Gość: ania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.04, 14:04 Czy ktoś wie, kiedy będzie nowa książka Musierowicz?? Chodzą jakieś szepty po mieście? Bo ja już słyszałam tysiąc wersji i żadna sie nie sprawdziła. I czekam, i czekam, i czekam....... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ryza_malpa1 Re: Kalamburka 21.04.04, 14:55 Widziałam dziś, że w Merlinie ( www.merlin.com) bedzie sprzedawan od 9 maja :) I nie Kalamburka bo Kalamburka juz była. Teraz bedzie " Język Trolli". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.04, 08:38 Faktycznie nie "Kalamburka":) Z tego czekania zawiesza mi się myślenie! Dzięki za wieści. I to dobre Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: 22.04.04, 17:45 A ja mam nadzieję, ze będzie to normalna książka dla młodzieży, a nie fabularyzowana historia PRL... Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: 22.04.04, 20:35 W Poznaniu "Język Trolli" od 7 maja, ale nie wiem, jak w innych miastach. Ja kupuję siódmego jak tylko otworzą księgarnię ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.04, 11:32 a ja mam nadzieję, że to jednak będzie fabularyzowana historia PRL-u. Są sprawy, o których nie powinno sie zapominać i czasami tylko taką droga dociera sie do młodych ludzi z "pocztówką z przeszłości"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: IP: *.acn.waw.pl 23.04.04, 15:01 "Historia subiektywna" to tylul, jaki nadalaby Kalamburce i to w uznaniu zaslug Jedyny moj zarzut to wrazenie zbytniej juz lopatologii momentami... Bardziej mi sie podobalo Opium pewne niedomowien i ogolnego klimaciku, ktory zreszta osobiscie doskonale pamietam.Cenzura swietnie zrobila tej ksiazce. Pozdr Na Trolle oczywiscie tez nie motge sie doczekac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy porządek!!! Re: Kalamburka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.04, 17:24 Po raz kolejny uraczeni zostaniemy porcją podkeksów, dopiero wtedy gdy zaopiniuje ją kapituła Wielkiego Wschodu (cenzura polska). Ale warto poczekać . Na kajnowszej Musierowicz mam smaczek . To będzie naptawdę smakowita książka. Już są przecieki. Nutria spotka się z Nerwusem w windzie, dojdze do uszkodzenia windy i zostaną wyratowani przez dobrotliwego stauszka o wąsach c.k,Monarchy Franca Jozefa. Stary Borejko wstąpił do SDPL. A Babcia woła: "Za młot, za kielnię, wyszukajmy zbojców". Ida postanawia odwiedzić kraj przodków... Odpowiedz Link Zgłoś