krokus77 05.01.07, 16:24 I jeszcze jedno pytanko: czy stan zapalny w pochwie może być powodem podwyższonej temperatury? Jeśli tak to nie mam co prowadzić obserwacji ani temperatury ani śluzu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: stan zapalny a temperatura 05.01.07, 19:51 Właśnie warto prowadzić, bo wtedy wiesz, co ma wpływ na poszczególne objawy. Zawsze dziwi mnie takie podejście - czy warto? Ano, trzeba samej sprawdzić, nie ma, jak własne doświadczenie. Odpowiedz Link
skrzynka3 Re: stan zapalny a temperatura 05.01.07, 20:54 No wlasnie Horpyna ja mam tak samo z tym zdziwieniem. Ja ciekawskie zwierze jestem wiec jak zaczelam sie obserwowac to wrecz maniacko sprawdzalam jak na mnie rozne rzeczy dzialaja. Dlatego nie rezygnowalam z pomiarow na wykanczajacym kondycyjnie splywie(mimo ze akurat w tym cyklu obserwacje byly mi na grzyba :)) bo chcialam wiedziec jaka bedzie tempka po calym dniu ostrego wysilku. Mierzylam rowniez w Nowy Rok po szalonej imprezie kiedy polozylam sie spac o 5 rano a wstalam o 16 -tez w celu ekspertymentu. To wszystko okazalo sie bezcenne pozniej kiedy okazalo sie, ze ta wiedza sie przydaje i wiem na co musze zwroci uwage a co nie wplywa na obraz cyklu. Odpowiedz Link
chrumpsowa Re: stan zapalny a temperatura 06.01.07, 12:11 Hymmm a czy stan zapalny w pochwie ma wplyw na osrodek regulacji temp., ktory znajduje sie w mozgu? Wg. mnie nie... No, ale Skrzynka bardzo madrze zauwazyla, zeby mierzyc, bo taka wiedza moze nam sie przydac na przyszlosc. Dodam, ze przy stanie zapalnym stosunki nie sa wskazane. Od siebie powiem, ze u mnie bakteryjne stany zapalne organizmu takie jak zapalenie zatok, oskrzeli, gardla i krtani nie maja wplywu na ptc. Wplyw maja antybiotyki, ktore oslabiaja organizm i ptc jest wtedy nizsza niz normalnie, gdy jestem zdrowa. Zaburzona (zawyzona) temp. mialam raz przy grypie, ale wtedy temp. mierzona pod pacha byla w okolicach 39 stopni... Odpowiedz Link