koko8 01.07.02, 14:23 po-polecajmy sobie ksiazki na lato - czyli do pociagu, autobusu, na plaze....takie zeby wciagnely (podroz krocej trwa), ale przy okzaji zeby nie zniechecaly nas popisy intelektulane autora :-) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Iwona Re: ksiazki na wakacje IP: *.bienczyce.sdi.tpnet.pl 01.07.02, 14:30 Książki na wakacje?! Czytajcie Mikołajki, ubawicie się po uszy, bez względu na wiek. Mikołajek i chłopaki, Rekreacje Mikołajka i inne, urocze komentarze. Polecam gorąco. Iwona. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: ksiazki na wakacje 01.07.02, 17:14 Gość portalu: Iwona napisał(a): > Książki na wakacje?! Czytajcie Mikołajki, ubawicie się po uszy, bez względu na > wiek. Mikołajek i chłopaki, Rekreacje Mikołajka i inne, urocze komentarze. > Polecam gorąco. Iwona. racja, ale jak mikoljak zna sie na pamiec od malego to juz tak nie bawi :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: ksiazki na wakacje 01.07.02, 17:51 Ja ostatnio w podrozy przeczytalam 'Z szynka raz' Bukowskiego, bardzo smutne, ale strasznie wciagajace. W ktores z poprzednich wakacji polknelam 'Maga' Fowlesa, a w zeszlym roku 'Sprzysiezenie glupcow', ale za nic nie moge sobie przypomniec autora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamyczek Re: ksiazki na wakacje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 19:26 ja z kolei przez -Maga- przebrnąć nie mogłam i denerwuje mnie ona niesamowicie ostatnio przeczytałam -Macdonaldyzację społeczeństwa- Ritzera, co prawda nie jest to powieść ale przeczytałam jednym tchem, cudowna diagnoza dnia dzisiejszego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Conka Re: ksiazki na wakacje IP: *.chello.pl / *.chello.pl 01.07.02, 20:09 Polecam - "Smak świezych malin" I. Sowy - urocza powieść na wakacje... Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: ksiazki na wakacje 02.07.02, 12:52 a ja polecam, szczegolnie dziewczynom, obydwie ksiazki duetu Lloyd-Reese Chodzmy razem i Znowu razem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sigma Re: ksiazki na wakacje IP: *.net.autocom.pl 02.07.02, 13:07 KRONIKI PORTOWE Annie Proulx-świetna książka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: ksiazki na wakacje IP: *.tin.it 02.07.02, 14:36 Kroniki portowe - tez polecam, a poza tym wszystko J. Harris - Czekolada. Jezynowe Wino, Piec cwiartek pomaranczy i ostatnia Coastliners (nie wiem, czy juz ja przetlumaczyli na polski) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: ksiazki na wakacje IP: *.ny325.east.verizon.net 03.07.02, 06:58 cikawa jestem czy ktoś z Was jest w stanie mi pomóc? dawno, dawno temu, w wakacje właśnie przeczytałam sobie książkę, pamiętam jej tytuł "Lato nagich dziewcząt" nie mam bladego pojecia kto to mógł napisać... pls, jeśli ktoś się orientuję, liczę na odzew... nie była to zbyt ambitna literatura, ale młodzieżą będąc podobała mi się, lekka lektura na lato główny bohater był rzeżbiarzem , nazywał się Grzegorz Bień, miał czarnego psa Gwoździa, akcja działa się w Sopocie, było jeszcze parę bohaterów pobocznych, dwie młode pary, jedna dojrzala kobieta (Anna) a w tle rzeczywistość polskiego socjalizmu z ludzką twarzą:))) liczę na pomoc m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mordyga Re: ksiazki na wakacje IP: *.bauboden.com, 03.07.02, 08:09 Gość portalu: marta napisał(a): > cikawa jestem czy ktoś z Was jest w stanie mi pomóc? dawno, dawno temu, w > wakacje właśnie przeczytałam sobie książkę, pamiętam jej tytuł "Lato nagich > dziewcząt" nie mam bladego pojecia kto to mógł napisać... pls, jeśli ktoś się > orientuję, liczę na odzew... > nie była to zbyt ambitna literatura, ale młodzieżą będąc podobała mi się, > lekka lektura na lato czytalam te ksiazke jako nastolatka i takze mi sie bardzo podobala ale niestety autora nie pamietam. > główny bohater był rzeżbiarzem , nazywał się Grzegorz Bień, miał czarnego psa > Gwoździa, akcja działa się w Sopocie, > było jeszcze parę bohaterów pobocznych, dwie młode pary, jedna dojrzala > kobieta (Anna) > a w tle rzeczywistość polskiego socjalizmu z ludzką twarzą:))) > liczę na pomoc > m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko8 Re: ksiazki na wakacje IP: 217.153.34.* 03.07.02, 09:22 Gość portalu: marta napisał(a): > cikawa jestem czy ktoś z Was jest w stanie mi pomóc? dawno, dawno temu, w > wakacje właśnie przeczytałam sobie książkę, pamiętam jej tytuł "Lato nagich > dziewcząt" nie mam bladego pojecia kto to mógł napisać... pls, jeśli ktoś się > orientuję, liczę na odzew... > nie była to zbyt ambitna literatura, ale młodzieżą będąc podobała mi się, > stanislawa fleszarowa - muskat :-) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: ksiazki na wakacje IP: *.ny325.east.verizon.net 03.07.02, 18:50 dzięki, dzięki, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś