mamalgosia 04.10.08, 18:58 Czytam sobie 16tego "Kota...", a tam panienka "w gorącej wodzie kompana". A Pan Q "już nigdy nie skarze kotów na takie męczarnie". Macie jakieś perełki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pani.zemsta Re: błędy ortograficzne 04.10.08, 20:11 A to zrobiłaś...! Kiedyś czytałam "Narcyza i Złotoustego" Hessego jakiegoś dziwnego wydawnictwa. Podczas lektury przeżyłam szok,że taka perełka- jak to mówisz- w ogóle przeszła i powstała! Niestety pamięć moja wyparła już to niecne zdarzenie a wielka szkoda...Strach. Jak sobie przypomnę odrazu piszę. To było istne słowotwórstwo. Powinni za to karać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rannyptaszek Re: błędy ortograficzne IP: *.osiedle.net.pl 04.10.08, 20:20 Może masz na myśli perełkę "ODRAZU", heheh! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lara Re: błędy ortograficzne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 20:23 "Moja blizna działała na kobiety jak magnez" - Za worek kości "Zdaliśmy się na laskę losu" - któryś tom wspomnień Mieczysława Jałowieckiego Nie tyle bledy, co klopotliwe literowki, ktorych nie wykrywa spellczek. Ale obie bardzo mi sie spodobaly ;) Z bledow - w 'Esther' Chwina ktos leżał na 'szezlągu'. Pamietam, ze podobnych perełek było więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.zemsta Re: błędy ortograficzne 04.10.08, 20:24 'szezląg' występuje bardzo często Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dosprzatania Re: błędy ortograficzne IP: *.autocom.pl 05.10.08, 12:17 Szezląg znalazłam nawet u Chwina! Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: błędy ortograficzne 05.10.08, 12:14 "laska losu" - piękna rzecz:) Pewnie długonoga i biuściasta:) Ale magnez mnie zdenerwował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewaeva Re: błędy ortograficzne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.08, 11:33 A w jakim stroju występowała panienka??? Bo może siedziała nago w wannie swojego KOMPANA, pełnej gorącej wody??? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dominikjandomin Re: błędy ortograficzne 06.10.08, 12:22 Wydawnictwa, miast zatrudnić dwóch niezależnych korektorów i płacić im za wyniki pracy, przepuszczają tekst przez Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: błędy ortograficzne 06.10.08, 13:30 a tak, ja wiem, że tak robią. Chętnie bym podjęła taką pracę Odpowiedz Link Zgłoś