Dodaj do ulubionych

Dzwiwny problem - pomocy!

04.06.07, 19:49
Dziewczyny pomóżcie - co (poza ciążą) może być powodem opóźniającego się
okresu? Od wielu lat mam okresy regularne 26-28 dni. Teraz powinnam dostać
01, 02 czerwca. Do dziś nie dostałam. Od paru dni mam pobolewania w
podbrzuszu - tak jak zwykle przed okresem. Po okresie ani śladu. Natomiast
mam minimalne, wręcz śladowe, brązowe MINI plamienia. Nigdy wcześniej przed
okresem czegoś takiego nie miałam. Zawsze bolał mnie parę dni wcześniej
brzuch i dostawałam okres - bez żadnych wcześniejszych plamień. W tym cyklu
współżyłam z mężem tylko raz w 21 dc. Ponieważ miałam problemy zdrowotne.
Więc ciążę wykluczam. Co jeszcze może być przyczyną braku okresu? Jutro
wieczorem jadę do lekarza, rano zrobię test, ale jestem przekonana, że
wyjdzie negatywny. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • wiosenka1 Re: Dzwiwny problem - pomocy! 04.06.07, 19:53
      owulka zawsze moze sie przesunac, raz na jakis czas moze zdazyc sie dluzszy cykl

jesli nie mierzysz tempek to dokladnie nie wiesz ile dni pozostalo do @, byc
      moze plamienie rozwinie sie w @, byc moze w nastepnym cyklu plamienia juz nie
      bedzie, jesli jednak historia sie powtorzy skonsultuj to z ginkiem

i zrob jutro tescik
      • po_trzydziestce1 Re: Dzwiwny problem - pomocy! 04.06.07, 20:03
        Dzięki wiosenko za odpowiedź. Na pewno rano teścik zrobię, chyba że do rana
        sytuacja sama się wyjaśni (tzn. dostanę okres). Generalnie o niczym innym nie
        marzę jak zostać mamą, ale niestety od czasu kiedy podjęliśmy z mężem decyzję o
        dziecku (pierwszym) to mam problemy zdrowotne, z którymi borykam się od paru
        miesięcy. Muszę najpierw się wyleczyć aby podjąć starania o dzidzie. W między
        czasie podczytuję Was regularnie, zaczęłam obserwować śluz, tylko z mierzeniem
        temp. u mnie problem, bo jakoś nie mogę się do tego zmobilizować. Zobaczymy co
        los przyniesie. A jaka może być jeszcze przyczyna braku okresu?
        • horpyna4 Re: Dzwiwny problem - pomocy! 04.06.07, 20:36
          Jeżeli była owulacja, a nie ma ciąży, to musi być miesiączka wcześniej, niż 20
          dni po owulacji. Szkoda, że nie mierzysz temperatury, bo jeżeli powinnaś na
          razie unikać ciąży, to najlepiej korzystać z niepłodności poowulacyjnej. Ale nie
          "kalendarzowej", tylko potwierdzonej wzrostem temperatury. Bo owulacja może tak
          naprawdę nastąpić w DOWOLNYM dniu cyklu. A kiedy miałaś obfity śluz?
          • po_trzydziestce1 Re: Dzwiwny problem - pomocy! 04.06.07, 20:55
            ok. 19-go maja. Z tym, że w tym cyklu moje obserwacje były lekko zakłócone.
            Przyznam, że nie miałam jeszcze tak dziwnego cyklu jak teraz. W zeszłym roku
            spóźnił mi się okres o kilka dni, ale tylko dlatego, że stresowałam się przed
            ślubem, ale to chyba normalne;-) No i wg wcześniejszych wyliczeń w dniu ślubu
            okresu miało już nie być, a najbardziej obfity dzień przypadł właśnie na
            sobotę.
            A może ja już przekwitam?;-)))
            • kasiap75 Re: Dzwiwny problem - pomocy! 04.06.07, 21:16
              Piszesz w swoich postach, że chorowałaś. Stąd może wynikać wahnięcie w długości
              Twojego cyklu. Zaznaczyłaś, że objaw śluzu był jeszcze ok.19 maja. Jeśli
              przyjmiesz tą datę jako ostatni z płodnych dni, to @ możesz się spodziewać 12-16
              dni później, czyli 31.V.-4.VI. Nie wydaje mi się, żeby było w tym cyklu coś
              niepokojącego:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka