vyalan Re: Przed premierą: Terminator: Ocalenie 05.06.09, 23:24 "no nie zapomnijmy o przeszczepie serca. cale kino radosnie rechotalo. brakowalo tylko zeby przemowila niema dziewczynka :)" Moi dwaj kumple nawet się założyli o to, czy przemówi (gdzieś w okolicach sceny ze strącaniem myśliwca holownikiem drogowym). Sam obstawiałem, że tak. Zawiodłem się :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sieman Re: Przed premierą: Terminator: Ocalenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 23:32 To nie terminator, to jakiś zwykły film akcji dziejący się w tej scenerii. 3/10. Denerwują mnie ludzie mówiąc, że idą na film ze względu na efekty. Idąc na 4 część filmu mam nadzieję zobaczyć coś co było w poprzednich częściach, a nawet i więcej. Jak chcesz popatrzeć na film ze względu na efekty to idź na np. Push (tam jedni ganiają drugich i się zabijają). W poprzednich terminatorach czułem, że jest nadzieja. T2 - maszyna rozumie czemu ludzie płaczą. Chce gry aktorskiej, a nie czystego strzelania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzicho Re: Przed premierą: Terminator: Ocalenie IP: *.chello.pl 05.06.09, 23:35 Film jest całkiem w porządku - trzymający w napięciu, konsekwentny film akcji bez dłużyzn. Nie rozczarował mnie - trzeba mieć trochę dystansu do tego co się ogląda. Przyjemna, odprężająca rozrywka dedykowana dla "dużego ekranu". Dziwią mnie głosy, że "fabuła była przewidywalna" - przecież to IV część tego miniserialu ;-) PS. Arnold oczywiście pojawia się w filmie :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Przed premierą: Terminator: Ocalenie IP: *.gdynia.mm.pl 05.06.09, 23:52 @Sieman: Terminator na Broadwayu albo WestEndzie.... To by było coś! Odpowiedz Link Zgłoś
vyalan Re: Przed premierą: Terminator: Ocalenie 06.06.09, 00:02 "Film jest całkiem w porządku - trzymający w napięciu, konsekwentny film akcji bez dłużyzn. Nie rozczarował mnie - trzeba mieć trochę dystansu do tego co się ogląda." Trzymający w napięciu? W którym momencie? Większe napięcie czułem na Teletubisiach. Konsekwentny??!! To wyjaśnij mi po co zwabiać w pułapkę Johna Connora, skoro ma się w ręku jego potencjalnego ojca? Przecież o to chodziło we wszystkich częściach... Albo po co Skynet'owi więźniowie? Albo skoro tak łatwo było 4 helikopterom wlecieć do tego miasta (po rannego Connora i ponad 200 więźniów), to czemu po prostu go wcześniej nie wysadzili? Nie oczekuję po sf realizmu (bo to nie o to chodzi), ale konsekwencji - owszem :) Przynajmniej na poziomie nie uwłaczającym IQ 60. Bez dłużyzn? :DDD Czy my aby na pewno oglądaliśmy ten sam film? Odpowiedz Link Zgłoś
fackir Re: Przed premierą: Terminator: Ocalenie 06.06.09, 00:23 ten film jest naprawdę słaby - nie ma klimatu z poprzednich części (to wcale nie brak Arniego - T3 był już taki sobie). widz nie ma czasu na utożsamienie się z bohaterami. dla mnie to coś w rodzaju Dnia w którym zatrzymała się ziemia - świetne efekty (gdzie tam T1) ale czegoś brakuje. do tego jest cos takiego, ze miejscami za szybko i za prosto a miejscami nudno i jakoś tak naiwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIEóK Re: Przed premierą: Terminator: Ocalenie IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.09, 00:32 te vyalan a właśnie dlatego poniewaz bo.... I to już powinno wystarczyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klepson Re: Przed premierą: Terminator: Ocalenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 00:53 tia, w dwójce prawie nie było poczucia humoru i była najlepsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blebleble Re: Przed premierą: Terminator: Ocalenie IP: *.chello.pl 06.06.09, 00:58 nie widziałem jeszcze 4 części, ale odniosę się do poprzednich. Jak dla mnie pierwszy terminator był dziełem epokowym. Czymś zupełnie nowym, gdzie włos stawał dęba na samą myśl, że takie rzeczy mogłyby się ludzkości w przyszłości przytrafić. Świetna gra aktorska. Zimny, zły Arnold. To było to. Klimat zaszczucia, strachu, beznadziejności sytuacji. Dalej było niestety dużo gorzej. Humor? Po cholerę mi on w tego typu filmie. A w "2" efekciarstwo już szło w złym kierunku. Dialogi dobre były dla dzieciaków, które później jarały się w szkole, ale "3" była jeszcze gorsza. Teraz nadchodzi "Ocalenie". Nie oczekuję od tego filmu humoru, oczekuję tego samego klimatu którego doświadczyłem w filmie zanim stał się on maszyną do zarabiania pieniędzy. Chcę wizji świata, gdzie liczy się przetrwanie w walce z cyborgami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Przed premierą: Terminator: Ocalenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.09, 02:03 Zgadzam się, Arnold w jedynce był na prawdę przerażający. Pamiętam do dziś scenę początkową z pacyfikacją grupy punków, lub tą przed lustrem z wyjmowaniem oka. Ciarki przechodzą. Zimny niewzruszony drań. Za to terminator w dwójce pomimo że wielu uważa go za kultowego jest dla mnie takim zwalistym misiem na posyłki pyskatego bachora Johna Connora. Pomimo iż czuć jeszcze echo pierwszej części to Cameron ewidentnie puścił w tej części oczko komercyjnemu widzowi. Nadał ludzkie cechy maszynie. Uważam to za spory minus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: Przed premierą: Terminator: Ocalenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 02:23 Ten terminator jest inny niż poprzednie i już przez to ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makelove Re: Przed premierą: Terminator: Ocalenie IP: *.chello.pl 06.06.09, 02:34 lepszy od 3 , gorszy od 1 i 2. wlasnie wrocilem z kina i zgadzam sie z opinią GW Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Przed premierą: Terminator: Ocalenie 06.06.09, 04:56 Grabarz nas wyzwoli!! Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Re: Przed premierą: Terminator: Ocalenie IP: *.chello.pl 06.06.09, 08:03 film fatalny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Przed premierą: Terminator: Ocalenie IP: 79.162.131.* 06.06.09, 08:14 ten film nie jest dobra ani zły!! ten film jest po prostu zrobiony WYŁĄCZNIE dla chłopców w wieku od 3 do 12 lat. czy znajdzie się na na naszej planecie choć jeden chłopiec w tym wieku, któremu się ten film nie podobał???? [chątnie go poznam], ocenianie tego filmu przez dorosłych nie ma sensu, jest żenujące... (wyłączam zawodowych kryryków filmowych, ale im za to płacą) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartmann Re: Przed premierą: Terminator: Ocalenie IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 06.06.09, 09:38 Ta recenzja to bullszit! Film jest SWIETNY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Przed premierą: Terminator: Ocalenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 09:54 @lord "ja się zawsze obawiam takich marnych recenzji GW, ale film się i tak sam obroni, a pismaki będą zachwalać Tatarak lub Lejdis - żałosne :-/" Ślepotko moja miła, to portal Agory, nie GW (Wyborcza.pl), w dodatku gość chyba jest z zewnątrz. W GW piszą Szczerba, Felis i chyba wciąż Mossakowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konkret Re: Przed premierą: Terminator: Ocalenie IP: *.aster.pl 06.06.09, 10:36 Do Wrecekrzepkiego: gościu, napisanie dobrego scenariusza jest milion razy prostsze, niż "zapuszczenie siatki i wyrenderowanie". Nie masz cienia zarysu zielonego pojęcia o produkcji efektów specjalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
malkolmzg Re: Przed premierą: Terminator: Ocalenie 06.06.09, 10:52 byłem wczoraj w kinie na tym filmie, i powiem ,że mi się bardzo podobał.Zachęcam do obejrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: Przed premierą: Terminator: Ocalenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 10:52 Zgadzam się z As - nie ma co sobie tym problemem nerwów szargać - muszę to zapamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Przed premierą: Terminator: Ocalenie IP: *.tbcn.telia.com 06.06.09, 11:01 Ja raczej takich filmow nie ogladam,ale maz wyciagnal mnie do kina. I podobalo mi sie!!! Zapomnialam o calym swiecie , efekty specjalne wbily mnie w fotel . Po krotkim opowiedzeniu poprzednich Terminatorow przez mojego meza, wiedzialam o co chodzi.Jak chce ogladac kino mrocznego niepokoju to chodze na inne filmy. Ten film to rozrywka i dobra zabawa,dlaczego,nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Connor Re: Przed premierą: Terminator: Ocalenie IP: *.chello.pl 06.06.09, 11:12 Jak dla mnie film super, choć brakowało mu poczucia humoru. Jeśli ktoś jest fanem tej serii, na film na pewno nie będzie narzekał. Fakt, że brakowało mu realizmu (np. T-800 mógł od razu zmiażdżyć dłonią Connora, ale on rzucał go o ścianę, itp. :-))) Jako wierny fan z niecierpliwością czekam na T5 i T6 zamykające całą serię. Mam nadzieję, że T6 obejrzymy przed 2020 rokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logan Re: Przed premierą: Terminator: Ocalenie IP: *.icpnet.pl 06.06.09, 11:12 Z ponizszej recenzji Zakazanej wychodzi swietny film akcji a denny terminator www.zakazanaplaneta.pl/news.php?readmore=3685 Odpowiedz Link Zgłoś
artemio1982 Re: Przed premierą: Terminator: Ocalenie 06.06.09, 11:31 Byłem wczoraj na premierze Salvation i jestem raczej zadowolony. Mroczny klimat, sporo grozy i przygnębienia, ale taki właśnie powinien być ten film. Pierwsza połowa wydała mi się bardziej dopracowana niż finał. Zaryzykowałbym cięższe zakończenie i sprytniejszą furtkę dla kolejnej częsci tej historii. Co do rzekomego braku humoru, uważam, że jego brak to duży plus. Model amerykańskiego herosa walczącego o losy świata z uśmiechem na ustach zdecydowanie mnie odstrasza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdf Re: Przed premierą: Terminator: Ocalenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 11:37 Terminator bez Arnolda? Terminator bez terminatora. Odpowiedz Link Zgłoś