monikad_85 tiffanyd666 04.10.08, 13:47 Dziewczyna która zrobiła fenomenalny trailer do New Moon jak i ksiązki Breaking Dawn, zrobiła własnie na dniach trailer do Eclipse. Babeczka ma prawdziwy talent, szkoda, że taki krótki ale mimo to... www.youtube.com/user/tiffanyd666 A tak wogóle ma piękny skin do całego tego swojego bloga:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_marciniak844 Re: tiffanyd666 04.10.08, 15:56 Genialny, boski, poprostu...WOW. Muzyka, połączenie wszystkich elementów (idealny Jacob) i ogólne wrażenie - piorunujące. Odpowiedz Link Zgłoś
monikad_85 Re: tiffanyd666 04.10.08, 16:23 Wogóle coś wam jeszcze pokażę: pl.youtube.com/watch?v=i3QyAQdA8VQ&feature=related W tym przekazie dziewczyna rzuciłam 5 najlepszymi fanmade video, co ciekawsze, spójrzcie na boczny pasek z related videos, możecie obejrzeć sobie wszytskie filmiki które ona wybrała jako najlepsze. Niektóre z nich...no cóż. Mam je w swoich ulubionych na kompie. Naprawdę warto:) Odpowiedz Link Zgłoś
monikad_85 WoW 06.10.08, 21:18 www.youtube.com/watch?v=Ude1PQEa0DA Seriosuly. Wow. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_marciniak844 Re: WoW 06.10.08, 21:38 Poprostu niesamowite - to się nazywa mieć talent. Przewijałam kilka razy. A muzyka...cudna. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_marciniak844 Re: WoW 06.10.08, 21:44 Najbardziej przejmujący jest moment spadania Belli z klifu - już się ten motyw pojawił w trailerze tiffany666, a ja za każdym razem wstrzymuję oddech. Odpowiedz Link Zgłoś
wioleta_90 Re: WoW 07.10.08, 15:55 Cudnie dobrane!!! Przejmująca muzyka + piękne ilustracje = koncert na emocjach odbiorców Odpowiedz Link Zgłoś
monikad_85 True Blood 13.10.08, 23:27 Właśnie obejrzałam pierwszy odcinek. Jestem zaskoczona. Zupełnie inny poziom niż innych seriali o podobnej tematyce. W sensie o wampirach. Dużo ludzi widzi tam analogie do Twilight, ale to zupełnie inna historia ...szczerze na swój sposób bardziej klimatyczna. POLECAM :) Odpowiedz Link Zgłoś
monikad_85 Re: Muzyka i inne 16.10.08, 17:18 Wow spójrzcie na background tej dziewczyny *squeeeeeeee* takie słodkie! I jeszcze ten tekst: "Tylko Wampir będzie Cię kochał wiecznie." Monika się rozpłynęła :D Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_marciniak844 Re: Muzyka i inne 16.10.08, 19:13 Piosenka, która robi ostatnio karierę w internecie, pewnie już słyszałyście - całkiem przyzwoita ballada - podoba mi się. Muzycznie klimatem nie, za to tekst - może to już choroba, pasuje mi do Twilight. www.youtube.com/watch?v=2Ct4-9bhBHI&feature=related Growin up I didn't think Love was for me I could see myself bein single for eternity See I thought love was just a game you play When your vulnerable and wanna give your life away I was so close Almost Bout to never let anyone in Prechorus) And then you came Like an angel in the sky Saved me from the pain Of bein lonely for the rest of my life Chorus) Baby You're my dream come true Tell the world I'd be lost without you I'm not ashamed To admit that you make me whole I can't explain How it feels to not worry no more About being alone vs2) I don't think you understand You turned this boy into a man It's because of you I feel secure and can see Kid's in my future...with you Now I was so close Almost Bout to never let anyone in Prechorus) Chorus) Bridge) I never knew that it could feel so good To fall so hard baby Now they say that once you get a broken heart Then your scarred But I'm so far from worrying......about us Odpowiedz Link Zgłoś
monikad_85 Re: Muzyka i inne 16.10.08, 21:33 Piękna ta ballada, słyszałam ją w You Can Dance, robi wrażenie :D Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_marciniak844 Re: Muzyka i inne 16.10.08, 21:48 Prawda ? Podziwiam i jednocześnie zazdrodzczę ludziom, którzy mają dar tworzenia czegoś tak niesamowitego :) Odpowiedz Link Zgłoś
monikad_85 The Cullens 29.10.08, 14:50 Właściwie nie wiem, gdzie to wsadzić ale spójrzcie: fc22.deviantart.com/fs23/f/2007/354/7/b/the_Cullens____and_Bella_by_twoshoeteen.jpg Tak, wiem, nasi filmowie Cullenwoie sa super ale jak widze TAKĄ obsadę. Hmmm ...co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_marciniak844 Re: The Cullens 29.10.08, 17:42 Dziewczyny poprostu genialne - prześliczne. Jeżeli chodzi o męską część to Carlisle jakby żywcem wyciągnięty ze stron Twilight, Emmett całkiem całkiem, Edwarda wolę naszego i KTO MI TAK SKRZYWDZIŁ JASPERA ja się pytam !!! Toż to jakiś skandynawski odpowiednik :D Odpowiedz Link Zgłoś
monikad_85 Re: The Cullens 29.10.08, 20:16 Ja bym właśnie tak zamieniła Jaspera na Carlisle'a. Jakiś taki za młody ten koleś ...Carlisle ma ile 28/29 lat - z wyglądu a ten nie widzi mi się nawet n pożądne 20. To już Edward tu wygląda na starszego (ahhh ta głębia spojrzenia Ulliela.). Emmett = superman? Za bardzo mi sie te aktor kojarzy ze Samllville, dlatego milion razy wolę bardziej Lutza, niż Tom'a Wellinga, tymbardziej że ten drugi to straszne drewno ...i to jego maslane spojrzenie ...Rosalie jest piękna. W dodatku ma taką zimną - ciut odpychającą urodę,a le to tylko im plus. Stwarza taki dystans...śliczna jest Alice, ale ta co jest tez jest piękna więc tu mi zwisa. Spore zastrzeżenia mam co do Esme ...zdecydowanie za młoda. NIe wzbudza instynktów macierzyńskich ...sorry, świetnie ta aktorka grała w Upiorze ale na Esme to się nie nadaje :D Co do Belli. Kristen Stewart=Bella Swan i nikt ani nic mi tego nie przesłoni. Za to Alexis Bledel idealnie pasowałaby na ... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_marciniak844 Re: The Cullens 29.10.08, 21:04 A Carlisle przypadkiem nie miał 23 lat w momencie zamiany w wampira? Ja spojrzałam na tą "nową" obsadę pod kątem tego jak wiekowo wszyscy są przedstawieni w książce i dlatego mi Carlisle bardzo pasuje. On i Esme (choć ona była chyba trochę starsza wiekowo od Carlisle, o jakieś 2 lata?) powinni być wręcz nieprzyzwoicie młodzi jak na takie "duże dzieci". Ja też uważam, że tacy młodzi aktorzy nie oddali by w pełni matczyno- ojcowskich uczuć, ale to w tej chwili inna sprawa. Obsada filmu wygląda w tak, że Rob wiekowo mógłby niedługo zagrać samego Carlisle. Między nim, a książkowym Edwardem jest całe 5 lat różnicy. Pod tym kątem Kirsten pasuje jako Bella idealnie, ale wyobraźmy sobie teraz na miejscu Roba jakiegoś 17-latka z krwi i kości :) Nie wiem, czy macie to samo (Wiola jest taka młodziutka - to komplement :), więc może nie mieć tego problemu), ale ja czytając Twilight mimo, że wiem ile kto ma lat zapominam, że to są nastolatki, odbieram ich jak swoich rówieśników. Dlatego kiedy zobaczyłam te zdjęcia pomyślałam, że Carlisle, Esme - powinni właśnie tak wyglądać. Nie ważne, czy mi się to podoba, czy nie. Tom rzeczywiście przy Kellanie wysiada, natomist Rosalie jest cudowna - niepokojąco piękna. Wybór Nicky Reed uważam za najbardziej nietrafiony, bo Rosalie powinna być stuprocentową wiotką blondynką o chłodnej, eterycznej urodzie, trochę jak elf, tymczasem gdzieś na youtube widziałam Nicky opowiadającą o swojej roli - miała już ciemne włosy i karnację czekoladki - nie można jej odnówić urody, ale to nie Rosalie. Odpowiedz Link Zgłoś
monikad_85 Re: The Cullens 29.10.08, 21:53 Dokładnie Nikki jest naprawdę w porządku ale jako Rosalie to ja jej nie widzę :/ Faktycznie, Carlisle utrzymywał ze ma okolo 30-tki ale fizycznie ma 23 lata - oł fuck :/ Strasznie ...dziwnie tak:D Odpowiedz Link Zgłoś
monikad_85 Re: The Cullens 29.10.08, 21:55 Dodam tylko: też nie widzę 17 latka grającego Edwarda, tak samo jak nie widzę Tylera który ma grać 2-metrowego wilkołaka :D Tyle w temacie ...dobrze że to nie na mojej głowie:D Odpowiedz Link Zgłoś
wioleta_90 Re: The Cullens 30.10.08, 17:00 17-latek to chłopiec, a Edward MUSI być mężczyzną! Koniec, kropka!!! ;o) (i dziękuję za komplement!) Odpowiedz Link Zgłoś
wioleta_90 Re: The Cullens 29.10.08, 20:06 Moje typy: Bella: nie (wolę Kristen) Alice: OK Esme: troszkę za młoda (ale może dałoby się coś z tym zrobić) Rose: Ten chłód powala... OK Edward: Ogólnie przystojniaczek, ale jak do mojego wyobrażenia troszkę za słodki... Jasper: eee... raczej nie Carlisl: to co do Esme ;) Emmet: nawet mógłby być Odpowiedz Link Zgłoś
wioleta_90 Dla rozluźnienia ;o) 31.10.08, 18:02 Z pamiętnika rosyjskiego terrorysty: Poniedziałek Porwaliśmy samolot na lotnisku w Moskwie, pasażerowie jako zakładnicy. Żądamy miliona dolarów i lotu do Meksyku. Wtorek Czekamy na reakcję władz. Napiliśmy się z pilotami. Pasażerowie wyciągnęli zapasy. Napiliśmy się z pasażerami. Piloci napili się z pasażerami. Środa Przyjechał mediator. Przywiózł wódkę. Napiliśmy się z mediatorem, pilotami i pasażerami. Mediator prosił, żebyśmy wypuścili połowę pasażerów. Wypuściliśmy, a co tam. Czwartek Pasażerowie wrocili z zapasami wodki. Balanga do rana. Wypuściliśmy drugą połowę pasażerów i pilotów. Piątek Druga połowa pasażerów i piloci wrócili z gorzałą. Przyprowadzili masę znajomych. Impreza do rana. Sobota Do samolotu rano wpadł Specnaz. Zobaczyli że wszyscy na kacu i wyciągnęli wódkę. Balanga do poniedziałku. Poniedziałek Do samolotu pakują się coraz to nowi ludzie z gorzałą. Jest milicja, są desantowcy, strażacy, nawet jacyś marynarze. Wtorek Nie mamy sił. Chcemy się poddać i uwolnić samolot. Specnaz się nie zgadza. Do pilotów przyleciała na imprezę rodzina z Władywostoku. Z wódką. Środa Pertraktujemy. Pasażerowie zgadzają się nas wypuścić, jeśli załatwimy wódkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_marciniak844 Re: Muzyka i inne 08.12.08, 20:33 Może juz to widziałyście, ale...no właśnie - tworzą tak niesamowitą parę, że brak słów... www.youtube.com/watch?v=6t45y8vq-Ko&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś
monikad_85 Re: Muzyka i inne 08.12.08, 21:56 No to jest ta sesja zdjęciowa która wbiła mnie w fotel. Najpiękniejsze zdjęcia z udziałem tej fenomenalnej dwójki. Nawet nie jesteście w stanie sobie wyobrazić jak jestem zazdrosna o jej urodę! Normalnie ugh! Pamiętam za to, że Kellan był tam cudowny. No i Taylor. Ehhh...co to teraz będzie :( A tak wogóle. Ja już za wami tęsknię;( Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_marciniak844 Re: Muzyka i inne 08.12.08, 22:08 Ja za Wami też :( A tu jest sporo Kellana - jeżeli jeszcze nie miałaś okazji obejrzeć :) www.youtube.com/watch?v=8Z3zinh7sxE&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
monikad_85 Re: Muzyka i inne 09.12.08, 10:21 Hmmmm ...rozpłynęłam się. Kellan bez koszuli hmmmmmm. Ale swoją droga widziałaś ten moment jak rzucali sobie piłkę z Taylorem. Ale chłopaczek ma chwyt. Gdyby nie był taki młody to kto wie :D Boże a jakie oburzenie na necie, że Kristen i Nikki dały sobie buziaka. Jejku big deal. Nie to że ja się całuję z przyjaciółkami, ale who cares? A nazywają ją owtarcie whore. Bezsens.... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_marciniak844 Re: Muzyka i inne 09.12.08, 11:17 Widziałam ten moment...ehhh, a Jackson wygląda jak figura woskowa hehe- to było jednak chwilowe zauroczenie :P Co do buziaka, to internauci naprawdę przesadzają - jaka whore ? I co komu do tego? Ludzie robią gorsze rzeczy w ukryciu, a tu buziak i tyle. Dokładnie - bezsens :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_marciniak844 Re: Muzyka i inne 10.12.08, 19:41 W imieniu moim i Wioli wklejam to i okraszam naszym wspólnym AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!! pl.youtube.com/watch?v=pYe7imC-0UY&feature=related Chciałam jeszcze dodać, że uwielbiam Lestata już od pierwszych stron książki :) Aż bym mogła pisać relację z meczu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
monikad_85 Re: Muzyka i inne 10.12.08, 22:08 Lestata nie da się nie kochać;] Ja również padałam mu do kolan po kilku pierwszych rozdziałach, by potem już całkowicie oddać się mu we władanie. Nie będę wam nawet mówić ile razy fantazjowałam by przybył tak pod moje okno i mnie ugryzł ehhhh ....te młodzieńcze czasy :D Gdyby nie fakt, że Edward jest taki bardziej przystępny, to powiedziałabym, że Lestat bije go na głowę. Ale to kwestia może też etapu jacy ci się w tej chwili faceci podobają. Był czas że podobali mi się tacy jak Lestat, teraz podobają mi się bardziej takie Jacoby, Emmetty - tak jakoś:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_marciniak844 Re: Muzyka i inne 11.12.08, 08:16 Ja juz sama nie wiem jacy mi sie w tej chwili faceci podobają Edward, Jasper, Jacob teraz Lestat <zawrót głowy> :) Jedno jest pewne - tych "prawdziwych" w realu jakoś nie zauważam hehe :P Za mało się jeszcze zagłębiłam w życie Lestata, żeby się pokusić o jakieś głębsze refleksje, czy porównania, ale zachwyca mnie z każdą kolejną stroną, a jego historia jest niesamowita juz od samego początku. Poprostu "wssysa" człowieka do środka i nie pozwala się wydostać. Odpowiedz Link Zgłoś
