Gość: ufus IP: *.acn.waw.pl 24.02.08, 14:04 nominacje do oscara, świetna gra głównej bohaterki i ciekawe podejście do problemu ciężarnych nastolatek- film rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anita Re: "juno", trzeba docenić to kino IP: *.telsten.com 25.02.08, 04:46 zgadzam się, znakomity film, jednoczesnie wzruszający, zabawny i mimo wszystko podnoszący na duchu i dla odmiany nie cukierkowa amerykańska rodzina, tylko ludzie z krwi i kości, i nie cukierkowa miłośc rodzinna, tylko prawdziwe emocje to dla mnie jeden z najlepszych filmów ostatnich wielu miesięcy ps. z radością witam tego rodzaju kino, coraz częsciej takie filmy sie pojawiają: Juno, Dedication, Waitress, Little Miss Sunshine, Wristcutters - wszystkie z ostatnich 12 miesięcy, jest nadzieja - no i w dodatku prawie wszystkie pokazano w Polsce, co tez jest b. dobrym zjawiskiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufus Re: "juno", trzeba docenić to kino IP: *.acn.waw.pl 16.03.08, 10:38 cieszę się, żę ktoś podziela moje zdanie. zwrócić należy również uwage na muzykę z filmu- moim zdaniem rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fikusia Re: "juno", trzeba docenić to kino IP: *.chello.pl 16.03.08, 17:23 chce już iść na ten film !! a muzykę słyszałam przy okazji oglądania zwiastuny, wpadła mi w ucho :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstozmora Re: "juno", trzeba docenić to kino IP: *.acn.waw.pl 18.03.08, 21:13 Ja też się nie moge doczekać, już niedługo premiera, myślę, że czeka nas wspaniała zabawa przy tym filmie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markez Re: "juno", trzeba docenić to kino IP: *.lodz.mm.pl 18.03.08, 14:21 Zgadzam się w całej rozciągłości, nic dodać nic ująć :)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popiel Re: "juno", trzeba docenić to kino IP: *.chello.pl 18.03.08, 14:40 film jest jedyny w swoim rodzaju, szkoda, że tylko dostał oscara za oryginalny scenariusz- bo zasłużył na więcej Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: "juno", trzeba docenić to kino 18.03.08, 15:36 dostal tyle oscarow, ile mu sie nalezalo, bo scenariusz jest znakomity. reszta jest po prostu dobra, ale juz sie nie nakrecajcie, ze to jakies wybitne arcydzielo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ułanka Re: "juno", trzeba docenić to kino IP: *.chello.pl 19.03.08, 13:54 Nie wydaje mi się, ze ktoś sie tutaj nakręca... ludzie wyrażają swoje opinie... moim zdaniem "Juno" to film inny niż wszystkie, tylko pogratulować twórcą :D no i muzyka arcydzieło :P Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: "juno", trzeba docenić to kino 19.03.08, 16:45 gratuluj twórcĄ, smialo :) ale wiekszosc tu piszacych osob jednak pisze wyraznie, ze nie widziala filmu i czeka na niego jak na objawienie. A z takimi oczekiwaniami moga sie rozczarowac, bo film jest "tylko" dobry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abrakadabra fantastyczna ściezka dźwiękowa IP: *.lodz.mm.pl 19.03.08, 17:55 Dzisiaj dostałam płytę ze ściezka dźwiękową do Juno. Zakochałam się. Musze koniecznie wybrać sie do kina na ten film. Słyszałam , że jest świetny więc i tak miałam iść ale jak przesłuchałam płytę to nie pójdę a pobiegne do kina:) Odpowiedz Link Zgłoś
