e.cabaj Re: WSZYSTKO O CILEST- zapomniałam ostatniej tab 28.10.07, 22:49 Jest 22, a ja wczoraj zgubiłam ostatnią tabletkę, jutro postaram się zdobyć opakowanie w aptece, ale nie wiem czy do 10 się wyrobie. Czy mogę pominąć ostatnia tabletkę z opakowania? Odpowiedz Link
turzyca Re: WSZYSTKO O CILEST- zapomniałam ostatniej tab 28.10.07, 23:19 poczytaj ulotke www.janssen-cilag.pl/bgdisplay.jhtml?itemname=cilest_info_guest&product=none Niestety strona z ulotka nie dziala i trzeba przebic sie przez info dla pacjentek, ale to ogolnie zawartosc ulotki. W kazdym razie mowa jest o 24 godzinach hmmmm z zasad ogolnych to wlasnie pierwsze i ostatnie tabletki sa szczegolnie wazne. Ale ta ulotka jest dosc dziwna i odmienna od standardu. Moze porozmawiaj jutro z lekarzem lub chocby pania w aptece? Odpowiedz Link
wyssana.z.palca kolejność przyjmowania tebletek 26.01.08, 17:49 chciałabym sie zapytac czy jest jakas roznica ktora tebeltke biote z listka? bo czytalam, ze w jednych tabletkach jest to istotne w innych nie. chcialabym sie tylko upewnic Odpowiedz Link
turzyca Re: kolejność przyjmowania tebletek 26.01.08, 20:14 Jakimi tabletkami jest Cilest? jednofazowymi. Czyli kazda tabletka (o czym mowi ulotka) zawiera dokladnie taka sama ilosc substanji czynnych. Zakladam, ze reszte wymyslisz sama. Odpowiedz Link
ilonazuza Re: kolejność przyjmowania tebletek 05.09.08, 23:08 od jutra bede brala cilest i zastanawiam sie czy to na pewno wystarczy, mam obawy jak wiekszosc kobiet- ciaza... czy ktoras z was zabezpiecza sie jeszcze czyms procz pigołek? Odpowiedz Link
moniaczek1 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 08.09.08, 11:40 Hej kobiety!Mam pytanie,już kilka miesięcy zażywam cilest i do tej pory wszystko było ok,ale ostatnio na moim ciele pojawiło się uczulenie.Drobne krostki na nogach i rękach strasznie swędzi.Czy to może byc skutek zażywania tabletek,ale dlaczego dopiero teraz ,czy to możliwe? Odpowiedz Link
norka84 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 15.10.08, 11:33 Witam mam pytanko. Przechodzę właśnie z Cilestu na Regulon, głównym tego powodem był okres który pojawił się u mnie w 6 dniu przyjmowania tabletek i trwa do dziś (dzisiaj będzie 20 tabletka). Moje pytanie brzmi następująco: Czy mam robić przerwę czy bez przerwy przejść na Regulon? Proszę o odpowiedź, pozdrawiam. Odpowiedz Link
westpoint Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 26.10.08, 11:35 Norka84 - nie powinnaś robić przerwy gdyż Regulon zawiera mniejszą dawkę hormonu niż Cilest. Ja mam sytuacje odwrotną, zmieniam Regulon na Cilest. W piątek biorę pierwszą pigułkę, a że Cilest ma większą dawkę to robie przerwę. A tak poza tym to strasznie boję się, że przytyję i powiększą mi się piersi (a bardzo tego nie chce bo i tak mam już czym oddychać)... No cóż okaże się jak to będzie. Odpowiedz Link
vesper_lynd Jestem baaaardzo zadowolona :) 05.01.09, 19:12 Jestem zachwycona Cilestem - właśnie kończę drugie opakowanie. Przez pewien czas brałam Yasmin (depresje, przesuszenie skóry) potem prawie dwa lata Harmonet, przez który libido spadło mi do zera, dopadły mnie nastroje i... zaparcia (tak, jestem pewna, że były skutkiem tabletek). Wyczytałam gdzieś, że Cilest ma najwiecej EE i że na nastroje warto spróbować - lekarka się zgodziła i tak właśnie jestem bardzo z Cilestem szczęśliwa Libido wróciło, zaparcia za to przeszły (zeszło ze mnie też trochę wody i ok. 3kg), nastroje przeszły jak nożem uciął No i Cilest jest tani, kupuję za ok. 18zł! Odpowiedz Link
zimka_s Zapomniałam tabletki... 14.01.09, 10:59 Witam dziewczyny, może wy podpowiecie. Zapomniałam tabletki 9, a więc z drugiego tygodnia brania. I jest to tylko jedna zapomniana tabletka. Zamiast wziąć ją o 20 wieczorem, to wzięłam ja o 10 rano. Ulotka nie bardzo to wyjaśnia, więc może podpowiecie co robić. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
turzyca Re: Zapomniałam tabletki... 16.01.09, 18:29 Zabezpieczac sie dodatkowo jak przy zupelnie zapomnianej tabletce, bo przerwa trwala dluzej niz 12 godzin. Nie pamietam ile dni dodatkowego zabezpieczenia jest przy cilescie, ale to musi byc w ulotce. Odpowiedz Link
amentowa Re: Jestem baaaardzo zadowolona :) 19.02.09, 20:14 Ja tez jestem bardzo zadowolona z Cileste, to moje pierwsze tabletki. Biore je ponad rok. Dzieki nim pozbylam sie pryszczy, a nawet wlosy mniej mi wypadaja. Zadnych objawow ubocznych. Odpowiedz Link
ann_ik Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 16.01.09, 10:50 bardzo bym chciala przesunac rozpoczecie kolejnego listka o jeden dzien teraz koncze obecny mam pytanie - czy wziecie 20 tabletek z obecnego listka ktory koncze, tak aby 7dniowa przerwe zrobic sobie o dzien wczesniej i nowy listek zaczac tez dzien wczesniej jest rozsadne?? /zaznaczam, ze nie stosuje innej metody antykoncepcji, np. mechanicznej, tylko cilest/ czy jest moze inny pewniejszy sposob na przesuniecie przyjmowania nowych tabletek o jeden dzien wczesniej? pozdrawiam serdecznie i zgory dziekuje za odp ann_ik Odpowiedz Link
stokrotka-20 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 11.02.09, 15:03 nie ma problemu.ja ostatnio skrocilam branie tabletek o 3dni.musisz wziasc minimum14tabletek z lista.i robisz 7dni przerwy.nic sie nie stanie. Odpowiedz Link
julitka33 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 20.03.09, 18:10 czy cilest ma jakies wlasciwosci antytradzikowe?jak np diane? i czy to mozliwe ze po cilescie jestem bardziej nerwowa,agresywna?czy ten skutek uboczny minie?? pozdrawiam Odpowiedz Link
joanna1984k Re: cilest a planowanie ciąży 23.03.09, 08:54 hej napewno ten wątek juz był wiele razy, ale myslimy z mężem o drugim dziecku, i niewiem kiedy dobrze odstawic tebl. tz ile miesiecy na przód, pytam bo słyszałam różne wersje: jedni mówią ze zaraz po odstawieniu mozna , a drudzy ze trzeba ileś odczekac zeby organizm sie oczyścił, dziekuje za odpowiedzi Odpowiedz Link
evrin Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 27.11.09, 23:02 to chyba cecha indywidualna, ja bralam miesiac logest (durna bylam i postanowilam sprobowac innych tabletek) i mialam straszne wahania nastroju i depreche. gdy wrocilam do cilestu to wzystko minelo takze hcyba Ci te konkretne tabletki nie sluza i powinnas zmienic. Odpowiedz Link
e-mania85 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 22.08.09, 22:58 Moja niespelna 3 letnia corka polknela do 5 tabletek Cilest. Dzwonilam do przychodni, to babka powiedziala ze nic jej nie bedzie i zalecila wypicie wody z 4 tabletkami wegla. To ma spowodowac wynioty, wymiotow nie bylo. powiedziala zeby sie nie przejmowac, czy napewno jej nic nie bedzie? Odpowiedz Link
panterka1000 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 17.09.09, 22:34 czy ktos mi odpowie na te pytanie strasznie mi zalezy i jestem cirkawa po jakim czasie zaczynaja rosnac piersi po tabletkach cilest z gory dziki;* Odpowiedz Link
marta-zs Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 26.09.09, 16:31 przyrost piersi jest reakcja uboczna, wiec panterka1000 nie masz co tak czekac na to z utęsknieniem. Ja akurat brałam cilest krotko 3 miesiace, powod to okres przy kazdej 18 tabletce z opakowania. Za słabe. Chrzesnicy mama zaszła w ciazę stosując Cilest, teraz juz od niego stronimy Odpowiedz Link
benoszka Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 02.12.09, 12:11 Pilnie kupię Ciles..biorę go od 6 lat..wyjeżdzam więc potrzebuje kilka opakowan..kontakt : benoszka@gazeta.pl Odpowiedz Link
flastr Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 02.01.10, 09:41 benoszka napisała: > Pilnie kupię Ciles..biorę go od 6 lat..wyjeżdzam więc potrzebuje > kilka opakowan..kontakt : benoszka@gazeta.pl benoszka odbierz pocztę!!! Odpowiedz Link
agolekk Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 23.06.11, 10:51 Hej! mam problem bo tak we wtorek wzięłam tabletke o 22 jak zawsze i wczoraj (środa) nie wzięłam, obudziłam się dzisiaj o 10:30 i momentalnie wzięłam, bo z tego co pamiętałam to jeśli okres nie przekroczył 24h to trzeba niezwłocznie wziąść, ale dopiero teraz czytam : "W razie nieprzyjęcia w odpowiednim czasie jednej tabletki ( pod warunkiem że okres od przyjęcia poprzedniej tabletki jest krótszy niż 24 godziny) należy przyjąć ją jak najszybciej. Oznacza to że w ciągu jednej doby można podać dwie tabletki. " Jest to dla mnie troszkę niezrozumiałe, bo na chłopski rozum oznacza to że skoro miałam przyjąć o 22 wczoraj a jest 10ta rano to minęło dopiero 12 h więc mogę przyjąć, i kolejną normalnie tego samego dnia o 22 bo jak pisze można dwie na dobę, Jednakże w zakłopotanie wprowadziło mnie to : "pod warunkiem że okres od przyjęcia poprzedniej tabletki jest krótszy niż 24 godziny" - ponieważ ostatnią tabletkę przyjęłam o 22 we wtorek, wczoraj wiadomo pominęłam, ale jeśli piszą o pomijaniu tabletek, to wczoraj o godzinie której powinnam wziąść czyli o 22 (środa) już minęło te 24 h od przyjęcia ostatniej tabletki. Proszę napisać czy dobrze zrobiłam biorąc teraz tą tabletki i czy wieczorem normalnie i tyle mnie interesuje dziękuję za pomoc.. Odpowiedz Link
marzena20180 Re: WSZYSTKO O CILEST- pytajcie i radzcie 05.01.12, 19:11 Witam mam problem uzywam tabletek anty ciles ale biore je tylko po to zeby okres był mniejszy mam straszne bóle mdleje wymiotuje przed pierwsze 4 dni i tak nie da sie funkcjonowac i zaczyłma brac te tabletki i przez pierwsze 2 mies było ok ale potem okres był taki sam znowu mdleje i wymiotuje lekarz przepisał mi azalia nowe tabletki przy których nie ma sie okresu czy sa one bezpieczne? Lekarz mówi ze tak z tym ze moze sie pojawic depresja ale nie musi sa inne sposoby zeby okres złagodzic skoro tabletki na ból nie pomagaja???? Odpowiedz Link