monikad_85 Re: Muzyka i inne 11.12.08, 08:25 No w ogóle Rice ma świetny styl pisania, a jej śwait wampirów jest taki hermetyczny, opracowany w najmniejszym szczególe, łącznie z genezą tych stworzeń. Lata temu to czytałam, ale wciąż ubóstwiam tę skiązkę jako jedyną prawdziwą story o wampirach. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_marciniak844 Re: Muzyka i inne 13.12.08, 13:25 Nie mogłam się powstrzymać :) Na taki dzień jak dziś, kiedy nawet niebo wydaje się ciążyć nad nami zbyt mocno - poezja dla duszy, uszu, oczu... :) www.youtube.com/watch?v=ls7ila3srzI Najcudowniejszy głos... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_marciniak844 Re: Muzyka i inne 13.12.08, 13:57 Jeszcze to www.youtube.com/watch?v=Ew-kk5Xt4Ps&feature=related jakość nie jest najlepsza, ale Josh "na żywo" rekompensuje wszystko. Lepsza wersja tutaj www.youtube.com/watch?v=_-W92LVJonE&feature=related moim zdaniem "zjadł" LP, a ja mam ciarki na plecach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
monikad_85 Re: Muzyka i inne 15.12.08, 08:42 JOSH GROBAN to dla mnie osobisty anioł wokalny. Gdyby Bóg miał sobie wybierać "dusze" do chóru - on byłby solistą. Bez kitu :D Odpowiedz Link Zgłoś
wioleta_90 Seriale 08.01.09, 15:36 Mnie się zdaje, czy ktoś nam o tym opowiadał... ;o) film.onet.pl/seriale/0,1893243,wiadomosc.html A tak przy wątku - obejrzałyśmy z Kasią z zeszły piątek 1. odcinek "Pod osłoną nocy" (albo "Moonlight" jak kto woli). I teraz nie wychodzimy w piątki wieczorem z domu, żeby nie przegapić dalszej akcji :D Odpowiedz Link Zgłoś
monikad_85 Re: Seriale 08.01.09, 16:07 MIAZGA!!!!!!!!!! TRUE BLOOD w TV YESSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!! Co prawda obejrzałam całą serię, ale fajnie będzie obejrzec raz jeszce :D Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_marciniak844 Re: Seriale 08.01.09, 16:28 Ja i tak nie obejrzę - chyba, że wyszperam w necie. Ale super, że nasza Tv nadrabia braki :) Dzisiaj mój pierwszy raz z Doktorem House-m ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wioleta_90 Re: Seriale 08.01.09, 16:49 Ja tez, nie mam HBO... :( Ale maiłam nadzieję, że Moni poprawi się humor! ;) House Ci się spodoba. Zawsze jak trafie na Housa, to zostaje przy TV tylko na pięć minut i wracam do lekcji, potem zostaję na kwadrans i w końcu oglądam odcinek... House jest wredny i ma wdzięk! ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
monikad_85 Re: Seriale 08.01.09, 21:32 House nie jest wredny, poprostu jest realistą który nieznosi ludzi. A najlepsze w tym serialu jest to, że to ON ma zawsze rację ;] Co do True Blood - to Ci się Wioluś udało. Ja też długo nie miałam okazji by cieszyć się z HBO, a teraz jak je mam to rzadko oglądam. Ostatnio jedyne co na nim właściwie obejrzałam to Generation Kill - miniserial z Kellanem, zaśliniłam rodzicom nowiutką podłogę jak się tylko pojawiał na ekranie. Mama mnie oczywiście wyśmiała, stwierdziła że chłopak jest obleśny - JAK MOGŁA!!!!!!!!!! NO JAK?! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_marciniak844 Re: Seriale 09.01.09, 08:32 Kellan obleśny? No nieeee :) Doktora Housa obejrzałam - facet jest świetny (dopóki się nie zostanie jednym z jego pacjentów;)). Cała jego postać to jedna wielka sprzeczność, bo żeby zostawać lekarzem, do tego być wybitnym specjalista, nie znosząc ludzi - "?". Lekarz powinien być raczej typem społecznym - tak wiem - to utopia :P jednak House przebija wszystkich. Serial jest świetny,a Hugh Laurie ma taką surowość spojrzenia, ostre rysy - sarkazm i ironia pasuje mu jak najbardziej, poza tym jest przystojnym facetem, a garderoba House-a MNIAM :) A najlepsze jest to, że mój tata przez 1/3 odcinka marudził co to za pierdoły znowu oglądam, a na końcu brechtał się z każdego tekstu doktora hehehe - czuję, że "wpadł". Odpowiedz Link Zgłoś
monikad_85 Re: Seriale 09.01.09, 09:07 Właściwie całym motorem tego serialu jest doktor House i jego teksty (wygłupy) oraz "profilaktyka". I tak najlepszy odcinek jest ten kiedy House zakłada się o majtki Lisy Cuddy ...koniec odcinka jest bosssski :D Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_marciniak844 Re: Seriale 09.01.09, 11:27 On jest niesamowity - ten, kto stworzył postać dr-a Housa i pisze jego teksty jest genialny w tym co robi. Mnie wczoraj rozbiło jak "jeżdził" z drugiego końca korytarza po dr Cuddy laserowym wskażnikiem, kiedy ona miała ważne spotkanie :D Jak jej to powiedzieć...yyyyy..."ma pani coś na czole" hehehe :D Odpowiedz Link Zgłoś
monikad_85 Re: Muzyka i inne 09.01.09, 12:34 Oto zespółna punkcie którego ostatnio mam świra. Dzisiaj mnie nasżło by poszukac ich zdjęć. Ej chłopaki prezentują się cąłkiem nieźle ...szczególnie ten pierwszy po lewej. www.twowordheap.com/wp-content/uploads/2007/09/mutemath_promo.jpg Tak wiem to żałosne :P Odpowiedz Link Zgłoś
wioleta_90 Klasyka 10.01.09, 19:39 Też kogoś odkryłam! W tym szrym odtwarzaczy włączcie pauzę i bryknijcie na "Urban Dusk" po prawej stronie w "Videos" www.renegruss.com/index.html Albo to jest ładne, albo pogłębia mi się gorączka - nie wiem... ale coś sprawia, że mam mały dreszczyk... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_marciniak844 Re: Klasyka 10.01.09, 23:15 Bardzo ładne, podoba mi się - i "Red Light" też :) A tu coś ode mnie - polecam nr 10 www.imeem.com/people/GSBNa5H/playlist/6ys316zC/maou_ost_music_playlist/ i nr 2 - miałam na niego straszną fazę jakiś czas temu - w każdej z trzech wersji poraża ! Odpowiedz Link Zgłoś
natder Re: Klasyka 02.03.09, 13:07 Dotarły do mnie płytki z Merlina i są super, bardzo fajna muzyka na obu płytach z muzyką z Twilight. Mroczne, zamglone Forks wyziera z każdej nuty... Tylko Pattinson... no On zdecydowanie lepiej gra niż śpiewa ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Muzyka i inne 02.03.09, 14:14 podczas czytania ksiazki bardzo czesto towarzyszylo mi nagranie: www.youtube.com/watch?v=soXFm1WL5Sg piosenka ktora powinna znac Bella...jedna z najpiekniejszych piosenek o milosci: www.youtube.com/watch?v=pk1wkO3778g piosenka o edwardzie: www.youtube.com/watch?v=AmWFfZ5gb6M zwlaszcza po przeczytaniu jednego z rozdzialow midnight sun, wiecie napewno o co mi chodzi, tego gdzie zaczyna sobie wyobrazac..(z braku lepszego okreslenia) jako aniola. jak to przeczytalam od razu mi przyszla na mysl ta piosenka;) goracokrwisty indianin, zwlaszcza wtedy- zakladam ze wszyscy juz czytali wszystkie dostepne tomy..no ale trzeci juz dawno wydany- zwlaszcza wtedy gdy zamienia sie w wilka i ucieka od wszystkiego, po otrzymaniu zaproszenia i podziekowania od edwarda: www.youtube.com/watch?v=NjQXMZe2ouk tak z grubsza..teraz ide studiowac wasze typy:) Odpowiedz Link Zgłoś