Dodaj do ulubionych

stan zapalny a temperatura

05.01.07, 16:24
I jeszcze jedno pytanko: czy stan zapalny w pochwie może być powodem
podwyższonej temperatury? Jeśli tak to nie mam co prowadzić obserwacji ani
temperatury ani śluzu.
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: stan zapalny a temperatura 05.01.07, 19:51
      Właśnie warto prowadzić, bo wtedy wiesz, co ma wpływ na poszczególne objawy.
      Zawsze dziwi mnie takie podejście - czy warto? Ano, trzeba samej sprawdzić, nie
      ma, jak własne doświadczenie.
      • skrzynka3 Re: stan zapalny a temperatura 05.01.07, 20:54
        No wlasnie Horpyna ja mam tak samo z tym zdziwieniem. Ja ciekawskie zwierze
        jestem wiec jak zaczelam sie obserwowac to wrecz maniacko sprawdzalam jak na
        mnie rozne rzeczy dzialaja. Dlatego nie rezygnowalam z pomiarow na
        wykanczajacym kondycyjnie splywie(mimo ze akurat w tym cyklu obserwacje byly mi
        na grzyba :)) bo chcialam wiedziec jaka bedzie tempka po calym dniu ostrego
        wysilku. Mierzylam rowniez w Nowy Rok po szalonej imprezie kiedy polozylam sie
        spac o 5 rano a wstalam o 16 -tez w celu ekspertymentu. To wszystko okazalo sie
        bezcenne pozniej kiedy okazalo sie, ze ta wiedza sie przydaje i wiem na co
        musze zwroci uwage a co nie wplywa na obraz cyklu.
    • chrumpsowa Re: stan zapalny a temperatura 06.01.07, 12:11
      Hymmm a czy stan zapalny w pochwie ma wplyw na osrodek regulacji temp., ktory
      znajduje sie w mozgu? Wg. mnie nie... No, ale Skrzynka bardzo madrze zauwazyla,
      zeby mierzyc, bo taka wiedza moze nam sie przydac na przyszlosc. Dodam, ze przy
      stanie zapalnym stosunki nie sa wskazane.
      Od siebie powiem, ze u mnie bakteryjne stany zapalne organizmu takie jak
      zapalenie zatok, oskrzeli, gardla i krtani nie maja wplywu na ptc. Wplyw maja
      antybiotyki, ktore oslabiaja organizm i ptc jest wtedy nizsza niz normalnie, gdy
      jestem zdrowa.

Zaburzona (zawyzona) temp. mialam raz przy grypie, ale wtedy temp. mierzona pod
      pacha byla w okolicach 39 stopni...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka