cuski 04.08.06, 03:38 Jak czesto Londyn jest nawiedzany przez deszcze ? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomziczek Re: Deszcze w Londynie 05.08.06, 15:30 Ostatnio to dość rzadko. A tak w ogóle to londyn raczej z angielskiej pogody nie słynie. Powiedziałbym, że jest tu klimat taki jak w północnej Francji. Zauważyłem, że, ta właściwa "angielska" pogoda zaczyna się tak kilkadziesiąt mil na północ od Londynu. Ten rok jest jednak wyjątkowy i susza panuje na wielu obszarach wyspy. Odpowiedz Link Zgłoś
kingaolsz Re: Deszcze w Londynie 08.08.06, 10:16 Jeszcze piec lat temu padalo od wrzesnia do marca w wiekszosc dni, pozostala czesc roku co ktorys dzien. Teraz jest duzo "suszej". Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
trelemorele Re: Deszcze w Londynie 08.08.06, 18:55 ja mam wprawdzie tylko ponad dwuletnie doswiadczenie ale mit "angielskiej mgly" i ciaglego deszczu nie dotyczy Londynu. a czesem mogloby byc chlodniej... :) Odpowiedz Link Zgłoś
kingaolsz Re: Deszcze w Londynie 08.08.06, 20:32 Aaa bo ten mit to fakt, ale sprzed wieeeelu lat :))))) W latach chyba 70-tych ludzie masowo palili w kominkach , piecach itp. i nad miastem unosila sie ogromna ilosc smogu - sprawiajaca wrazenie mgly... od czasu zakazu uzywania kominkow w tradycyjny sposob "mgly" nie ma :)))))) Pozdr Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Deszcze w Londynie 08.08.06, 22:40 Palili w kominkach ,bo modernizacja w postaci kaloryfera docierala troche wolniej niz na kontynencie. Tak samo ,jak ciepla koldra stala sie popularna w ostatnim 20 leciu, wyparla nieszczesne blankets . A pogoda bywala rozna, nie koniecznie lalo przez caly czas.Tomziczek ma racje, co do zimnej wietrznej pogody i czestych opadow na polnocy kraju. Odpowiedz Link Zgłoś