oratio Nowy tomik Różewicza "wejście" i "O mężczyźnie, 20.12.04, 12:24 który pomylił swoją żonę z kapeluszem" - mam zamiar zacząć! Odpowiedz Link Zgłoś
nighthrill Mongolia 14.01.05, 11:26 "Tam, gdzie kończy się droga" Eriki Warmbrunn - o rowerowej samotnej wyprawie do Mongolii. Świetne opisy codziennego życia na stepie. Polecam podróżnikom, tym spełnionym i -zwłaszcza - tym niespełnionym. Odpowiedz Link Zgłoś
olig W. Dichter 14.01.05, 11:43 Witam, teraz czytam "Kon Pana Boga" Wilhelma Dichtera. Ta ksiazka bardzo mi podoba. Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koralina Re: Co teraz czytasz? IP: *.crowley.pl 14.01.05, 12:54 Czytam "Złotego pelikana" Stefana Chwina. Książka bardzo mi się podoba, mimo ze przeczytalam wiele krytycznych uwag o tej powieści. Chwin jest świetnym obserwatorem. Jednocześnie czytam "Wszystkie imiona" Jose Saramago. Przypomina mi troche książki E.Mendozy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martitta Re: Co teraz czytasz? IP: 195.205.189.* 14.01.05, 20:36 Dzisiaj skonczyłam "Wiek żelaza", a od jutro chyba wezmę sie za "Spis cudzołożnic" Odpowiedz Link Zgłoś
loiterer Re: Co teraz czytasz? 14.01.05, 21:11 W dluzszych chwilach "Mąż i żona" Zeruya Shalev, w krotszych: "Zapiski na pudełku od zapałek" Umberto Eco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asica " Biedna pani Morris" Magdy Dygat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 12:32 a dopiero co skończyłam "Z głowy" Janusza Głowackiego Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 "Maga", John'a Folwes'a. Nastawiam się 15.01.05, 13:46 na dobrą lekturę. Odpowiedz Link Zgłoś
makusia_p Re: Co teraz czytasz? 16.01.05, 19:04 Odbywam ponownie podróż literacką, podszytą nostalgią lizbońską, z fado w tle... Polecam labirynty Fernando Pessoy w "Księdze niepokoju", o ile to możliwe z kieliszkiem porto na podorędziu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Co teraz czytasz? IP: *.icpnet.pl 02.03.05, 11:00 Po raz pierwszy osławionego "Mistrza i Małgorzatę" i jestem zauroczona. W kolejce czeka już "Faust", "Pamiętnik Kaina" i "Król szczurów". Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: Co teraz czytasz? 02.03.05, 11:18 Ta książka nie jest "osławiona", tylko sławna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asica "Dobra szkoła- szkoła w życiu- życie w szkole" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 16:58 a skończyłam biografię Marii Skłodowskiej- Curie Laurenta Lemire'a, którą polecam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: Co teraz czytasz? 19.01.05, 22:29 "Zegarek mojego ojca" - Michała M. Chęcińskiego, historia żydowskiej rodziny od momentu nadania im polskiego nazwiska do pobytu w łódźkim getcie. Padają zanane nazwiska, autor nie unika słów powszechnie uznanych za niestosowne, opisuje "metody walki" Niemców z Żydami, momentami przyprawiają mnie one o mdłości. Na końcu są zdjęcia, informacje o powojennych dziejach hilterowców, o tym jak udało im się uniknąć kary i jak się tłumaczyli ze swoich czynów. "Zegarek mojego ojca" jest dla mnie "dopełnieniem" takich książek jak "Inny świat", "Opowiadania" Borowskiego, "Medaliony" Naprawdę warto przeczytać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maros Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 15:14 Odijewski-"Oksana" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xara Re: Co teraz czytasz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 13:03 "Jajko i ja" Betty MacDonald "Pelagia i czarny mnich" Akunina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koralina Re: Co teraz czytasz? IP: *.crowley.pl 13.02.05, 15:52 "Półbrata" Christensena i "Dzwon" Iris Murdoch. Obie są b.dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: Co teraz czytasz? IP: 195.205.189.* 13.02.05, 19:23 Spis cudzołożnic- kończe zaczynam Sto lat samotności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szadka Re: Co teraz czytasz? IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 21.01.05, 20:03 Próbuję czytać Eragona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irina Gołowkina Re: Co teraz czytasz? IP: 217.113.224.* 21.01.05, 21:41 " Pokonani" czy ktoś czytał? Moim zdaniem wspaniała. Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: Co teraz czytasz? 02.03.05, 11:20 Też uważam, że wspaniała, chociaż absolutnie nie napawa optymizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asica "Platforma" Houellebecq'a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 12:01 Wczoraj zaczełam i mam wrażenie, że jest bardziej ordynarna językowo od "cząstek elementarnych". Jeszcze nie mam zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agunnnia Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:04 Romain Gary "Obietnicę poranka" - polecam wszystkim, bo jest wspaniale napisana i bardzo ciekawa. A czeka na mnie "Lalka"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koralina Re: Co teraz czytasz? IP: *.crowley.pl 23.01.05, 21:49 Czytam "Śmierć w Breslau" Marka Krajewskiego. Niezle. Byłby z tego ciekawy film akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lejek Re: Co teraz czytasz? IP: *.zsms.poznan.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 09:56 Przeczytałam "Kod Leonarda da Vinci" .Naprawde super książka,bardzo wciąga i za każdym razem zaskakująca.Naprawde polecam!!!!! :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lejek Re: Co teraz czytasz? IP: *.zsms.poznan.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 10:00 Przeczytałam "Kod Leonarda da Vinci".Jest to naprawde świetna książka.Bradzo interesująca.Polecam każdemu!!!!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
xeniii Re: Co teraz czytasz? 26.01.05, 23:52 3 jednoczesnie ( nie wiem dlaczego) "Fatalna sława" ( autobusowa :))) "Sto lat samotności" ( 3 podejscia i nie moge skonczyc bo jak mam nauke to odladam i cos czuje ze znow zaczne od poczatku:)) "Ostatnie historie"( nie wiem czy dojde do konca bo siegam po nia jak nie moge usnac , meczy mnie niesamowicie:((( Odpowiedz Link Zgłoś
meteorah Re: Co teraz czytasz? 13.02.05, 14:13 xeniii, nie czytaj "stu lat samotności" razem z innymi książkami!!! to się mija z celem, bo nie zrozumiesz istoty tej niezwykłej książki mieszając ją z innymi! miłej lektury, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
qwint Re: Co teraz czytasz? 27.01.05, 18:55 nieczytalem wszystkich postow bo troche ich jest;) wiec moge sie powturzyc;) do tej pory najlepsza ksiazka jest "zabic drozda" ta ksiazka uratowala mi skure 2 lata temu na maturze pisemnej z polskiego;) polecam jest genialna. poza tym ciekawe sa "no logo" (o rzadach wielkich marek) "kod leonarda" i (niejestem pewny czytak sie pisze "eragorn" czy cos w tym stylu;) za bledy przepraszam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ga-Ga Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:11 "Z humorem w genach " - Autorka jest siostą Jana Kobuszewskiego i matką Wiktora Zborowskiego. Lektura - śmiech warta. O takich dzieciach mówi się z piekła rodem. Polecam - wspaniała zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koralina "Sowa, córka piekarza" IP: 199.67.140.* 28.01.05, 10:23 Ciekawie się zapowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: Co teraz czytasz? 29.01.05, 12:11 koncze "dancing away" deborah bull przymierzam sie do "ostatniego tancerza mao" no i jestem w trakcie powtorki z s. de beauvoir (obecnie "druga plec") Odpowiedz Link Zgłoś