kamek1984 Re: "juno", trzeba docenić to kino 20.03.08, 01:04 Film jest słaby. Infantylność głównej bohaterki doprowadza do szału. W scenariuszu nie odnalazłem ani krztyny oryginalności. Jedyne co mógłbym docenić to fajne pokazanie miłości między dwójką młodziaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: "juno", trzeba docenić to kino IP: *.telsten.com 20.03.08, 02:26 dla mnie nie tyle odkrywcza jest historia, wszak to film obyczajowy, ile sposób jej opowiedzenia no i świetne postaci, właściwie wszystkie: Juno i jej chłopak, ale poza tym znakomicie napisana macocha, świetny ojciec, zwykła miłośc rodzinna no i gra aktorów, chciałabym częsciej taka ogladac:poza wymienionymi jeszcze - o dziwo - Jennifer Garner w roli tej bezpłodnej kobiety no i Jason Bateman, jak zwykle i happy end bez happy endu, to tez rzadkość przy okazji polecam jeszcze "Dan in real life" , ta sama kategoria, bardzo dobre kino obyczajowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alucha Re: "juno", trzeba docenić to kino IP: *.petrus.pl 22.03.08, 09:58 a ja zgadzam sie z kamekiem. film slaby, infantylny i tak naszpikowany konwencja amerykanska, ze dziwie sie powyzszym opiniom. aktoreczka grajaca glowna bohaterke jest potwornie irytujca, a sama fabula nie tchnie ani swiezoscia, ani tym bardziej oryginalnoscia. poza tym jak mozna ocenic film, nie obejrzawszy go?:> zachwycacie sie Juno, tylko dltego ze dostal oskara? hm... dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alucha Re: "juno", trzeba docenić to kino IP: *.petrus.pl 22.03.08, 10:03 przy okazji - jesli juz mialabym wytypowac film, ktory naprawde madrze i prawdziwie traktuje o ciazy i jej konsekwencjach, wybralabym raczej "4miesiace, 3 tygodnie i 2 dni" - film nie doeceniony przez akademie. a szkoda. zreszta nie od dzis wiadomo, ze oskar nie jest zadnym wyznacznikiem, a wiekszosc filmow nominowanych to gnioty. az dziw ze bracia Coen wygrali w tym roku - w koncu sa do bolu ironiczni jesli chodzi o temat ameryka i amerykanskosc:) i chwala im za to. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: "juno", trzeba docenić to kino 22.03.08, 18:08 nie powiedzialbym, ze nagradzane filmy to gnioty, bo mimo wszystko Akademia nagrodzila wiele swietnych filmow, aczkolwiek trzeba przyznac, ze w swoich ocenach jest bardzo konserwatywna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alucha Re: "juno", trzeba docenić to kino IP: *.petrus.pl 22.03.08, 21:59 zle sie wyrazilam - chodzilo mi raczej o to, ze w osttanich latach niezbyt dobre filmy dostaja statuetki. choc sa oczywiscie wyjatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola Re: "juno", trzeba docenić to kino IP: *.acn.waw.pl 24.03.08, 21:19 A skąd wniosek, że go nie oglądaliśmy? Było już tyle pokazów przedpremierowych, że spora grupa ludzi miała szansę Juno obejrzeć. Dla Ciebie główna bohaterka była irytująca, a dla mnie nie. To jest kwestia gustu. Jak dla mnie film jest naprawdę dobry, mówiąc szczerze dawno nie widziałam tak lekkiego, śmiesznego i po prostu, dobrego filmu. Poza tym, to jest tak jak ze wszystkim w naszym świecie, jednym się spodoba innym nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: "juno", trzeba docenić to kino IP: *.acn.waw.pl 25.03.08, 15:19 zgadzam się, film jest fajny Odpowiedz Link Zgłoś
maritari Re: "juno", trzeba docenić to kino 26.03.08, 02:56 kamek1984 napisał: > w scenariuszu nie odnalazłem ani krztyny oryginalności. Czytałeś/aś scenariusz? Ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gu*ru Re: "juno", trzeba docenić to kino IP: *.acn.waw.pl 26.03.08, 07:35 Ano trzeba, zresztą wystarczy przeczytać www.recenzenci.pl/recenzja/160/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dagmara Re: "juno", trzeba docenić to kino IP: *.chello.pl 26.03.08, 12:11 byłoby trochę dziwnie jakbyśmy wszyscy mieli identyczne opinie :) ja zgadzam się z tematem tego wątku : trzeba docenić to kino" byłam, widziałam "Juno" i zarówno scenariusz był świetny jak i gra Ellen Page :D no i ta muzyka ehhh :) Odpowiedz Link Zgłoś
bandanek Re: "juno", trzeba docenić to kino 01.04.08, 13:55 Gość portalu: ufus napisał(a): > nominacje do oscara, świetna gra głównej bohaterki i ciekawe > podejście do problemu ciężarnych nastolatek- film rewelacja. Tutaj kilka potwierdzeń twojej tezy: niezlekino.pl/2008/03/22/juno-przedpremierowo Odpowiedz Link Zgłoś