Gość: Tanaj IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.03, 21:47 Na pewno macie, pochwalcie się! Teraz Targi Książki, więc kolejna okazja...dla łowców Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: d0minika Re: Książki z autografami IP: 195.205.186.* 20.09.03, 22:42 A tak apropos targów, to kto wie kiedy będą w Krakowie? Bo mnie niecierpliwość zżera i doszła już w okolice kolan...;) Odpowiedz Link Zgłoś
staralenka Re: Książki z autografami 20.09.03, 23:15 Mam zbior opowiadan Pawla Huelle z dedykacja, adresem mailowym (ale jakos nigdy nie odwazylam sie napisac... :\ ), i w pamieci kilkunastominutowa pogawedke...:) Generalnie nie gonie za autografami, np. ostatnio kupowalam plyte Nigela Kennedyego i Kroke, specjalnie wzielam te bez podpisow (no bo co mi po anonimowo - w gruncie rzeczy - pobazgranej plycie, wole czysta, tworcy nie podpisywali jej dla mnie, ale mechanicznie i stoi taki zbior w empiku...), ale "Bylem samotny i szczesliwy" ma dla mnie wartosc szczegolna... bo PH to moj ulubiony polski pisarz. Wlasnie przypomnialam sobie te chwile sprzed ponad pol roku :-) Bardzo mile wspomnienie, wiec sie chwale ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ash3 Re: Książki z autografami 21.09.03, 02:22 Mam dwie książki z autografami: jedna to tomik poezji Jacka POdsiadły "niczyje, boskie". Odważyłam się podejść gdy był we Wrocławiu z okazji jakiejś imprezy poetyckiej tylko dlatego, że bardzo lubię to co pisze. Nie wpisał swojego nazwiska, ale krótkie motto odnoszace się do tytułu tomiku. A druga to "13 bajek z królestwa Lajlonii" Leszka Kołakowskiego, wyd. z 1966 r. Książkę kupiłam w antykwariacie i na okładce widnieje podpis autora z datą IX. 1966. Może ktoś zakupił tę książkę w czasie jakiejś promocji na ówczesnych targach? Podpis jest jednak na tyle nieczytelny, że mam wątpliwości, czy to na pewno podpis autora:). Nierozstrzygnięte:). I taki ze mnie łowca a. Odpowiedz Link Zgłoś
staralenka Re: Książki z autografami 21.09.03, 08:17 Aaaa, jak sie chwalic to sie chwalic ;) Mam jeszcze "Mitologie Grekow i Rzymian" z imienna dedykacja od mistrza Kubiaka:)) Odpowiedz Link Zgłoś
reptar Re: Książki z autografami 21.09.03, 08:28 Gość portalu: d0minika napisał(a): > A tak apropos targów, to kto wie kiedy będą w Krakowie? Bo mnie niecierpliwość > zżera i doszła już w okolice kolan...;) Odbędą się w dniach 23-26 października. Podaję link: www.targi.krakow.pl/targi/2003/ksiazka/ksiazka_main.html Już niedługo trzeba by z tego zrobić osobny wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
reptar Re: Książki z autografami 21.09.03, 08:31 Byłbym zapomniał. Ja mam książki z autografami Edwarda Polańskiego ("Nowy słownik ortograficzny PWN"), Laclavetine'a, Bodora (2x) i Kerna. Odpowiedz Link Zgłoś
anguilla Re: Książki z autografami 21.09.03, 14:32 Ja mam kilka: * Zniewolony umysł - Czesław Miłosz (Targi Książki w Krakowie, 2000 ) * Zgoda na swiat, Elementarz - ks. Jan Twardowski (EMPiK Kraków, 2001) * Poczet Cesarzowych Rzymy - A.Krawczuk * Ciągnąć dalej - Seamus Heaney (Spotkanie Poetów, Kraków 2000) * Zaułek łgarza - Robert McLiam Wilson (Księgarnia Matras, Kraków, 2003) * Boże Igrzysko - Norman Davies (EMPiK Kraków, 2002) * Blondynka w dzungi - Beata Pawlikowska (Targi Książki w Krakowie 2002) * O Wacusiu - Ludwik Jerzy Kern (Targi Książki w Krakowie 2002) Może mam coś jeszcze, ale teraz nie pamiętam. Wszystkie autografy zebrałam sama. tylko Poczet Cesarzowych Rzymu kupiłam już z podpisem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d0minika Re: Książki z autografami IP: 195.205.186.* 21.09.03, 15:19 Wielkie dzięki reptar;) Co do książek z autografami to posiadam takowe pani Krystyny Siesickiej, Doroty Terakowskiej, Beaty Pawlikowskiej i Sławomira Mrożka. Wszystkie z zeszłorocznych Targów w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś