Gość: ala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.08, 12:49 Kończę Rodzinę Muszkatów,co jescze podobnego napisał? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shiva772 Re: Co najlepszego Singera? 28.12.08, 20:55 Sztukmistrz z Lublina, Szumowiny, Spuścizna, Certyfikat, Miłość i wygnanie, Szosza, Urząd mojego ojca... napisał mnóstwo powieści i setki opowiadań. Część z nich dzieje się w Polsce przedwojennej (to te wymienione wyżej), część w USA po wojnie (np. Cienie nad rzeką Hudson, Meszuge) część jeszcze przed pierwszą wojną, są też bodaj trzy książki z wieku, na oko XVII-ego (Opowieść i królu pól, Niewolnik, Szatan w Goraju). Przez ponad roku już z górką czytam Singera bezustannie. Moje ulubione, prywatnie to Spuścizna i Dwór oraz bezkonukurencyjny Urząd mojego ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schneekonigin Re: Co najlepszego Singera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 19:22 Ja podobnie :) Z tym, ze w moim osobistym rankingu prowadzi jednak "Sztukmistrz z Lublina", a tuż za nim zbiór opowiadań "Krótki piątek". Odpowiedz Link Zgłoś
ravine79 Re: Co najlepszego Singera? 09.01.09, 18:02 Przeczytałam prawie wszystko. Po latach ciągle mam w głowie niektóre opowiadania ze zbioru "Krótki Piątek". Odpowiedz Link Zgłoś
skajstop Opowiadania 09.01.09, 22:14 Był mistrzem krótkiej formy, wszystkie opowiadania zatem. Odpowiedz Link Zgłoś
maternalka Re: Co najlepszego Singera? 11.01.09, 17:06 Zdecydowanie "Dwór" i "Spuścizna", ale ja bym jeszcze dopisała "Wrogowie", był film w swoim czasie z Anjeliką Houston, m.in. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prowizorycznynik/t Re: Co najlepszego Singera? IP: *.pools.arcor-ip.net 19.04.09, 16:24 Zagubiony w Ameryce. Lusterko dla wrazliwych, intelektualnych duszyczek. Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_j Re: Co najlepszego Singera? 23.04.09, 16:06 Z tych co czytalam, a nie czytalam wszystkich najbardziej podobala mi sie "wrogowie" i "meschugge", choc mowia, ze to jego najslabsze ksiazki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Wyzwolenie zwierząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 19:54 Daje do myślenia, podważa utarte sądy etyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prowizorycznynik/t Re: jaja sobie robisz IP: *.pools.arcor-ip.net 24.04.09, 10:00 Albo nie kupasz tematu. Sorry masz racje - Singerow bylo i jest wielu, piszacych tez bez liku. Odpowiedz Link Zgłoś