monikate 25.06.12, 20:00 Czasem łatwo przeoczyć prawdziwą perełkę: krytycznymokiem.blogspot.com/2011/11/rodzinnych-ciepych-swiat-magda-parus.html Samo życie, a jak napisane! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikate I kolejna: 29.06.12, 17:59 Znowu trafiłam na perełkę książkową, choć z początku wydawało mi się, że to kolejne, głupawe babskie czytadełko. Angielka Kate Atkinson - "Case Histories", po polsku "Historie jednej sprawy". Gorzko słodkie, nieraz wzruszałam się do łez, nieraz się śmiałam i dziwiłam. W stylu powieści Mary Wesley i Anne Tyler (tej od "Przypadkowego turysty"). Polecam! www.rebis.com.pl/rebis/public/books/book.html?co=print&id=K2889 www.kafeteria.pl/kultura/obiekt.php?id_t=393 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziczały kot Re: Polecanka IP: *.ten.net.pl 02.07.12, 22:21 www.youtube.com/watch?v=3sfFd2_RWYo Odpowiedz Link Zgłoś
ewela345 Re: Polecanka 03.07.12, 16:37 Gorąco polecam: lubimyczytac.pl/ksiazka/6000/saszenka Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: Polecanka 07.07.12, 21:21 "Północ i Południe" Elizabeth Gaskell. poczytnik.wordpress.com/2012/01/06/elizabeth-gaskell-polnoc-i-poludnie/ Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: Polecanka 13.08.12, 20:48 Przy okazji sąsiedniego wątku przypomniała mi się powieść "Petropolis", napisana przez Anyę Ulinich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: Polecanka IP: *.dynamic.mm.pl 15.09.12, 16:40 To skoro mowa o kobiecych powieściach , polecam ksiązki pani Szepielak. Właśnie skończyłam Dworek pod lipami, jest rewelacyjna! Wciągająca, lekka, a jednocześnie porusza sporo ważnych życiowych spraw. Problem młodych - niemłodych małżeństw to ciekawy temat. Chyba nikt o tym nie pisał. Szczerze polecam. Odpowiedz Link Zgłoś