Dodaj do ulubionych

ekranizują Narnię!!!

12.07.05, 21:02
W grudniu światowa premiera Lwa, czarownicy i starej szafy!
Bardzom ciekawa, jak to zrobią, i już nie mogę się doczekać.
Obserwuj wątek
    • staua Re: ekranizują Narnię!!! 12.07.05, 21:37
      czy mozesz podac jakis link? Kto rezyseruje, jacy aktorzy???
      Dla mnie to zupelnie nowa wiadomosc...
      • braineater Re: ekranizują Narnię!!! 12.07.05, 21:38
        A nie było juz jakiejś wcześniejszej próby? bo tak mi się coś kołacze po
        pamnięci

Pozdrowienia:)
        • eeela Re: ekranizują Narnię!!! 12.07.05, 21:48
          Była, w jakichś 80 latach. Nie widziałam :-(
        • inblanco Re: ekranizują Narnię!!! 12.07.05, 22:06
          Była. Gdzieś na początku lat 90 leciał serial produkcji brytyjskiej. Pamiętam, że wtedy wywarł na mnie fantastyczne wrażenie. Ogromnie jestem ciekawa tej nowej wersji.
          Podaję link do serialu, można kupić na amazonie: glinki.com/?l=sm4kfk

A o nowej produkcji można poczytać na stopklatce:
          glinki.com/?l=yak0un
          Pzdr
          Aneta
      • eeela Re: ekranizują Narnię!!! 12.07.05, 21:51
        www.filmweb.pl/Trailers?id=112761
        I jeszcze coś, ale zgubiłam. Zaraz poszukam w historii :-)
        • eeela o, znalazłam! 12.07.05, 21:54
          www.prorok.pl/fikcja/?id=841
    • kragmel Re: ekranizują Narnię!!! 12.07.05, 21:38
      zajawka wygląda całkiem sympatycznie :)
      adisney.go.com/disneypictures/narnia/index.html - tu strona produkcji,
      chwilę się ładuje. trailer jest do obejrzenia.
      • staua Re: ekranizują Narnię!!! 12.07.05, 21:44
        Aha, tzn. rysunkowy. Tez fajnie.
        • kragmel Re: ekranizują Narnię!!! 12.07.05, 21:45
          staua napisała:

> Aha, tzn. rysunkowy. Tez fajnie.

ani ani
          żywych całkiem aktorów widziałam w zajawce. nawet lew wyglądał na żywego ;)
        • eeela Re: ekranizują Narnię!!! 12.07.05, 21:54
          Nie rysunkowy!!!
          • staua Re: ekranizują Narnię!!! 12.07.05, 23:33
            Juz widze! ( z linku Eeeli). Aktorzy nie sa mi znani...
            • staua Re: ekranizują Narnię!!! 12.07.05, 23:34
              Oprocz Swinton i Everetta, ale tez malo ich znam. Tilda Swinton wyglada nieziemsko, widzialam ja tyko
              w "Mlodym Adamie" co prawda, wiec trudno mi sobie wyobrazic inne jej role :-)
    • kubissimo Re: ekranizują Narnię!!! 12.07.05, 22:10
      hehe, odswiezany news sprzed prawie dwoch lat :)
      w roli Jadis Tilda Swinton, ktora wyglada zjawiskowo
      zajawka wyglada baaaaaaaaaaaardzo dobrze, wiec jestem dobrej mysli :)
      nareszcie Kroniki beda mialy dobra wersje filmowa
    • Gość: mamarcela Re: ekranizują Narnię!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:21
      A ja mam wątpliwości jak zawsze, gdy ekranizują jakąś moją ukochana książkę,
      szczególnie z tych co to potem sie hitami komercyjnymi okazują. Bo mnie np.
      proszę koleżeństwa ojciec czytał w kółko Tolkiena od drugiego roku życia do 16
      (o czytaniu własnymi oczami nie wspomnę) i uważałam sie do niedawna za
      członkinię elitarnego chociaż licznego towarzystwa znawców Śródziemia, a teraz
      każdy bęcwał wie, kto to była Arwena Undomiel, chociaż nawet linijki nie
      przeczytał. Nawet, koleżeństwo drogie, co do Pottera mam wątpliwości, bo
      dzieciątka musiały przeczytać, a nie tylko zobaczyć. Ot co! A już te gadżety.
      Bleee!
      • eeela Re: ekranizują Narnię!!! 12.07.05, 22:27
        Ej, no, nie rozumiem. My, czytacze Tolkiena od zarania czytania swego mamy
        monopol na wiedzę, kim była Arwen? Mnie to nie przeszkadza. A film mi się bardzo
        spodobał, mimo niepotrzebnych czasami ingerencji w fabułę. A przydomek Undomiel
        i co on oznacza - hmm, sądzę, że jednak wiedza o nim pozostaje pzywilejem tych,
        którzy zażywali lektury ;-)
        Niepotrzebne mi jest potwierdzanie mojej przynależności do elity znajomością
        Tolkiena. I tak je mam, niezależnie od wszystkiego ;-P
        :-D
        • Gość: mamarcela Re: ekranizują Narnię!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:35
          Film mi sie też podobał i ekranizacji jako takich nie potępiam w czambuł, ale
          sie jedynie dzielę swymi mieszanymi uczuciami, co do nich. Znajomość Tolkiena
          nie czyni z nikogo elity, ale drażni mnie nieco (podkreślam nieco) ten cały
          szum medialny wokół ekranizacji. Ale może ja taka z natury zbuntowana
          indywidualistka jestem. A na Narnie sie poboczę, ale i tak polecę jak w dym i
          jeszcze DVD kupię.
        • Gość: mamarcela Re: ekranizują Narnię!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:40
          Wysłałam jedną odpowiedź i zaginęła. (a propos słówko dO EEEli w zagadkach).
          Mnie się też film podobał, nawet chwilami bardzo. Ja tylko mam mieszane
          uczucia, bo wolę czytaczy niz oglądaczy (chociaż sama też niezwykle dużo
          oglądam). A za elitę z racji znajomości Tolkiena sie nie uważam, a li i jedynie
          mnie ta komercha wokół tego drażni niezwykle. Ale może ja po prostu taka
          zbuntowana indywidualistka jestem. Poboczę się, poboczę, a na film i tak polecę
          jak w dym i pewnie nawet na dvd kupię.
          • eeela Re: ekranizują Narnię!!! 12.07.05, 22:54
            Dzięki, w zagadkach już odpisałam :-)
            Ja wychodzę z założenia, że jestem osobowością na tyle indywidualną, że jawne
            uwielbienie dla jakichś przejawów komercji już w niczym nie jest mi w stanie
            zepsuć reputacji ;-D W związku z tym komercję traktuję obojętnie i w niczym mi
            ona nie przeszkadza ani nie drażni. Kieruję się własnym gustem, nie zrażając się
            do niczego, zanim nie poznam, czy jest to wytworem komercyjnym, czy tez nie.
            Komercja jest zjawiskiem całkowicie naturalnym w warunkach gospodarki
            wolnorynkowej, a ponieważ preferuję rozwiązania wolnorynkowe, godzę się i
            toleruję ich uboczne zjawiska :-)
            • Gość: mamarcela Re: ekranizują Narnię!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 23:31
              Generalnie to ja się z Toba w całej rozciągłości zgadzam. I komercha tzw.
              pierwotna wcale mnie nie drażni "Gwiezdne wojny" mnie nie drażnia, ani
              Grochola, ani Bridget, ani nawet Wisniewski Janusz L., bo oni mi w życie nie
              włażą i do niczego nie zmuszają. Moge ich lubic, nie lubić, albo miec w nosie.
              Najczęściej to ostatnie. Tylko, ze czasami, jak mi jakąś miłość wielką, jakąś
              moją świętość dawną czy dzisiejszą chcą skomercjalizować to mną targa żałość
              wielka i jaskółczy niepokój. Czuje się jakby mi chcieli z kawałka mojego
              intymnego życia serial nakręcić. Ale to takie już moje prywatne dziwactwo.
              • eeela Re: ekranizują Narnię!!! 12.07.05, 23:40
                Po prostu lekceważ tę komercyjną otoczkę. Zobacz film - i tyle. Zdrowiej dla
                nerw ;-) oraz innych flaków. I nie ma najmniejszej potrzeby psuć sobie
                przyjemności - zażywać czegoś pięknego (filmu np.), a przy okazji skręcać się z
                żałości? Warto wypracować w sobie obojętność dla głupoty świata tego, zapewniam
                :-) W każdym razie mnie z tym dobrze :-)
    • lunatica s u p e r ! 12.07.05, 23:24
      The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch andthe Wardrobe
    • Gość: i2h2 Re: ekranizują Narnię!!! IP: 193.17.14.* 13.07.05, 08:41
      Pokaz fragmentów filmu był na Międzynarodowych Targach Książki w Warszawie, w
      maju. Wygląda nieźle.
      Niestety, nikt wtedy nie umiał powiedzieć, czy na sto procent będą ekranizacje
      wszystkich części, czy tylko pierwszej.
      W Polsce premiera 6 stycznia.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka