anny6 03.11.06, 19:29 Chciałam własnie łyknąc tabletke (Femoden) a okazało się,że nie wziełam wczorajszej-powinnam je brać o 21.Co teraz zrobić?;/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
turzyca Re: UPS 03.11.06, 19:32 Jesli Femoden nie jest wyjatkowy to polknac tylko dzisiejsza i dodatkowo sie zabezpieczac. Szczegoly w ulotce. Odpowiedz Link
anny6 Re: UPS 03.11.06, 19:33 cholera....czyli nie brac tej zapomnianej tylko dzisiejszą? Odpowiedz Link
anny6 Re: UPS 03.11.06, 19:36 wyczytałam w powyższym linku na forum ,ze : "Jeżeli od czasu wzięcia ostatniej tabletki upłynęło więcej niż 24 +12 godzin, ale mniej niż 24 godziny (np. nie przyjęłaś tabletek przez prawie 2 dni), przyjmij od razu zapomnianą i kolejna tabletkę – nawet gdy to oznacza przyjęcie 2 tabletek jednorazowo. "Gdy zapomniana tabletka dotyczy przyjmowanych w 2 połowie opakowania efekt antykoncepcji jest zachowany " Odpowiedz Link
turzyca Re: UPS 05.11.06, 11:35 Teraz to juz poniewczasie, ale i tak moge sie przyznac do swego rodzaju bledu. Podalam Ci odpowiedz, ktora ja dostalam na to pytanie: nie lykac dwoch tabletek na raz. Tzn. jesli biore tabletki o 21 i przypomne sobie o 16, ze zapomnialam, to mam wziac "wczorajsza" o 16, a "dzisiejsza" o 21. Jesli zauwaze brak tabletki dopiero o 21 to mam wziac tylko "dzisiejsza." Po przekroczeniu magicznych 12 godzin, zawsze obowiazuje tydzien dodatkowego zabezpieczania. Widocznie sa dwie szkoly wolominska i otwocka. A co Twoja ulotka na ten temat? Swoja droga gratuluje inteligencji i uzycia wyszukiwarki (to nie jest sarkazm.) Odpowiedz Link
anny6 Re: UPS 05.11.06, 19:48 Okazało się,ze wziełam ją jednak tylko ze złej strony opakowania.Teraz mam głowe na karku bo nie chce przezywać takiego stresu. Odpowiedz Link