Dodaj do ulubionych

Nominacje do Nike 2004, "Monolog polsko-żydowsk...

IP: *.retsat1.com.pl 16.06.04, 21:42
Moim zdaniem nominację bezsprzecznie powinna dostać "Rozprawa o srace" Kupy
Gównianego. Fantastyczna synteza kału. Najbardziej podobaja mi się jego
rozważania o siku.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pytalski Re: Nominacje do Nike 2004, "Monolog polsko-żydow IP: 151.157.129.* 16.06.04, 22:31
      A jaka jest definicja Zyda? Czy zydostwa mozna sie zrzec, albo czy mozna zostac
      Zydem na wlasne zyczenie?
    • kasiaprim Re: Nominacje do Nike 2004, "Monolog polsko-żydow 17.06.04, 09:49
      Gość portalu: Publicysta napisał(a):

> Moim zdaniem nominację bezsprzecznie powinna dostać "Rozprawa o srace" Kupy
      > Gównianego. Fantastyczna synteza kału. Najbardziej podobaja mi się jego
      > rozważania o siku.

Udało ci sie - nie dosc, żes prostak, to jeszcze cham i prymityw...
      No, no - nawet przy duzym wysilku, niełatwo bedzie ci dorównac...
      Z należnymi wyrazami-K'
      • Gość: mia Kasiu prim IP: *.umcs.lublin.pl 17.06.04, 15:10
        na forach pojawiają się prowokatorzy a ty odpowiadajac arogancko na ich posty
        dajesz im kupe smiechu. W ocenianiu wypowiedzi innych brakuje ci bystrosci co
        tlumaczyc moze mlody wiek lub wyjatkowo cieply stosunek do tej ksiazki. Pozdr
        • kasiaprim Re: Kasiu prim 17.06.04, 18:55
          Ani wiek, ani stosunek do tej książki.
          Raczej stosunek do KSIĄŻKI, jako zjawiska, do AUTORÓW, którzy mają coś do
          powiedzenia i robią to większym zasobem słów i znaczeń, niż ktos, bo nie chce
          tu uzyć identycznego słowa "autor", kogo post mnie zirytował.
          Ten tekst o książce H.Grynberga, jak i wszystie teksty o książkach jest
          skierowany do ludzi , których książka, jako taka , interesuje, ktorzy chcą się
          czegoś dowiedzieć np. o nowościach itp. Zatem wygłup- chamski i prymitywny -
          kogoś, kto ukrywając się pod nickiem, czuje się bezkarny i wydaje mu się, że
          jest dowcipny- musi irytować.
          Niech najpierw napisze coś, co ktoś inny zechce wydać , a jeszcze ktoś inny
          zechce przeczytać , i dopiero wtedy staje w szranki i bierze się za
          krytykanctwo.
          Pokąd tego nie zrobi- niech sie przynajmniej nie kompromituje znajomością
          obscenów, bo to potrafi każdy, nawet niedorozwiniety umysłowo. A może zwłaszcza
          taki właśnie...
          A ponieważ ta wypowiedz, jak i kilka innych w tym wątku i tysiące na forach GW,
          jest podszyta ksenofobią i szowinizmem, czyli zjawiskami , które mnie wyjątkowo
          brzydzą- to i mej reakcji nie dziw się, proszę...
          Pozdrawiam - K'
      • karol.mojzesz Re: Nominacje do Nike 2004, "Monolog polsko-żydow 17.06.04, 15:17
        Autor wątku nie grzeszy delikatnością, to fakt, lecz jest coś w tym co napisał.
        Rzeczywiście, cała ta g******a impreza pod tytułem NIKE przypomina kloaczny
        dół, przynajmniej wiele wspólnego ma ze smrodem niźli z Literaturą, co nie
        znaczy, iż nie pojawiają się tam wielkie pióra. Ale to jest tak z
        tymi "sponsorami", że dla niepoznaki nominują naprawdę wartych poczytania
        autorów, żeby wicie-rozumicie, wyglądało to poważnie. Tak więc i Miłosz,
        Różewicz, niedługo może Mrożek, a obok same giermki, pachołki, pół-inteligenci,
        ćwierć-talenty i trochę politycznie poprawnych pisarzyn, którzy nie
        pohamowaliby się pzed zjedzeniem g****a, żeby tylko doczepić się do pocigu
        zmierzającego na Olimp.

Co to monologu polsko-żydowskiego, to sam Mistrz Ceremonii Adam M. (nie chodzi
        o autora "Pana Tadeusza) nie powinien zabierać głosu w tej sprawie. W 1991 r.
        bodajże dostał tytuł Żyda Roku, a swojego żydostwa oficjalnie się wypiera, tzn.
        nie wolno powiedzieć o nim Żyd, bo zaraz sięgnie po broń ostateczną czyli
        antysemityzm i ksenofobię. Dlatego ja nazwę go nadwiślańskim kuglarzem.

I to właściwie wszystko w tym wielce śmierdzącym temacie.
        • Gość: nm Re: Nominacje do Nike 2004, "Monolog polsko-żydow IP: *.w81-49.abo.wanadoo.fr 18.06.04, 15:17
          To nie temat jest "smierdzacy", tylko osoby piszace na tym innych forach.
          Akurat temat tozsamosci nalezy do najciekawszych. To Panowie i Panie
          sprowadzacie go - jak wszystko zreszta - na poziom szamba. Taki Wasz poziom.
          • karol.mojzesz Re: Nominacje do Nike 2004, "Monolog polsko-żydow 18.06.04, 17:11
            > To nie temat jest "smierdzacy", tylko osoby piszace na tym innych forach.

Siebie też widzisz w tej reprezentacji? W życiu tak najczęściej jest, że nie
            czuje się własnego smrodu.

I naucz się pisać, bo posądzę Cię o niechlujstwo.

> Akurat temat tozsamosci nalezy do najciekawszych.

Temat nie tyle ciekawy - co bolesny. Ty o ciekawości, ja o cierpieniu.

> To Panowie i Panie
            > sprowadzacie go - jak wszystko zreszta - na poziom szamba. Taki Wasz poziom.

Jak na razie nie wiadomo jaki poziom Ty reprezentujesz. Powyżej czy poniżej
            poziomu tego szamba?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka