eeela 12.07.05, 21:02 W grudniu światowa premiera Lwa, czarownicy i starej szafy! Bardzom ciekawa, jak to zrobią, i już nie mogę się doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
staua Re: ekranizują Narnię!!! 12.07.05, 21:37 czy mozesz podac jakis link? Kto rezyseruje, jacy aktorzy??? Dla mnie to zupelnie nowa wiadomosc... Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: ekranizują Narnię!!! 12.07.05, 21:38 A nie było juz jakiejś wcześniejszej próby? bo tak mi się coś kołacze po pamnięci Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: ekranizują Narnię!!! 12.07.05, 21:48 Była, w jakichś 80 latach. Nie widziałam :-( Odpowiedz Link Zgłoś
inblanco Re: ekranizują Narnię!!! 12.07.05, 22:06 Była. Gdzieś na początku lat 90 leciał serial produkcji brytyjskiej. Pamiętam, że wtedy wywarł na mnie fantastyczne wrażenie. Ogromnie jestem ciekawa tej nowej wersji. Podaję link do serialu, można kupić na amazonie: glinki.com/?l=sm4kfk A o nowej produkcji można poczytać na stopklatce: glinki.com/?l=yak0un Pzdr Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: ekranizują Narnię!!! 12.07.05, 21:51 www.filmweb.pl/Trailers?id=112761 I jeszcze coś, ale zgubiłam. Zaraz poszukam w historii :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: ekranizują Narnię!!! 12.07.05, 21:38 zajawka wygląda całkiem sympatycznie :) adisney.go.com/disneypictures/narnia/index.html - tu strona produkcji, chwilę się ładuje. trailer jest do obejrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: ekranizują Narnię!!! 12.07.05, 21:45 staua napisała: > Aha, tzn. rysunkowy. Tez fajnie. ani ani żywych całkiem aktorów widziałam w zajawce. nawet lew wyglądał na żywego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: ekranizują Narnię!!! 12.07.05, 23:33 Juz widze! ( z linku Eeeli). Aktorzy nie sa mi znani... Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: ekranizują Narnię!!! 12.07.05, 23:34 Oprocz Swinton i Everetta, ale tez malo ich znam. Tilda Swinton wyglada nieziemsko, widzialam ja tyko w "Mlodym Adamie" co prawda, wiec trudno mi sobie wyobrazic inne jej role :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: ekranizują Narnię!!! 12.07.05, 22:10 hehe, odswiezany news sprzed prawie dwoch lat :) w roli Jadis Tilda Swinton, ktora wyglada zjawiskowo zajawka wyglada baaaaaaaaaaaardzo dobrze, wiec jestem dobrej mysli :) nareszcie Kroniki beda mialy dobra wersje filmowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamarcela Re: ekranizują Narnię!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:21 A ja mam wątpliwości jak zawsze, gdy ekranizują jakąś moją ukochana książkę, szczególnie z tych co to potem sie hitami komercyjnymi okazują. Bo mnie np. proszę koleżeństwa ojciec czytał w kółko Tolkiena od drugiego roku życia do 16 (o czytaniu własnymi oczami nie wspomnę) i uważałam sie do niedawna za członkinię elitarnego chociaż licznego towarzystwa znawców Śródziemia, a teraz każdy bęcwał wie, kto to była Arwena Undomiel, chociaż nawet linijki nie przeczytał. Nawet, koleżeństwo drogie, co do Pottera mam wątpliwości, bo dzieciątka musiały przeczytać, a nie tylko zobaczyć. Ot co! A już te gadżety. Bleee! Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: ekranizują Narnię!!! 12.07.05, 22:27 Ej, no, nie rozumiem. My, czytacze Tolkiena od zarania czytania swego mamy monopol na wiedzę, kim była Arwen? Mnie to nie przeszkadza. A film mi się bardzo spodobał, mimo niepotrzebnych czasami ingerencji w fabułę. A przydomek Undomiel i co on oznacza - hmm, sądzę, że jednak wiedza o nim pozostaje pzywilejem tych, którzy zażywali lektury ;-) Niepotrzebne mi jest potwierdzanie mojej przynależności do elity znajomością Tolkiena. I tak je mam, niezależnie od wszystkiego ;-P :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamarcela Re: ekranizują Narnię!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:35 Film mi sie też podobał i ekranizacji jako takich nie potępiam w czambuł, ale sie jedynie dzielę swymi mieszanymi uczuciami, co do nich. Znajomość Tolkiena nie czyni z nikogo elity, ale drażni mnie nieco (podkreślam nieco) ten cały szum medialny wokół ekranizacji. Ale może ja taka z natury zbuntowana indywidualistka jestem. A na Narnie sie poboczę, ale i tak polecę jak w dym i jeszcze DVD kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamarcela Re: ekranizują Narnię!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:40 Wysłałam jedną odpowiedź i zaginęła. (a propos słówko dO EEEli w zagadkach). Mnie się też film podobał, nawet chwilami bardzo. Ja tylko mam mieszane uczucia, bo wolę czytaczy niz oglądaczy (chociaż sama też niezwykle dużo oglądam). A za elitę z racji znajomości Tolkiena sie nie uważam, a li i jedynie mnie ta komercha wokół tego drażni niezwykle. Ale może ja po prostu taka zbuntowana indywidualistka jestem. Poboczę się, poboczę, a na film i tak polecę jak w dym i pewnie nawet na dvd kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: ekranizują Narnię!!! 12.07.05, 22:54 Dzięki, w zagadkach już odpisałam :-) Ja wychodzę z założenia, że jestem osobowością na tyle indywidualną, że jawne uwielbienie dla jakichś przejawów komercji już w niczym nie jest mi w stanie zepsuć reputacji ;-D W związku z tym komercję traktuję obojętnie i w niczym mi ona nie przeszkadza ani nie drażni. Kieruję się własnym gustem, nie zrażając się do niczego, zanim nie poznam, czy jest to wytworem komercyjnym, czy tez nie. Komercja jest zjawiskiem całkowicie naturalnym w warunkach gospodarki wolnorynkowej, a ponieważ preferuję rozwiązania wolnorynkowe, godzę się i toleruję ich uboczne zjawiska :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamarcela Re: ekranizują Narnię!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 23:31 Generalnie to ja się z Toba w całej rozciągłości zgadzam. I komercha tzw. pierwotna wcale mnie nie drażni "Gwiezdne wojny" mnie nie drażnia, ani Grochola, ani Bridget, ani nawet Wisniewski Janusz L., bo oni mi w życie nie włażą i do niczego nie zmuszają. Moge ich lubic, nie lubić, albo miec w nosie. Najczęściej to ostatnie. Tylko, ze czasami, jak mi jakąś miłość wielką, jakąś moją świętość dawną czy dzisiejszą chcą skomercjalizować to mną targa żałość wielka i jaskółczy niepokój. Czuje się jakby mi chcieli z kawałka mojego intymnego życia serial nakręcić. Ale to takie już moje prywatne dziwactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: ekranizują Narnię!!! 12.07.05, 23:40 Po prostu lekceważ tę komercyjną otoczkę. Zobacz film - i tyle. Zdrowiej dla nerw ;-) oraz innych flaków. I nie ma najmniejszej potrzeby psuć sobie przyjemności - zażywać czegoś pięknego (filmu np.), a przy okazji skręcać się z żałości? Warto wypracować w sobie obojętność dla głupoty świata tego, zapewniam :-) W każdym razie mnie z tym dobrze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica s u p e r ! 12.07.05, 23:24 The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch andthe Wardrobe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i2h2 Re: ekranizują Narnię!!! IP: 193.17.14.* 13.07.05, 08:41 Pokaz fragmentów filmu był na Międzynarodowych Targach Książki w Warszawie, w maju. Wygląda nieźle. Niestety, nikt wtedy nie umiał powiedzieć, czy na sto procent będą ekranizacje wszystkich części, czy tylko pierwszej. W Polsce premiera 6 stycznia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś