20.03.07, 09:42
Od zeszłego cyklu zaczęłam zażywać norprolac i duphaston na obniżenie
prolaktyny i zniknęło plamienie, które miałam zazwyczaj przed @ pojawiło się
natomiast delikatne krwawienie (bez bólu brzucha) w 25 dc. W zeszłym cyklu
myślałam, że to przez antybiotyk ale teraz 25dc - ostatni dzień zażywania
duphastonu i znowu zaczyna się to samo. Ostatnio miałam tak półtora dnia po
czym @ przyszła w normalnym terminie w 28dc. Co to może być? Czy to wpływ
duphastonu czy znowu coś się popierniczyło?
Bardzo proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • s_biela Re: Duphaston 20.03.07, 16:57
      w ktorym dniu cyklu miałaś zazwyczaj to plamienie, kiedy Ci wypadała owu i ile
      trwa twój cykl. najlepiej wypisz swoje trzy ostatnie cykle i jak przyjmowałaś
      leki. jeśli to było planienie śródcykliczne to duphaston może mieć na to
      wpływ....
      • beti1977 Re: Duphaston 21.03.07, 12:44
        Cykle zazwyczaj trwają 26 - 29 dni. Plamienie miałam zazwyczaj dzień lub dwa
        przed @. Mierząc tempkę mogę przypuszczać, że faza lutealna trwa zazwyczaj
        13,14 dni. Norprolac i duphaston zaczęłam zażywać od 17 dnia zeszłego cyklu.
        Duphaston skończyłam zażywać 25 dc i juz w tym dniu dostałam krwawienia, ale
        nie było to krwawienie jak w czasie @, dużo mniej intensywne. W tym cyklu
        duphasto zaczęłam od 16 dc a wczoraj tj w 25 dc skończyłam. Krwawienie pojawiło
        się wczoraj ale w minimalnych ilościach (dużo mniej niż w zeszłym cyklu) a
        dzisiaj mam już plamienie, które pewnie rozwinie sie jak zwykle w @.
        • 87lnbv Re: Duphaston 24.03.07, 13:45
          hmmm a może zacząc duph po owulce, na 3 dzień skoku tempki i brac go całe 10
          dni, wówczas nie powinna @ tak szybko sie pojawic, ja mam faze lutealną 11
          dniowa i biorę na 3 dzien po skoku przez 10 dni, wydłuzam ja wówczas do 12 dni,
          może skonsultuj sie z lekarzem, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka