03.07.08, 21:17
Witam!!!
Mam pytanko czy ktoras z Was bierze te tabletki??Dzis bylam u
ginekologa, przepsial mi te tab. zamiast cerazette...powiedzial, ze
taki sam sklad tylko producent inny, na dodatek sa
tansze...pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • justy1 Re: AZALIA 03.07.08, 21:40
      to bardzo nowy odpowiednik cerazette; wątpię, zebyś znalazła już
      opinie.
      • cziornaa Re: AZALIA 14.09.08, 15:20
        Czy ma już ktoś jakieś doświadczenie z tymi tabletkami?
        • joanna33.live moje doświadczenia z AZALIA.... 17.09.08, 21:27
          są takie, że w trzech aptekach tych tabletek nie mieli (mieszkam w 70 tys.
          mieście) w czwartej w końcu mi zamówili w hurtowni.
          Najnowsza nowość chyba. Moja gin trochę niewyraźnie na recepcie nazwę napisała
          (jak to lekarz wink) i w aptece musiałam podpowiadać o co chodzi!
          Zgadzam się więc, że o opinię na temat tego specyfiku będzie bardzo ciężko...
          Pozdrawiam Wszystkie Azaliowe smile
          • cziornaa Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 18.09.08, 10:50
            hehe ja też musiałam zamawiać. a mieszkam w 30 tys. mieściewink pozdrawiam!
            • kasia_dl Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 17.10.08, 09:58
              Mam pytanie do dziewczyn które biorą Azalie: czy miałyście plamienia? u mnie zaczely sie po trzech dobach brania i kazdego dnia sie nasilaly, a dzisiaj minęło 2 tygodnie i nadal żadnej poprawy? Czy ktoś wie kiedy to przechodzi i czy w ogóle przechodzi?
              • justy1 Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 18.10.08, 15:32
                może przejść, ale nie musi.
                • pstachu Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 26.10.08, 11:05
                  co do krwawien-zapewne bierzesz je niedlugo,moja dziewczyna takze dostala
                  plamienia,choc mniejsze niz kiedy miala okres.moze potrzeba czasu? nie
                  wiem,jestem facetemsmile ale mam pytanie dziewczyny-czy po tych tabletkach macie
                  mniejsze libido?? zaczyna mi sie psuc zwiazek 4letni, brak tej iskry itp, moze
                  to miec cos z tym wspolnego?? dzieki za odpowiedz
                  • katja_24 Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 30.10.08, 12:29
                    Niestety, tabletki antykoncepcyjne obnizaja libido, ale tez nie u
                    wszystkich.
                    • kashakar33 Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 03.11.08, 12:08
                      Jestem 4 mies. po porodzie i od ok. 2 tyg. biorę te tabletki. Niestety libido mi spadło do 0, choć i tak było niskie po porodzie - i przy karmieniu piersią. Nie wiem, czy jest w ogóle jakiś "złoty środek", bo: albo nie zabezpieczasz się i zachodzisz w ciążę (której chcesz uniknąć), albo bierzesz hormony i nie masz ochoty na seks, a jeśli już do tego dojdzie - nie czerpiesz z niego przyjemności. I bądź tu mądra sad
                      • frida_a Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 22.11.08, 15:51
                        ja też biorę Azalie kończę drugie opakowanie i niestety ZERO ochoty na sex sad
                        • kokoai Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 04.08.10, 20:07
                          ja skończyłam własnie karmic piersią i brałam azalię ok 5 m-cy. ale teraz nie
                          wiem, czy te tabletki działają, tj mnie chronią przed ciążą. musze chyba isc do
                          lekarza po inne??? czy ktos wie cos wiecej na ten temat???
                      • turzyca Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 23.11.08, 02:39
                        bo: albo nie zabezpieczasz się
                        > i zachodzisz w ciążę (której chcesz uniknąć), albo bierzesz hormony i nie masz
                        > ochoty na seks, a jeśli już do tego dojdzie - nie czerpiesz z niego przyjemnośc
                        > i. I bądź tu mądra sad

Tabletki to nie jedyna metoda zabezpieczenia. Gumki nie gryza. A jak gryza, bo
                        ktos ma alergie, to sa takie dla alergikow.
                        Owszem ciagle stosowanie gumek moze byc uciazliwe, ale to przeciez nie na zawsze
                        a tylko do czasu, kiedy inne metody antykoncepcji (pigulka dwuskladnikowa,
                        spirala) nie stana sie dostepne.
                        • maxdata26 Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 08.12.08, 22:24
                          Ja dzisiaj dostałam Azalie zamiast Depo Provery. Ciekawe jak na to
                          zareaguję? Ja miesiączki nie mam, a już córka kończy 11 m-cy. Libido
                          po 1 zastrzyku też miałam 0, ale to też chyba po porodzie się nie ma
                          ochoty. Z czasem nabrałam ochoty, ale to po 3 zastrzyku czyli minęło
                          około 6 m-cy od porodu. Niestety zaczęły się bóle głowy, brzucha,
                          plamienia, brudzenia, i stan samopoczucia jak przy miesiączce, a tu
                          miesiączki jak nie było tak nie ma. Mam nadzieję, że po tej Azalii
                          mi się poprawi.
                          • goskamaja Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 06.03.09, 20:45
                            a mi kręci się w głowie, chodzę po ścianach, mdli mnie okropnie i w ogóle czuję
                            się osłabiona. Ochota na sex? a co to takiego?
                            • asoka6 Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 02.05.09, 09:15
                              ja biore azalie i tez czasem kreci mi sie w glowie nie mam okresu
                              ale zawsze mam ochote na seks
                              • ash_3 Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 17.06.09, 19:38
                                ja brałam jak karmiłam. jak przestałam karmić dostałam takie krwawienie jak nigdy.
                                lekarka stwierdziła że za mało hormonów, u niektórych kobiet już tak się po
                                prostu dzieje...
                                ale po azalii biorę już drugi rodzaj tabletek a krwawienia nadal są sad
                                • kasiarox Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 18.06.09, 09:47
                                  Biorę drugie opakowanie. Samopoczucie ok, libido w normie, zaczęły mi wypadać
                                  włosy. Plamienia przy pierwszym opakowaniu przez ok.3 tyg. ale bardzo delikatne.
                                  Już nie karmię i po tym opakowaniu chcę przejść na Yasmin. Może ktoś mi podpowie
                                  czy należy zrobić 7-dniową przerwę?
                                  Pozdrawiam.
                                  • ash_3 Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 18.06.09, 10:55
                                    ja się przerzuciłam gdzieś po 15 tabletce od razu na cilest beż żadnych przerw i
                                    bez kończenia opakowania.
                      • hanika70 Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 30.06.09, 15:33
                        kurde ja po porodzie jestem juz 12 lat a przy braniu azalii libido
                        moje rowna sie tez 0 uncertain moj facet twierdzi ze w tym zwiazku
                        zachowuje sie jak facet big_grin bo on domaga sie czulosci seksu a ja mam
                        to gdzies wole pobiegac big_grin
              • marlenka8609 Re: moje doświadczenia z AZALIA.... 16.10.09, 11:36
                ja biore Azalia, tak wystepuja plamienia, ja krwawilam na poczatku co 2
                tyg przez dlugi czas ale pozniej juz regularnie. Jest minus brania tych
                tabletek u mnie wystepuja czeste zmiany nastroju i mam zamiar je
                zmienic.
    • hanika70 Re: AZALIA 30.06.09, 15:30
      Ja biore od dluzszego czasu juz wczesniej mialam cerazette , biore
      je jako lekarstwo na moja endometrioze a sklad maja prawie taki sam
      jak cerazette poprostu powoduja brak miesiaczki
      • kama2009 Re: AZALIA - do hanika70 10.07.09, 21:52
        Witam,
        Ja również będę brać azalia jako lek na endometriozę. Miałam zabieg
        usunięcie endo. z blizny po cesarce. Gin. przepisała mi danazol ale
        dziś byłam u niej i powiedziałam, że nie chcę tego brac- boję się
        skutków ubocznych. Przepisała mi azalia, czy Tobie pomaga?? Czy
        całkowicie nie ma miesiączek i planień?? Z góry dzieki za odp.
        Kama
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka