Dodaj do ulubionych

Ciaza? PROSZE O ODP!

18.10.06, 14:07
Witam Was,
z pewnoscia bylo juz tutaj mnostwo takich postow, ale bardzo licze na Wasza pomoc...
25 IX bylam u gina, ktory stwierdzil, ze jestem tuz tuz przed owulacja. Zawsze 2 tyg po owu dostawalam okres. Tym razem do dzis- nic... Jestem drazliwa, bola mnie piersi, jajnik, ale @ jak nie bylo tak nie ma.
Staramy sie o dziecko, wiec ciaza OGOLNIE bylaby ogromna radoscia, ale... przedwczoraj MUSIALAM miec zrobione 2 zdjecia rtg jamy brzusznej (powazne schorzenie nerek). W sumie to miala byc urografia, ale dostalam zapasci, wiec przerwano zabieg i zrobiono zwykle rtg.
MOje pytanie jest takie: czy okres moze sie spozniac mimo owulacji w terminie przez stres, antybiotyki itd? Czy to moze byc ciaza? I czy ewentualnej ciazy zaszkodzi rtg?
Pomozcxie, prosze :(
Obserwuj wątek
    • lilith76 Re: Ciaza? PROSZE O ODP! 18.10.06, 14:46
      To, że lekarz powiedział, że jesteś tuż przed owulacją nie oznacza, że ona się na 100% akurat wtedy odbyła. Mogła się spóźnić, pęcherzyk mógł w ogóle nie pęknąć (stres, antybiotyki).
    • horpyna4 Re: Ciaza? PROSZE O ODP! 18.10.06, 16:19
      Zdjęcie rentgenowskie nie powinno zaszkodzić ewentualnej ciąży. Może zaszkodzić,
      ale w pierwszych godzinach. Tu już byłyby ze trzy tygodnie i wbrew powszechnym
      opiniom ja bym nie panikowała.
      Ale jest coś gorszego: schorzenie nerek. Powinno być wyleczone przed zajściem w
      ciążę. Jeżeli się okaże że jesteś w ciąży, to konieczna konsultacja ginekologa
      z urologiem, chyba, że miał już takie przypadki.
      • basiulka999 Re: Ciaza? PROSZE O ODP! 20.10.06, 12:27
        zrób test

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka