Dodaj do ulubionych

Proszę o interpretację

24.05.07, 10:32
Mam problem z obecnym cyklem.Poprostu już się pogubiłam :-(. Do tej pory
wyraźnie widać było skoki temperatury i nie miałam problemów z określeniem
przybliżonego terminu owulacji a w tym cyklu zamieszanie. Śluz jest obecny
prawie cały czas, rozciągliwy ale nie całkiem przeźroczysty. A oto moje tempki
1dc 36.4 i @
2-4dc @ brak pomiaru
5dc 36.6
6dc 36,6
7dc 36,5
8dc 36,5
9dc 36,5
10dc 36,5
11dc 36,8
12dc 36,8
13dc 36,5
14dc 36,5
15dc 36,6
16dc 36,5
17dc 36,4
18dc 36,6
19dc 36,7
20dc 36,6
Temperature mierzę w ustach o tej samej godzinie. 11 i 12dc nie było żadnych
zakłóceń, które mogłyby wpłynąć na podwyższenie temeratury. Miałam już cykl
gdzie było kilkukrotne podejście do owu ale zwyżka była tylko jednodniowa a
nie tak jak teraz 2 dni. Zupełnie nic z tego nie rozumiem. A jeszcze jedna
informacja cykle mam 30 dniowe a długość fazy lutealnej 12-15 dni. Może Wy mi
coś podpowiecie. Dzięki za pomoc
Obserwuj wątek
    • ae_iwona_83 Re: Proszę o interpretację 24.05.07, 11:30
      u mnie również wystepuje taki śluz
      zreszta z tym czekaniem na owu tez mam podobnie
      i niestety dla nas obu nie pozostaje nic innego jak spokojne czekanie
      • 87lnbv Re: Proszę o interpretację 24.05.07, 16:44
        niestety bez opisu sluzu nikt nie zinterpretuje cyklu

cenna info, jestem bardzo przeciwna pomiarom w ustach i np termometrem
        rteciowym u dziewczyn poczatkujacych, niestety nie raz tu na forum spotkalam
        sie z szalejacymi wykresami tempek

bo to wyglada tak, uczysz sie poznawac objawy, czyli sluzik poznajesz, szyjke
        moze tez, a jeszcze tempki niedokladne i jak tu sie zabrac za interpretacje

inaczej sprawa wyglada jak mozemy bazowac chociaz na tempakch a do tego lepiej
        mierzyc dowcipnie elektronicznym, wrzuc w wyszukiwarke microlife MT 1622,
        wrzucalam linka z allegro, polecam, super termometr

w usatch trzeba mierzyc rteciowym dlugo, 8 minut chyba, w stalym miejscu pod
        jezykiem, dla mnie to zbyt malowiarygodne

pozdrowionka
        • wiolciam Re: Proszę o interpretację 25.05.07, 08:51
          No właśnie z tym śluzem jest u mnie problem w tym miesiącu, bo jak pisałam jest
          cały czas i taki sam (nie dokońca przeźroczysty i lekko rozciągliwy).Co do
          mierzenia tempki w ustach, mierze ją około 8 miesięcy i nie miałam większych
          problemów z wykresami. Jeśli chodzi o rodzaj termometru to dużo tu było na ten
          temat i raczej wszyscy polecali rtęciowe i takim mierze. Nie jest dla mnie
          jakimś większym problemem mierzyć przez 9 min (bo sama wydłużyłam sobie czas
          dla pewności) pod językiem i wydaje mi się, że jest to w miarę porównywalny
          pomiar. Ale dzięki za informację.Pozdrawiam Wiola
          • wiosenka1 Re: Proszę o interpretację 25.05.07, 09:10
            Wiolciam poprzednia wypowiedz tez moja, tylko odbieralam poczte ze starego
            nicku i tak wlazlo samo.

Skoro juz mierzysz 8 msc to spokojnie rob pomiar w usatch i rteciowym, ja
            mialam na mysle pierwsze wykresy, dziewczyny sie ucza, i robia to w ustach b.
            niedokladnie, i jest problem. Ale o rety 8 minut rano to nie dla mnie.

Jesli sluzik byl nieczytelny (on nie zawsze musi byc ksiazkowy, sama
            wilgotnosc, mokrosc, a nagle brak to tez jest wyznacznikl), to musimy sie
            oprzec na tempce, i skoro byly chyba w 11 i 12 dc tempki 36.8, to pewnie tu
            bedzie linia podstawowa, a kazda wyzsza bedzie juz skokiem i oczywiscie musi
            sie skok utrzymac. Na moj gust owu jeszcze nie bylo, i wiesz to moze sie
            zmienic w pojedynczym cyklu, owu mogla sie przesunac. Wrzucaj tempki bedziemy
            lukac.

Pozdrawiam.
    • wiolciam Re: Proszę o interpretację 25.05.07, 14:36
      Moja dzisiejsza tempka to 36,7 i brak śluzu. Dzisiaj wyjeżdżam na weekend więc
      odezwę się dopiero w poniedziałek. Życzę Wszystkim udanego wypoczynku. Wiola
      • wiolciam Re: Proszę o interpretację 28.05.07, 14:08
        Hej. Od soboty moja tempka wynosi 36,9 więc myślę, że tym razem to już owu. Mam przynajmniej taka nadzieje bo mąż był na weekend w domu :-)
        • wiosenka1 Re: Proszę o interpretację 28.05.07, 22:12
          jesli nie przyjelas szczytu sluzu to najbezpieczniejsza interp[retacja bedzie,
          ze 36,8 to linia podst i kazda wyzsza to juz skok, wiec jesli w sobote byla
          pierwsza wyzsza 36.9, to z dniem dzisiejszym jest dopiero trzecia tempka wyzsza
          od lini, i hi hi dzis wieczorkiem rozpocztyna sie niepplodnosc bezwzgledna

ale to interpretacja grubymi nicmui szyta, wiec spokojnie, najwyzej bedzie
          ukochane baby z milosci

pozdrowionka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka