Gość: POLINIK IP: 212.244.176.* 29.10.04, 11:46 JESTEM ZADOWOLONY ZE MOGŁĘM WYSTAWIC PIERWSZĄ OPINIE TOMU ZNAKOMITEMU FILMOWI MI BARDZO SIE PODOBAŁ I MYŚLE ŻE I WAM BĘDZIE SIE PODOBAŁ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Firenzo Resident Evil: Apokalipsa IP: *.pai.net.pl 29.10.04, 12:43 To najlepszy film akcji z elemntami horroru jaki powstal !! Jest równie dobry co pierwsza część i przypuszczam że żaden fan RE się na nim nie zawiedzie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leonhart RECENZENCI WYBORCZEJ POWINNI ZOSTAĆ ZWOLNIENI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 17:43 proszę... spójrzcie na ostatnie oceny, które wystawiają, zestawcie ich oceny z ocenami amerykańskich i europejskich krytyków (www.rottentomatoes.com) lub z ocenami widzów (to ONI są najważniejsi) (www.imdb.com) - w Wyborczej-Film rozpoczely sie czas jakis temu rzady trolli-recenzetow, ktorym nie podoba sie juz nic poza filmami Felliniego z ich mlodosci. Przeginacie panowie, nie potraficie wejsc w konwencje,a to najgorszy minus recenzenta jaki moze byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paULus Re: RECENZENCI WYBORCZEJ POWINNI ZOSTAĆ ZWOLNIENI IP: 213.17.245.* 02.11.04, 16:33 Popieram w całej rozciągłości. Pamiętam, że pierwszego Matrixa pan, którego nazwiska przez litość dla niego nie wymienie nazwał "strzelaniną w stylu kung- fu" a wchodzący razem z nim na ekrany Nothing Hill "wartościowym, ciepłym i mądrym filmem o życiu dla wszystkich" - Ja rozumiem że Gazeta była patronem medialnym Nothing ale.... Od tej pory czytam recenzje Wyborczej w jednym celu- im gorsza tym chętniej ide na film. Ale fakt, żenada panowie recencencji żeby film ocenić warto go chociaż pobieżnie obejrzeć nie poprzestając na przeczytaniu streszczenia w kinie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ari Prawda 04.11.04, 16:09 Też mam takie podejście. Ja z kolei podeprę się przykładem 'Być jak John Malkovich'. W czasach premiery kinowej film dostał dwie gwiazdki i generalnie został rozwalcowany a kiedy w zeszłym roku GW dorzuciło go na DVD do gazety to sie redaktorzy zaczeli rozpływac nad przecudnością filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzu resident evil:apokalipsa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.04, 17:08 nie wiem jak recenzenci, ale odnosze wrazenie ze film jest dobry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoLiD SnAkE Re: Resident Evil: Apokalipsa IP: 83.68.66.* 29.10.04, 12:52 Dzisjaj jade na premire filmu w polsce i nie moge sie doczekać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: Resident Evil: Apokalipsa IP: *.pruszcz-gdanski.sdi.tpnet.pl 29.10.04, 13:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeslaw Re: Resident Evil: Apokalipsa IP: *.crowley.pl 29.10.04, 16:30 coz za kaszan-lepiej kase za bileta przepic i zalatwic sobie w divixie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Resident Evil: Apokalipsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 19:22 uwielbiam go lecz nie oglądałam jeszcze 2 części ale mam zamiar to zrobić.1 częśc jest odjazdowa ......lubię ogólnie Mille Johovic.fajnie gra,kto nie oglądał musi obejżeć!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elminstorm Resident Evil 2: Super film IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.04, 19:50 Recenzenci się nie znają, wejdźcie na www.filmweb.pl tam oceny są wystawiane przez widzów i film ma około 8,5 na 10 możliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gepard Do "krytyków" IP: *.unia / 80.51.236.* 29.10.04, 23:55 Ja nie wiem czy oglądaliście ten film bo to o czym wspomnieliście to znajduje sie w 90% w 1 części. Pozatym nie wiem jakim cudem ale "wysyp żywych trupów" dostał od was *** więc nie gadajcie mi że przeszgadza wam wolno chodzace ząbi. Pewnie wolicie coś w stylu 28 dni puźniej gdzie ząbi biegają 50 km/h. A może wy poprostu zamkliście oczy i dlatego was coś nudziło :>? Nie wiem ja w to nie wnikam uważam że zasługuje na dużooooooo więcej. A teraz pare słów do gazety :) nie wiem ile płacicie krytykom ale ja wezme mniej za komentowanie :), albo możecie rozważyć ich zwolnienie a recenzje wypożyczać ( za zgoda innyvh portali) naprzykłąd z filmweb :) WYJDZIE TO TANIEJ I LEPIEJ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vit Re: Do "krytyków" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 09:41 ... moze krytycy sie myla, a moze i nie, ale wiem , ze w sprawach kultury i sztuki z pewnoscia nie uwierze gosciowi, ktory w trzech zdaniach zrobil kilka bledow ortograficznych. Popracujcie najpierw nad soba (i nie zaslaniajcie sie wymyslem w stylu dysleksja, bo sam jestem dyslektykiem i jakos sobie radze) , a potem starajcie sie wyrazic to publicznie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: degol Re: Resident Evil: Apokalipsa IP: *.chello.pl 31.10.04, 01:26 bylem dzisiaj na tym filmie. jest wporz.co do jedynki jest wiecej akcji,efektow. za te dwie dychy sie oplaca. olejcie krytyke panów z gazety !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Resident Evil: Apokalipsa IP: *.vf.shawcable.net 01.11.04, 07:09 Byc moze, ze polscy widzowie dali ocene 8,5/10. User Rating w IMDb jest 5,7/10, czyli niezbyt wysoko. A wiec nie wszystkim musi sie podobac to samo. Pozdr. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Resident Evil: Apokalipsa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.11.04, 18:56 Dno totalne! Szkoda słów!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowicz Re: Resident Evil: Apokalipsa IP: 213.241.32.* 04.11.04, 11:47 nie przesadzajcie , film da sie oglądać, fajne efekty i w sumie cały czas coś się dzieje i nieźle przerobiony kolega Mili Jojovic na potfora-terminatora. Jedyny minus, gdy przyjdą najarane trawą małolaty i komentują akcję.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sibiyhh Re: Resident Evil: Apokalipsa IP: 212.244.168.* 05.11.04, 12:49 czesc 1 byla lepsza o wiele. apokalypsa 2 jest podobna do gry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssr4 Re: Resident Evil1 lepszy IP: 212.244.168.* 05.11.04, 12:50 pierwsza czesc była super apokalypsa czesciowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Resident Evil: Apokalipsa IP: *.elblag.dialog.net.pl 07.11.04, 02:01 Sorry, ale jeśli dwójka jest taka, jak jedynka, to mam nadzieję, że wszyscy miłośnicy tego "wspaniałego" filmu polecą gdzieś na Księżyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cieno Re: Resident Evil: Apokalipsa IP: *.toya.net.pl 26.11.04, 17:52 zwraca sie do tego cw..a ktory napisal recenzje, cwoku co ty wiesz o filmie pewnie jestes starym nudbym dziadem ktory zuje wlasne gile wlacz sobie 'Noce i dnie' i pozachwycaj sie, film w deche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marecki5 Re: Resident Evil: Apokalipsa IP: 82.139.16.* 29.11.04, 20:07 Straszna, acz widowiskowa szmira... Niestety daleko pozostaje w tyle za klasykami kina horroru... Daleko, nawet za częścią pierwszą... Lecz ogląda sie przyjemnie.. i przyjemnie zapomina ... Kolejny naciągacz be żadnej treści... Odpowiedz Link Zgłoś
maizy_corny Re: Resident Evil: Apokalipsa 12.01.05, 13:05 Jak to nie ma treści? A nie sadzisz, że wojsko i naukowcy juz dawno maja broń biologiczna w postaci takich mutantow. Nawet jesli nie maja takiej formy "potworków z obgryzionymi rączkami" to np: wirusy (sars), inne choroby i zakazenia lub jakies mniej skomplikowane organizmy (robactwo itp). Mnie ta mysl przeraża, bardziej niz kometa, ktora na nas leci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciejka Re: Resident Evil: Apokalipsa IP: *.toya.net.pl 12.01.05, 23:02 No więc tak: beznadziejna scena jak Jill wchodzi do budynku policji i robi nagła rozwałke zombi(mało brakowało a wyłączył bym film), OBCIACHOWA scena z motocyklem w Kosciele ( co to wogole bylo do cholery- jeżdżący po ścianie motor???), durny zjazd na linie pana policjanta co to w locie celnie sprzatnal cale stadko zombiakow no i jak mógłbym pominąć zbieganie z budynku głównej bohaterki i wiele wiele innych durnych scen! Po obejrzeniu I czesci byłem mile zaskoczony (zazwyczaj szmiry totalne robia na podstawie gier komputerowych) film mi sie podobał i był całkiem ciekawie zrobiony. Liczyłem na to, że II część będzie dobra, ale...delikatnie mówiąć przeliczyłem się. Natomiast to co podobało mi się w II to tekst """gangstera vel alfonsa""" gdy mówiąc o swej broni wypowiedział : "My shit is custom", Nemesisa fajnie zrobili i zakończenie było jak na tak durny film całkiem dobre i mam nadzieje, że ktoś pociągnie dalej za właściwy sznurek i nakręci film z charakterem I części! P.S. Residen Evil Outbreak WYMIATA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Dziedzic Re: Resident Evil: Apokalipsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 13:46 Resident Evil jest bardzo fajnym filmem czekam morze bendzie 3 czesc tego fajnego filmu pozdrawiam wszystkich pawel Dziedzic polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe Re: Resident Evil: Apokalipsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 15:42 Oglądałem tylko pierwszą część i chociaż jestem tolerancyjny i w dodatku młody ;-)) to muszę powiedzieć że to był chyba najgorszy film jaki w życiu widziałem w kinie. Absolutne dno. POszedłem na ten film z kilkoma kolegamo którzy są fanami filmów science-fiction i horrorów, każdy z nich miał takie same odczucia. Jeden z nas co dostał gratis kilka biletów na ten film i na je dał, po seansie przeprosił nas że zabrał nas na coś takiego. Mówił to poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś