Dodaj do ulubionych

pytanka dwa :)

30.05.08, 07:51
mam pytanko dot. mojego poprzedniego cyklu. jeszcze 20dc miałam śluz płodny
czyli miałam przedwczesny wzrost temp. ale od którego dnia? od 16dc czy 17dc?
i jeszcze jedno pytanko. i w tym i w poprzednim cyklu zaraz po okresie temp mi
rośnie a potem opada.. czy jest na to jakieś wyjaśnienie że ona tak rośnie?
jeśli za temp jest odpowiedzialny progesteron którego przecież na początku
cyklu nie powinnam mieć dużo to co innego może powodować takie wzrosty?
Obserwuj wątek
    • bystra_26 dziwne to 30.05.08, 11:51
      Normalnie niektóre kobiety mają tak, że temp. nie spada przed okresem, ale
      dopiero w jego trakcie, a u Ciebie to są niezłe kwiatki - najpierw spadła jak
      trzeba, a potem wyskoki.

Należałoby znaleźć przyczynę tych dziwnych wysokoków. Czy coś zakłócającego się
      działo między 5 a 10 dniem tego cyklu? Stres? Niedosypianie? Poczucie choroby?
      Impreza i picie alkoholu?

Różne organizmy różnie reagują na zakłócenia - ja mam super wrażliywy i jak
      pójdę 2h później niż zwykle spać, to mam poranną temp. zawyżoną. To samo z
      jednym piwem pitym po 22.
      • herm.iona Re: dziwne to 02.06.08, 17:02
        problem w tym że to były jak najbardziej normalne dni :/ dlatego to mnie dziwi
        tak bardzo...
        • bystra_26 Re: dziwne to 02.06.08, 18:15
          Hermiona, normalnie ewenement jesteś :) To naprawdę dziwne, że Twoja temperatura
          na początku cyklu sugeruje owulację w pierwszych dniach cyklu... to bez sensu.

Nie wyjedżałaś na początku tych ostatnich cykli poza miejsce sałego
          zamieszkania? Jak nie, to bym poszła do lekarza, bo to jest naprawdę dziwne...
          okres przchodzi, czyli progesteron spada, a tu zaraz masz kolejną górkę... nie
          wiadomo czym spowodowaną.
          • herm.iona Re: dziwne to 02.06.08, 18:23
            :/ zwątpię zaraz.. jak pójdę do lekarza ze wszystkim co się ze mną dzieje to
            mnie położą na oddziale na tydzień... nie wyjeżdżałam nigdzie w te dni, były
            całkiem normalne. poczekam jeszcze do następnego cyklu, jeśli to się powtórzy to
            nic tylko odwiedzić gina.. dzięki Bystra :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka