martta12323 03.07.08, 21:17 Witam!!! Mam pytanko czy ktoras z Was bierze te tabletki??Dzis bylam u ginekologa, przepsial mi te tab. zamiast cerazette...powiedzial, ze taki sam sklad tylko producent inny, na dodatek sa tansze...pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justy1 Re: AZALIA 03.07.08, 21:40 to bardzo nowy odpowiednik cerazette; wątpię, zebyś znalazła już opinie. Odpowiedz Link
cziornaa Re: AZALIA 14.09.08, 15:20 Czy ma już ktoś jakieś doświadczenie z tymi tabletkami? Odpowiedz Link
joanna33.live moje doświadczenia z AZALIA.... 17.09.08, 21:27 są takie, że w trzech aptekach tych tabletek nie mieli (mieszkam w 70 tys. mieście) w czwartej w końcu mi zamówili w hurtowni. Najnowsza nowość chyba. Moja gin trochę niewyraźnie na recepcie nazwę napisała (jak to lekarz ) i w aptece musiałam podpowiadać o co chodzi! Zgadzam się więc, że o opinię na temat tego specyfiku będzie bardzo ciężko... Pozdrawiam Wszystkie Azaliowe Odpowiedz Link
cziornaa Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 18.09.08, 10:50 hehe ja też musiałam zamawiać. a mieszkam w 30 tys. mieście pozdrawiam! Odpowiedz Link
kasia_dl Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 17.10.08, 09:58 Mam pytanie do dziewczyn które biorą Azalie: czy miałyście plamienia? u mnie zaczely sie po trzech dobach brania i kazdego dnia sie nasilaly, a dzisiaj minęło 2 tygodnie i nadal żadnej poprawy? Czy ktoś wie kiedy to przechodzi i czy w ogóle przechodzi? Odpowiedz Link
justy1 Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 18.10.08, 15:32 może przejść, ale nie musi. Odpowiedz Link
pstachu Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 26.10.08, 11:05 co do krwawien-zapewne bierzesz je niedlugo,moja dziewczyna takze dostala plamienia,choc mniejsze niz kiedy miala okres.moze potrzeba czasu? nie wiem,jestem facetem ale mam pytanie dziewczyny-czy po tych tabletkach macie mniejsze libido?? zaczyna mi sie psuc zwiazek 4letni, brak tej iskry itp, moze to miec cos z tym wspolnego?? dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link
katja_24 Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 30.10.08, 12:29 Niestety, tabletki antykoncepcyjne obnizaja libido, ale tez nie u wszystkich. Odpowiedz Link
kashakar33 Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 03.11.08, 12:08 Jestem 4 mies. po porodzie i od ok. 2 tyg. biorę te tabletki. Niestety libido mi spadło do 0, choć i tak było niskie po porodzie - i przy karmieniu piersią. Nie wiem, czy jest w ogóle jakiś "złoty środek", bo: albo nie zabezpieczasz się i zachodzisz w ciążę (której chcesz uniknąć), albo bierzesz hormony i nie masz ochoty na seks, a jeśli już do tego dojdzie - nie czerpiesz z niego przyjemności. I bądź tu mądra Odpowiedz Link
frida_a Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 22.11.08, 15:51 ja też biorę Azalie kończę drugie opakowanie i niestety ZERO ochoty na sex Odpowiedz Link
kokoai Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 04.08.10, 20:07 ja skończyłam własnie karmic piersią i brałam azalię ok 5 m-cy. ale teraz nie wiem, czy te tabletki działają, tj mnie chronią przed ciążą. musze chyba isc do lekarza po inne??? czy ktos wie cos wiecej na ten temat??? Odpowiedz Link
turzyca Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 23.11.08, 02:39 bo: albo nie zabezpieczasz się > i zachodzisz w ciążę (której chcesz uniknąć), albo bierzesz hormony i nie masz > ochoty na seks, a jeśli już do tego dojdzie - nie czerpiesz z niego przyjemnośc > i. I bądź tu mądra Tabletki to nie jedyna metoda zabezpieczenia. Gumki nie gryza. A jak gryza, bo ktos ma alergie, to sa takie dla alergikow. Owszem ciagle stosowanie gumek moze byc uciazliwe, ale to przeciez nie na zawsze a tylko do czasu, kiedy inne metody antykoncepcji (pigulka dwuskladnikowa, spirala) nie stana sie dostepne. Odpowiedz Link
maxdata26 Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 08.12.08, 22:24 Ja dzisiaj dostałam Azalie zamiast Depo Provery. Ciekawe jak na to zareaguję? Ja miesiączki nie mam, a już córka kończy 11 m-cy. Libido po 1 zastrzyku też miałam 0, ale to też chyba po porodzie się nie ma ochoty. Z czasem nabrałam ochoty, ale to po 3 zastrzyku czyli minęło około 6 m-cy od porodu. Niestety zaczęły się bóle głowy, brzucha, plamienia, brudzenia, i stan samopoczucia jak przy miesiączce, a tu miesiączki jak nie było tak nie ma. Mam nadzieję, że po tej Azalii mi się poprawi. Odpowiedz Link
goskamaja Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 06.03.09, 20:45 a mi kręci się w głowie, chodzę po ścianach, mdli mnie okropnie i w ogóle czuję się osłabiona. Ochota na sex? a co to takiego? Odpowiedz Link
asoka6 Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 02.05.09, 09:15 ja biore azalie i tez czasem kreci mi sie w glowie nie mam okresu ale zawsze mam ochote na seks Odpowiedz Link
ash_3 Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 17.06.09, 19:38 ja brałam jak karmiłam. jak przestałam karmić dostałam takie krwawienie jak nigdy. lekarka stwierdziła że za mało hormonów, u niektórych kobiet już tak się po prostu dzieje... ale po azalii biorę już drugi rodzaj tabletek a krwawienia nadal są Odpowiedz Link
kasiarox Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 18.06.09, 09:47 Biorę drugie opakowanie. Samopoczucie ok, libido w normie, zaczęły mi wypadać włosy. Plamienia przy pierwszym opakowaniu przez ok.3 tyg. ale bardzo delikatne. Już nie karmię i po tym opakowaniu chcę przejść na Yasmin. Może ktoś mi podpowie czy należy zrobić 7-dniową przerwę? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ash_3 Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 18.06.09, 10:55 ja się przerzuciłam gdzieś po 15 tabletce od razu na cilest beż żadnych przerw i bez kończenia opakowania. Odpowiedz Link
hanika70 Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 30.06.09, 15:33 kurde ja po porodzie jestem juz 12 lat a przy braniu azalii libido moje rowna sie tez 0 moj facet twierdzi ze w tym zwiazku zachowuje sie jak facet bo on domaga sie czulosci seksu a ja mam to gdzies wole pobiegac Odpowiedz Link
marlenka8609 Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 16.10.09, 11:36 ja biore Azalia, tak wystepuja plamienia, ja krwawilam na poczatku co 2 tyg przez dlugi czas ale pozniej juz regularnie. Jest minus brania tych tabletek u mnie wystepuja czeste zmiany nastroju i mam zamiar je zmienic. Odpowiedz Link
hanika70 Re: AZALIA 30.06.09, 15:30 Ja biore od dluzszego czasu juz wczesniej mialam cerazette , biore je jako lekarstwo na moja endometrioze a sklad maja prawie taki sam jak cerazette poprostu powoduja brak miesiaczki Odpowiedz Link
kama2009 Re: AZALIA - do hanika70 10.07.09, 21:52 Witam, Ja również będę brać azalia jako lek na endometriozę. Miałam zabieg usunięcie endo. z blizny po cesarce. Gin. przepisała mi danazol ale dziś byłam u niej i powiedziałam, że nie chcę tego brac- boję się skutków ubocznych. Przepisała mi azalia, czy Tobie pomaga?? Czy całkowicie nie ma miesiączek i planień?? Z góry dzieki za odp. Kama Odpowiedz Link