giggle5 10.05.07, 09:16 dziwna sprawa - zawsze miałam długie cykle, a odkąd wyszłam za mąż (pół roku temu) cykle coraz krótsze - ostatni 25 dni;;)) jakaś się wyregulowana zrobiłam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bystra_26 Re: krótkie cykle 10.05.07, 09:37 długość cyklu nie jest dana raz na zawsze - jeśli wejście w małżeństwo wiązało się dla Ciebie z dużymi zmianami np. przeprowadzka (jak ktoś rok czy więcej przed ślubem zyje jak małżeństwo, to nie jest zmiana), to może wpłynąć też na rytm płodności a ktora faza ci się skróciła? no bo jak lutealna, to może być jakies zaburzenia Odpowiedz Link
giggle5 Re: krótkie cykle 10.05.07, 09:46 no własnie lutealna, brałam magnez i było lepiej, a teraz mi sie skonczyl w połowie cyklu i nie zdażylam dokupic i cykl krótki. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: krótkie cykle 10.05.07, 15:46 czy mierzysz tempki, ze wiesz ile poszczegolna faza trwa u Ciebie, czy wyliczasz sobie czy jakos przyjmujesz? Odpowiedz Link
giggle5 Re: krótkie cykle 11.05.07, 08:56 oczywiście, że mierzę i stąd wiem ile poszczególne fazy trwają. Chyba mgę miec problemy jeśli bedę chciała powiększyc rodzinę??? Odpowiedz Link
bystra_26 bez paniki 11.05.07, 10:32 1. jesli masz w zyciu dużo stresu, pijesz kawę i herbatę, to tracisz dużo magnezu, w tym wypadku podejrzewam, że skrócenie II fazy jest wynikiem niedoboru magnezu w organizmie bierz go więc regularnie i obserwuj siebie, podejrzewam, że wrócisz do normy 11 dni w kwestii utrzymania wczesnej ciązy to nie jest źle, 12 byłoby lepiej, ale zawsze przy staraniach można się wesprzeć medycyną 2. jak to potrwa dłużej, to może trzeba iść skonsultować się z lekarzem i zrobić badania hormonalne Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: bez paniki 11.05.07, 13:20 Giggle ale prosze napisz ile trwa u Ciebie ta lutealna, bo moze Twoj 25dc wyglada tak, ze lutealna trwa 14dni i wtedy wszystko ok, i czy dobrze @, masz kilkudniowe krwawienia? Sorki ale troszke wiecej informacji nam podaj. Odpowiedz Link