maximus_t2 30.07.10, 10:04 to bedzie k... film dekady !! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Daggy Incepcja ***** IP: *.acn.waw.pl 30.07.10, 15:14 Panie Mossakowski, a jest w ogóle takie polskie słowo incepcja? Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Incepcja ***** 30.07.10, 17:10 niniejszym informuję, że to nie tłumacz ustala tytul filmu, ale producent. żaden normalny tłumacz nie zostawiłby 'incepcji'. tak to jest robaczki. z "wirującym seksem" było takoż. dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asfdg Film nie warty uwagi... IP: *.jmdi.pl 30.07.10, 18:19 Nie wiem nad czym sie tu zachwycać... film nawet sie do matrixa nie umywa. Jest nudny, pełno w nim wątków o zmarłej żonie i psychobredni nie wiem moze ktoś takie dziwactwa lubi ale mimo ze jestem wielbicielem fantastyki to nawet 3/10 bym temu filmowi nie dał bo jest do kitu!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stef Incepcja ***** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.10, 15:15 Ogladalem wczoraj... niestety dluzyzna, zakrecone na maxa. Moze ktos to lubi, ale nic a nic mnie nie ruszylo. Moze kilka efektow. Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Incepcja ***** 30.07.10, 15:16 Chala. Widzialem. Wynudzilem sie jak mops. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Padre Re: Incepcja ***** IP: *.biomnis.ie 30.07.10, 15:22 mnie sie podobalo, film ciekawy, ale jednak Matrix byl lepiej przemyslany i jego historii nie bylo dziur logicznych tutaj sie niestety zdarzaja. na szczescie niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MRS Di Caprio Re: Incepcja ***** IP: 80.2.100.* 30.07.10, 15:20 Dobry film, moze jak dla mnie to troche za duzo kina akcji ale ja to baba jestem wiec..., Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eye Re: Incepcja ***** IP: 212.20.246.* 30.07.10, 15:22 fajny... ale nie moj ulubiony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aisza Incepcja ***** IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 30.07.10, 15:24 ogladalam :) jestem pod wrazeniem Odpowiedz Link Zgłoś
leopard21 Incepcja ***** 30.07.10, 15:28 Widzialem w czasie burzy tropikalnej na florydzie. Dobry film, ale nie za specjalny. Troche dla naiwnych. Czasami brak logiki, aczkolwiek z innowacyjnym podejsciem do snu. I zawsze ten happy ending. 7.5/10 Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Incepcja ***** IP: 62.173.80.* 30.07.10, 17:06 widzialam na specjalnym pokazie w Californi podczas fali upalow - fajny filmik ale bardziej mi sie podobalo sex and the city 2 - return of horny zombies. buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Incepcja ***** IP: 212.20.246.* 30.07.10, 17:16 widzialem na antarktydzie na specjalnym pokazie w czasie nawalnicy sniegowej... jesteście żałośni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tony Halik Re: Incepcja ***** IP: 194.242.0.* 30.07.10, 18:01 Widziałem w dżungli na ekskluzywnym pokazie dla plemienia, w którym kolesie mają tutki na czlonkach. Czerwone. Film niezły nawet ale te tutki to dopiero!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murzyn Re: Incepcja ***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 18:07 Widziałem w RPA - podczas seansu, wszyscy widzowie "grali" na wuwuzelach. Film niezły, ale najlepsze były efekty dźwiękowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy z Flatwoods Re: Incepcja ***** IP: *.jgora.dialog.net.pl 22.09.10, 21:36 wuwuzela jest jak kobieta, jej wycie ci nie przeszkadza, dopóki to Ty ją dmuchasz. co do filmu to dobry, momentami trochę za dużo tej akcji, ale warto obejrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
flying-rafal Incepcja ***** 30.07.10, 15:30 Nie widziałem jeszcze, ale zapowiedz jest obiecująca, sama prawda o złodziejstwie mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Wood Nolan jest bogiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 15:34 uświadom to sobie :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fjr Incepcja ***** IP: *.usr.onet.pl 30.07.10, 16:14 warto dodać, że zakończenie też wywołuje żywiołową reakcję widowni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lin35 Dobra analiza o czym tak naprawde jest ten film IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 30.07.10, 16:34 www.chud.com/articles/articles/24477/1/NEVER-WAKE-UP-THE-MEANING-AND-SECRET-OF-INCEPTION/Page1.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arsenalek eeeee tam.... IP: 208.88.216.* 30.07.10, 16:29 Film dobry, a nawet bardzo ale nie przesadzal bym z porownaniami do Matrixa. Napewno jest to najlepszy film 2010 roku jak dotad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krkrkr Incepcja ***** IP: *.ghnet.pl 30.07.10, 16:38 Widzialem, niestety kolejny sensacyjny i wydumany gniot od malych chlopcow z Hollywood, ktorym rzeczywistosc miesza sie z jawa tak jak kilku bohaterom tego filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Incepcja ***** IP: *.dsl.pipex.com 30.07.10, 16:44 Poprostu rewelacja. Propronuje obejrzec conajmniej 2 razy. Zwrocie uwage na Dicaprio obraczke. (bedzie latwiej zrozumiec). Polecam jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cm Re: Incepcja ***** IP: 94.254.251.* 30.07.10, 18:44 Ja proponuję obejrzeć przynajmniej 8 razy.Zwróćcie uwagę na plamę krwi żółtka(wtedy będzie łatwiej zrozumieć dlaczego należy obejrzeć ten film kolejne 6 razy).Polecam po raz 15. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Incepcja ***** IP: 144.211.99.* 30.07.10, 16:54 a ten film z ellen page to nie nazywal sie czasem "juno", a nie "yuno"? :) Odpowiedz Link Zgłoś
domwariatuf Incepcja ***** 30.07.10, 16:54 A mi sie nie podobal. Przerost formy nad trescia. Ciekawy pomysl ale realizacja plytka. Kupy sie nie trzymal, no i oczywiscie - jak to w Holywood - wszystko wylozone na tacy gotowe do konsumpcji. Ktos powie - fajne efekty - kiedys moze one zadziwialy, ale dzis - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arsenalek Re: Incepcja ***** IP: 208.88.216.* 30.07.10, 17:06 No to teraz powiedz mi jak bys przedstawil film bedac rezyserem? Z checia poczytam twoje koncepcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikdaklik Re: Incepcja ***** IP: 212.85.21.* 30.07.10, 17:10 Bieda. O wiele za dlugi, jakby przycieli o pol godziny to moze daloby sie ogladac. Niezbyt przekonujacy DiCaprio, denerwujaca Page za duzo efektow specjalnych a za malo przemyslanej akcji. Aha i jeszcze, jak juz ktos wczesniej wspomnial, ten slodko pierdzacy hollywoodzki happy end. Co mi sie podobalo - ciekawy scenariusz, niezla muzyka i fantastyczny Michael Caine. Ogolem- do kina nie warto, poczekaj na DVD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Incepcja ***** IP: 195.184.82.* 03.08.10, 14:21 Perfekcyjne, inteligentne kino ryjące mózg. Ten komentarz: > Kupy sie nie trzymal, no i oczywiscie - jak to w > Holywood - wszystko wylozone na tacy gotowe do konsumpcji. ...udowadnia, że nic nie jest ani trochę wyłożone na tacy, bo film jest bardzo logiczny i jeśli dla kogoś "kupy się nie trzyma", to po prostu go nie zrozumiał. Film wymaga dużego skupienia, wiele scen staje się zrozumiała dopiero po kolejnych scenach. [SPOJLER!!!!!] Podobnie, jeśli ktoś pisze, że film ma happy end, to po prostu nie zrozumiał zakończenia. [koniec SPOJLERA] Film dla inteligentnych, wymagający skupienia, zdecydowanie polecam w kinie. Matrix na poziomie bohaterów, historii, złożoności i logiki scenariusza się do Incepcji nie umywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Incepcja ***** IP: *.centertel.pl 28.08.10, 14:37 w 100% sie podpisuje. film jest spojny jak malo ktory. rewelacyjny po prostu. i tez happy end uwazam za niezrozumienie filmu.... Odpowiedz Link Zgłoś
broch tytul 30.07.10, 17:00 Ciekawi mnie polski tytul, tlumacz nie zna jezyka (polskiego)? film fajny (nieco dlugawy), Na pewno nie najlepszy film Nolana i z pewnoscia nie najlepszy film dekady. porownania do Resnais sa zdrowo pomylone. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: tytul 02.08.10, 08:48 tłumacz nie odpowiada za tytuł tylko dystrybutor. stąd mamy 'wirujący seks' i tym podobne gułu. incepcja? ki ch.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drb Incepcja ***** IP: 82.45.224.* 30.07.10, 17:12 Super film.... ale matrix był lepszy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod świetny film, aktorsko i scenograficznie 30.07.10, 17:22 (komputerowo), Matrix do lamusa, ścieżka dźwiękowa na najlepszym poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeap Incepcja ***** IP: *.zb.lnet.pl 30.07.10, 17:24 Idea filmu mi sie podobala, aczkolwiek juz na samym poczatku mozna sie zgubic. Te zagniezdzenia kolejnych swiatow na poczatku niejasne, pozniej zaczyna sie klarowac, a jak juz wiadomo co i jak, to film sie niestety dluzy. Jakby go skrocic o polowe, to byloby duzo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Incepcja ***** IP: *.171.108.210.static.crowley.pl 30.07.10, 17:24 Podobno o gustach sie nie dyskutuje :):):) Wiadomo kazdy ma inny gust i co innego mu sie podoba. Dla innych Almodovar to super rezyser i jego filmy sa wogole super, innym znowu sie nie podoba. I tak zawsze bedzie. Wiec pisanie film dziadoski,mi sie nie podobal itd ..... nic nie zmieni. NAjlepiej samemu zobaczyc i wtedy osadzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fooggazi Psychologia IP: *.182.11.35.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.07.10, 17:27 Najlepsze połączenie podejścia psychodynamicznego i poznawczego w psychologii kina! Czy też w kinie psychologii!!! Tak, happy end jest niepotrzebny. Chociaż, czy to na pewno kończy się happy endem?!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Incepcja ***** IP: 86.47.138.* 30.07.10, 17:51 jeden z najlepszych filmow jakie widzialem chyba pierwszy raz zdarzylo sie zeby ludzie klaskali na koncu normalnego seanse! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris absolutnie przereklamowany IP: 201.155.105.* 30.07.10, 17:55 Widziałem i jest to kompletnie przereklamowane badziewie. Pierwsze 60 minut po prostu nudne i przegadane, postacie na każdym kroku muszą tłumaczyć co zaraz zrobią, żeby się widz w tym nie pogubił. Wyssana z palca Nolana historyjka o śnie we śnie we śnie, bla bla. Poza tym sny tak nie wyglądaja, chyba że w ograniczonej wyobraźni Nolana. Sceny niektóre jak z Bonda, ale kiepsko zrobione, zabili go i uciekł, 10 złych charakterów strzela z karabinów maszynowych i żaden nie trafia, pozytywny raz i trafia. Jedyne co dobre to muzyka. Myślę, że Wyborcza ma udziały w promocji filmu i dlatego tak nad nim pieją. Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Memento, Stay, Prestige, Mechanic 30.07.10, 17:57 takie wlasnie filmy lubie. Wybieram sie na Inception. Obejrzymy, ocenimy. Odpowiedz Link Zgłoś