraz Vagical. Na
                12 dni przed okresem mam teraz zupełnie sucho. Przedtem miałam minimalny sluz
                jak mleko, metny. Już się doszukuję u siebie braku owulacji :( Przed cytologią
                się doszukiwałam raka!;) Okazała się II więc nie tak źle. Panikuję ale z tym
                śluzem na bank jest coś nie tak.
              • urojenia1 Re: śluzik płodny 14.07.06, 17:23
                > Mam jednak pytanie, jak odróżnić śluz płodny od nawilżenia, które pojawia się
                > wraz z podnieceniem? Macie jakiś tajemniczy sposób? U mnie wyglądają jednakowo

U mnie też. Zawsze się wkurzam, gdy słyszę, że śluzu płodnego nie sposób pomylić
                z jakąkolwiek inną wydzieliną. U mnie obie jednakowoż przezroczyste i rozciągliwe.

Na wszelki wypadek sięgam po prostu do szyjki i stamtąd biorę, co potrzebuję.
                Gdybym się opierała tylko na tym, co mam szansę zobaczyć na papierze toaletowym,
                to bym pewnie teraz była jedną z tych psioczących na nieskuteczność NPR :).

Druga sprawa - nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie nie jest tak, że śluz płodny
                pojawia się nagle, z zaskoczenia - najpierw jest biała lepka wydzielina, potem
                coraz bardziej przezroczysta i ciągliwa. Zatem regularna obserwacja powinna
                pozwolić uniknąć pomyłek.
              • burczykowa Re: śluzik płodny 30.07.06, 17:37
                astrolepsis napisała:

> Mam jednak pytanie, jak odróżnić śluz płodny od nawilżenia, które pojawia się
                > wraz z podnieceniem? Macie jakiś tajemniczy sposób? U mnie wyglądają
                jednakowo
                > i
                > takoz się ciągna.
                > Oczywiście, jednym z kryteriów mogłoby być obserwowanie śluzu tylko w czasie,
                > kiedy podniecenia brak, no ale nie zawsze tak jest.

Podstawowa rada- nie oceniac NICZEGO, jesli być może ma do czegoś dojść :D W
                innym wypadku- murowany jest okres płodności :DDD
                Jesli przez cały dzień z obserwacji wynika, że nie ma sluzu (albo nic się w
                niej nie zmieniło- przy typie nie-sucho), a dodatkowo obliczenia nie wskazują
                na poczatek okresu płodności, to nie być nadgorliwym i nie sprawdzać
                niczego! :DD Po kiego grzyba psuc sobie takie chwile?
                ;)
        • malenkaa5 Re: śluzik płodny 27.07.06, 21:05
          Porównaie super.U mnie tez tak jest. I tylko pytanie- czy jak juz widze
          te "smarki" to czas by się kochac?? Czy to juz po wszystkim, a może odczekac ze
          dwa dni??
          Dopiero zaczynam sie uczyc, wiec proszę o rade :)
    • emilkaq Re: Jak wygląda śluz płodny ?? 14.07.06, 15:32
      Witam, podnoszę temat bo mam jeszcze pytanie odnosnie śluzu.
      Po ponad półrocznej obserwacji ( 8 cykl ) rzadko obserwuję śluz rozciągliwy jak
      białko jaja. Przed owulacją, obserwuję szyjkę skróconą i miękką, mam bóle
      owulacyjne i nie mam śluzu tylko własnie ogromne uczucie wilgotności, śliskości
      w przedsionku pochwy. Czy to normalne?? Czy śluz rozciagliwy jest niezbędny do
      zapłodnienia??
      Pozdr, Aga
      • fiamma75 Re: Jak wygląda śluz płodny ?? 14.07.06, 15:40
        To normalne. Widocznie u Ciebie jest to najwyższy wskaźnik płodności.
        • szery78 Re: Jak wygląda śluz płodny ?? 18.07.06, 08:53
          Może wiecie jak to jest. Zastanawia mnie, czy po zajściu śluz nadal występuje w
          takiej samej postaci jak w poprzednich cyklach?
          • saskiaplus1 Re: Jak wygląda śluz płodny ?? 18.07.06, 13:19
            Ale po zajściu i urodzeniu, czy tylko po zajściu? W ciąży śluz jest różny, ale
            rzadko typu płodnego - najczęściej lepki i biały, czasem w dość dużej ilości.
            Natomiast po porodzie (i powrocie cykli) może być tak, jak przed ciążą, a może
            się zmienić. Obserwację obrazu śluzu trzeba zaczynać praktycznie od zera.
    • zebrusia6 Re: Jak wygląda śluz płodny ?? 21.07.06, 12:15
      Nowłaśnie czy śluz mętny, gęsty prawie biały zazwyczaj wyprzedza ten śluz
      płodny?Zawsze mogę zauważyć u siebie ok 10 dc taki właśnie śluz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka