karodzaj 26.12.04, 18:07 Co myślicie o jego książkach? W moje ręce trafił w czasie świąt jeden z tomów - "KOchanka śmierci". nie przepadam za kryminałami, ale muszę rzyznać, że mi się spodobał. Warto czytać jakieś inne książki Akunina. Co polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ihopeyouwilllikeme Re: Boris Akunin 26.12.04, 18:21 Warto całą serię o przygodach Fandorina, w szczególności " Śmierć Achillesa ", " Azazel ", " Lewiatan ", i " Koronacja " Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Boris Akunin 26.12.04, 18:21 Aha, były tu juz kiedyś dwa wątki o jego twórczości, poszukaj. Odpowiedz Link Zgłoś
karodzaj Re: Boris Akunin 26.12.04, 18:55 Dzięki. jeden już znalazłam. chciałam go wyciagnąć na górę, ale został zarchiwizowany. Może doradzisz mi, który zestaw sobie sprezentować: www.swiatksiazki.pl/cgi-bin/KlubSwiatKsiazki.storefront/41cefe7b042f732a273fd44b6049067f/UserTemplate/23 1 są dwa, a mnie stać na jeden. Który? Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Boris Akunin 26.12.04, 18:59 Ja polecam natomiast Pelagię, bo to ciekawsza lekturka niz Fandorin, mniej może uwikłana w schematy powieści awanturniczo przygodowej, a za to doskonale bawią nawiązaniami do klasyków rosyjskiej literatury - i takoż, Pelagia i Czarny Mnich, staje się rewelacyjnym tekstem o tym, jak proza Dostojewskiego zmienia ludzi Generalnie - czyta się dobrze Pozdrowienia:) PS. sprawdź skrzynke:) Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Boris Akunin 26.12.04, 19:36 czas przeszły dokonany Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
karodzaj Re: Boris Akunin 27.12.04, 16:03 teraz mam za sobą jeszcze "Azazela" (podziękowania dla....),a to pewnie nie koniec moich spotkań z Fandorinem :) Podoba mi się w tych książkach wiele rzeczy- lekkość, ironia, gra z tradycją. Klimaty carskiej Rosji również są dla mnie ciekawe. Bohatera lubię.... ech. Podoba mi się wszystko :D Odpowiedz Link Zgłoś
xkropka Re: Boris Akunin 27.12.04, 22:56 Wyszły dwa nowe - właśnie przejrzałam katalog Świata Książki. Odpowiedz Link Zgłoś