Dodaj do ulubionych

błagam pomóżcie

07.06.07, 16:20
mam pco przez 3 miesiące brałam clo w drugim miesiacu brania w 9 dc pojawiło
sie plamienie ze śluzem poszłam do gina i powiedziała ze tak sie moze zdarzyc
i ze jest ok owulacje miałam ale ciąży brak , w zeszłym cyklu nie miałam
plamienia a w tym znów jest 9 dc i plamienie ze śluzem juz miałam tak ze 4
rzay średnio co 2 ,3 miesiące
boje sie ze to coś powaznego ,głupio mi tak latać z tym samym do lekarza ,jak
mam się uspokoic ze to nic powaznego? błagam doradzcie mi coś
miesiączki mam co 28 - 32 dni nie są obfite trwają 5 dni
z góry dziękuję za pomoc
Obserwuj wątek
    • poppy76 Re: błagam pomóżcie 07.06.07, 16:26
      Maria, ja to sie zupelnie nie znam, tez mam PCO's, tez mam krew ze sluzem, ale
      u mnie to przechodzi zazwyczaj w wieksze krwawienie, takie miesiaczowe.
      i dlatego zaczelam mierzyc temperature i prowadzic obserwacje, zeby wiedziec na
      czym stoje. nie chce brac na razie clo ani pregnylu, hormony zle na mnie
      wplywaja, jesli nie bedzie wyjscia, to sie zdecyduje. A Ty masz naprawde
      regularne miesiaczki, naprawde:)
      • maria755 Re: błagam pomóżcie 07.06.07, 16:33
        ale co z tym plamieniem czy to moze byc cos gorszego?
        • poppy76 Re: błagam pomóżcie 07.06.07, 16:40
          np?
          Nie nastawiaj sie negatywnie!pls
          Robisz regularnie cytologie? Bo to wazne. poziom homonow? PRzegladalam wykresy
          na Fertility Friend, wiele kobiet ma 1-2dniowe plamienia srodcykliczne. czasem
          jest to spowodowanie owulacja wlasnie.
          Dlatego wydaje mi sie, ze mierzenie tem. mogloby Ci pomoc okreslic, czy to
          dlatego. zreszta, poczekajmy na rady b doswiadczonych dziewczyn.
          Aha, przy clo jest potrzebny monitoring, tak mi moja gin mowila.
    • maria755 Re: błagam pomóżcie 07.06.07, 16:40
      trafiłam w zeszłym roku do lekarza właśnie w związku z tym plamieniem miałam
      cytologie wyszła II grupa potem było ok a teraz juz drugi cykl z plamieniem
      lekarka powiedziała ze mam sie tym nie przejmowac ale no ja nie moge
      byc moze jest ze mna cos nie tak ale boje sie raka endometrium ktory u kobiet z
      pco lubi wystepowac
      a poza tym jak by to mogło byc plamienie owulacyjne skoro u mnie kiepsko z
      owulacja
      juz sama nie wiem
      • poppy76 Re: błagam pomóżcie 07.06.07, 16:46
        A sprawdzila, czy nie masz endometriozy?
        moja gp tez mi sie kazala nieprzejmowac, ale od gina w pl wiem, ze po ponad
        miesiecznym krwawieniu non stop moje endo mialo grubosc ponad 18mm. dostalam
        hormony na wywolanie okresu. Cytologie mam ok wiec sie nie martwie.

a jak u Ciebie z waga? tradzikiem? ogolnie z homonami? To wszystko wazne jest
        przy PCO's. i jeszcze jedno, masz PCO's czy tylko PCO? To duza roznica.
        • maria755 Re: błagam pomóżcie 07.06.07, 16:49
          no mam troszkę podwyzszoną prolaktyne ,testosteron dość duzo, trądzik u mnie
          nie występuje ale zwiększone owłosienie tak, no i mam problem z nadwagą
          • poppy76 Re: błagam pomóżcie 07.06.07, 17:02
            Podobno owa nadwaga powoduje wiele prblemow z owu. znam dziewczyny, ktore po
            zrzuceniu wagi zaciazyly:) Nie doradze Ci, jak to zrobic, bo sama nie wiem.
            ogolnie przeszlam na diete, tzn zmienilam sposob odzywiania, zero kawy,
            alkoholu, mleka, b ograniczone ilosci nabialu, peloprzemialowa maka, duzo
            owocow, warzyw, straczkowych, dolaczylam NNKT omega3 i 6, wit z gupy B,
            zaczelam pic wiecej plynow i czuje sie znacznie lepiej, mimo, ze waga spadla
            tylko troche po 6miesiacach. Ale jestemmniej zmeczona, nie mam okropnych
            napadow sennosci w ciagu dnia, ani ochoty na slodkie. no i cera duuzo lepsza.

mam nadzieje, ze ci nie zamieszalam, bo ja ogolnie duzo gadam. A co lekarz na
            Twoja cytologie? druga grupa to chyba ok?
    • maria755 Re: błagam pomóżcie 07.06.07, 16:42
      cytologie robiłam w zeszłym roku we wrześniu i wyszła IIb takie oznaczenia ma u
      nas laboratorium
    • agafrytka Re: błagam pomóżcie 07.06.07, 17:17
      Marysiu,wszystko jest w porządku.Widzę ,że najbardziej niepokojąCię plamienia
      ze śluzem.Są to krwawienia śródcykliczne/pisałam o tym w wątku "starania i
      prolaktyna"/,jest to okres zazwyczaj płodny,albo tuż po nim zaraz występuje
      śluz płodny.
      Cykle masz regularne,cytologię w porządku.Nie masz się czym martwić.Naprawdę.
      Pa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka