Dodaj do ulubionych

W kwestii zarostu

10.08.11, 12:18
Czy ta dość idiotyczna moda na krótki zarost - zataczająca już tak szerokie kręgi, że w reklamach telewizyjnych prawie nie widzi się bohaterów ogolonych - ma jakiś negatywny (drapanie ciała kobiety w trakcie zbliżenia) albo pozytywny (jaki?) wpływ na życie seksualne człowieka XXI wieku?

Wczoraj widziałem taką reklamę kremu do twrzy - ona się namaszcza, on śpi obok, otwiera oczy i wtedy ona przytula się tą swoją wygładzoną właśnie piękną buzią do tej jego obligatoryjnie pokrytej szczeciną twarzycy.
Obserwuj wątek
    • nxp Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 12:27
      To nie żadna moda, a po prostu technika nr 563 z katalogu copywrighterów - kontrast. Z jednej strony ach jaka delikatna skóra a tu oto proszę - szczeciniasta derma faceta. Chcesz mieć taką?
      Choć nie wykluczam że to reklama podwójna i przewrotna, pozornie kremu dla kobieta a tak naprawdę jak zwykle- maszynki. Działa podprogowo.

Był taki jeden aktor w "M jak miłość", który nie używał tego kremu ale wyglądał mi na typ semicki, więc pewnie chodził w Szczecinie z powodów religijnych.
      • loppe Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 12:37
        Nie, nie. No ale temat nie jest przecież o 1 reklamie kremu damskiego do twarzy, lecz o b. szerokim zjawisku. Naprawdę nie widzisz tych wszystkich facetów z obligatoryjnym zarościkiem?
        • nxp Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 14:00
          Nie widzę. Może mieszkasz na "ścianie wschodniej" aka w "drewniannej Polsce"? Tam taksie rzeczy jak strzecha, gont, szczecina występują. Owszem coś takiego widywało się i tu ale parę lat temu. Teraz chłopaki są gładkie.
    • lajlah Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 12:45
      Mnie się bardzo podoba, dodaje męskości i powagi (lubię dojrzałych mężczyzn). To według mnie swoisty atrybut męskości, tak jak u kobiety piękne, długie i zadbane włosy, co oczywiście przekałda się na życie seksualne (w moim przypadku)
      Ogolony na gładko facet, kojarzy mi się z młodzikiem, który dorwał się do maszynki ojca, bo wyrosły mu pierwsze kłaki;)
      • loppe Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 12:51
        Dziękuję za ten pozytywny głos. Czyli mężczyźni popełniali błąd gremialnie goląc się w latach 90.
        • lajlah Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 12:55
          Drogi loppe, czy popełniali błąd... myślę, że to kwestia mody, sama też jestem jej ofiarą jak widać:)
          Mój facet czasem musi ogolić się na gładko (spotkanie biznesowe, gdzie nie wypada pojawić się z trzydniowym zarostem) i wtedy podoba mi się tak samo (prawie, ale o tym ciiii:)
          • loppe Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 12:59
            Aha, ale napisałaś bardzo mocno:

Ogolony na gładko facet, kojarzy mi się z młodzikiem, który dorwał się do maszynki ojca, bo wyrosły mu pierwsze kłaki;)
            • lajlah Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 13:03
              dzisiaj tak, ale piętnaście lat temu, miałam na tę kwestię inne "zapatrywanie" ;)
          • loppe Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 13:06
            Teraz w zasadniczej kwestii technicznej, cytuję:

Mój facet czasem musi ogolić się na gładko (spotkanie biznesowe, gdzie nie wypada pojawić się z trzydniowym zarostem)

Otóż to chyba nie tak jest? Pojawienie się z 1- dniowym misternie wystilizowanym zarostem jest właśnie w pełni akceptowane obecnie? Ja ze zdumieniem odkryłem jakiś dłuższy czas temu że niektóre moje maszynki Gilette (model pod tę modę) golą zostawiając własnie taki 1- dniowy zarost, a odcinając tę nieakceptowaną nadwyżkę.
            • loppe Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 13:16
              Innymi słowy - czy naprawdę, jak pisze Lajlah - są dziś miejsca tak poważne jeak biznesowe spotkanie gdzie ten modny zarost jest jednak nieakceptowany?
              • sisi_kecz Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 13:21
                mój men wychodzi na spotkania biznesowe gładko ogolony, to są spotkania na szczycie pewnej branży i rozmawiają główni menadżerowie, egzekutywa,

ale kwestia zarostu jest tam dowolna, po prostu mój to leń i jakieś misternie utrzymywane owłosienie na twarzy to nie jego bajka.

pozdro!
                • loppe Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 13:25
                  Aha. Wolno wnioskować że Twój Man także w inne miejsca wchodzi gładko ogolony.
                  W tych zarośniętych czasach:). Pozdrawiam.
                  • sisi_kecz Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 13:32
                    Wolno wnioskować że Twój Man'

wnioskuj sobie co chcesz, wolno albo szybko ;)

------------------------------------------
                    moja pisownia to : men - po polsku i minuskułą.
                    • loppe Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 13:36
                      Jasne. Lecz polska pisownia tego typu wyrazów jest nie do zaakceptowania - najbardziej chyba już "biznesmenka". Ha ha ha.
                      • loppe Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 13:37
                        się tak śmieję bo aż 3 potworki w jednym wyrazie:)
                      • sisi_kecz Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 13:37
                        licentia poetica

:)
                        • loppe Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 13:41
                          raczej niewprawne rzemiosło

ale co tam, damy radę
              • lajlah Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 13:23
                Może, nie najlepiej odbierany, jako brak szacunku do kontrahenta (nawet się nie ogolił). Oczywiście są to dość specyficzne grupy odbiorców (dżentelmeni starszej daty, poważne rozmowy, gdzie na spotkanie przychodzi się w garniturze pod krawatem)
                • loppe Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 13:26
                  Nawet minister Boni ma taki zarościk od paru lat...
                  • lajlah Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 13:29
                    Loppe, błagam nie odrywaj mnie od pakowania. Muszę spakować trzyosobową rodzinę w dwie małe walizki:)
                    Niech tam minister ma;))
                    • loppe Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 13:30
                      Cóż, udanych wakacji:)
                      • lajlah Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 13:36
                        dzięki i już mnie nie ma:)
                        • loppe Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 13:42
                          Musisz koniecznie napisać tu po powrocie jak nowoczesny mężczyzna goli się na urlopie
                          • lajlah Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 14:01
                            Pisemne sprawozdanie za dwa tygodnie, szefie:)
                            Znikam......
            • bigbadpig Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 13:30
              wierzysz, że na forum znajdziesz uniwersalną odpowiedź co jest akceptowalne a co nie?
              akceptowalne według kogo?
              wszystkich? :D
              statystyczną większość?
              społeczność na forum?
              jak to trzecie - polecam darmowe sondy online - skonfiguruj, załóż wątek z linkiem do sondu, et voila.
              • loppe Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 13:32
                Nie no, interesuje mnie jakościowe, a nie ilościowe oświetlenie zagadnienia
            • nxp Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 14:04
              loppe napisał:

> Otóż to chyba nie tak jest? Pojawienie się z 1- dniowym misternie wystilizowany
              > m zarostem jest właśnie w pełni akceptowane obecnie?

Chyba w środowiskach modniarskich, fryzjerskich oraz baletowych.
              Prawdziwy mężczyzna gol się codzienne, to chyba oczywiste. Takie też są oczekiwania wobec niego w porządnych firmach.
              • bigbadpig Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 14:49
                > Prawdziwy mężczyzna gol się codzienne :D
                > to chyba oczywiste :D:D:D

jeszcze jakieś prawdy objawione?
                należy zmienić definicję w słowniku - mężczyzna: goli się codziennie (+ ewentualnie zestaw innych kwantyfikatorów?)

narzędzia do dyskusji to masz na poziomie gimnazjalnym

odpowiem Twoim językiem abyś zrozumiał nową lekcję:
                prawda jest taka, że prawdziwy mężczyzna nie popisuje się na forum myśleniem stereotypami które, jak wszyscy wiemy dowodzi ciasnoty intelektualnej :P
                • sisi_kecz nerwowo jest... 10.08.11, 14:56
                  za dużo piwa latem pijecie chyba...
                  • bigbadpig Re: nerwowo jest... 10.08.11, 14:59
                    wszyscy się z tym chyba zgadzamy, że prawdziwy mężczyzna pije dużo piwa :P
                    • sisi_kecz Re: nerwowo jest... 10.08.11, 15:32
                      bigbadpig napisał:

> wszyscy się z tym chyba zgadzamy, że prawdziwy mężczyzna pije dużo piwa :P'

hihihihihi:)))

I w taki sposób stworzymy doskonały protokół (roz)bieżności.

;)
                      • sisi_kecz * 10.08.11, 15:33
                        (ro)zbieżności
                • nxp Re: W kwestii zarostu 12.08.11, 09:21
                  bigbadpig napisał:

> prawda jest taka, że prawdziwy mężczyzna nie popisuje się na forum myśleniem st
                  > ereotypami które (...)

Zamiast zanudzać mnie takimi banałami, Smierdiakow, odpowiedz lepiej gdzie jest moja poranna gazeta, do cholery???
                  Bo zwolnię z posady!!!
    • lusseiana Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 13:59
      Na ogólne życie seksualne człowieka - nie wiem. Na moje owszem. Nieogolony? Nie ma przytulania. Może to na reklamach/plakatach wygląda tajemniczo, "męsko", dojrzale, czy jakie tam jeszcze wytłumaczenie do tego znaleźli, ale w praktyce to drapiąca szczecina i nic więcej. Osobiście kojarzy mi się z niechlujstwem, zwłaszcza jak widzę np. niedogolonego prezentera w TV (Olivier Janiak chociażby).
      • nxp Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 14:09
        lusseiana napisała:

> zwłaszcza jak widzę np. niedogolonego prezentera w TV (Olivier Janiak chociażby).

LOL. Kompletnie nie mam pojęcia kto zacz ale już samo zestawienie nazwiska i imienia jest symptomatyczne.
        W przedwojennych kinie polskim był to jeden z ulubionych grepsów, ci różni panowie Wątróbki, Śledziki itp.
        • lusseiana Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 14:14
          To on:
          img.interia.pl/pomponik/nimg/f/u/Olivier_Janiak_Janiaka_5113014.jpg
          Kompletnie nijaki, prezenterem został chyba tylko z racji ładnej buźki, ale tak mnie trzęsie na jego widok, że aż zapamiętałam z imienia i nazwiska ;P
          • sisi_kecz Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 14:34
            też bym chciała być taka nijaka i ta nijakością dojść do stanowiska redaktora naczelnego miesięcznika, mieć program w czołowej tv, należeć do "elyty",
            w jego branży osiągnął sporo,

również i z tej przyczyny, że na brzydkie zęby założył nieskazitelne licówki, a imię zmienił na Oliwier.

jako Piotr Janiak byłby jeszcze bardziej grepsowy?

w mediach i rozrywce taki nieogolony to nie jest faux pas.

pozdro!
            • nxp Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 14:44
              sisi_kecz napisała:

> też bym chciała być taka nijaka i ta nijakością dojść do stanowiska redaktora n
              > aczelnego miesięcznika

Do stanowiska redaktorów naczelnych się nie dochodzi, na takie stanowiska jest się "zadaniowanym".
              Wolność słowa wolnością słowa ale ktoś nad tym wszystkim musi czuwać.
              Biorąc to pod uwagę Janiak tak naprawdę miał na imię Bolesław.
            • lusseiana Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 15:26
              Ależ ja mu absolutnie nie odmawiam jego dokonań, kariery, sukcesu, stanowiska itd. choć może tak to trochę zabrzmiało. Po prostu moim subiektywnym zdaniem jest mało wyrazisty (nijaki), sztywny i jakiś taki... nieinteresujący. Mogę się oczywiście mylić w ocenie, ponieważ nie śledzę jego dokonań, wręcz zmieniam kanał na jego widok, bo ta jego wiecznie zarośnięta gęba doprowadza mnie do spazmów, bynajmniej nie rozkoszy. Może i w jego branży nie jest to nietaktem, niemniej zachwycać mnie raczej nigdy nie będzie.

Pozdrawiam.
      • josef_to_ja Janiak jest bożyszczem kobiet 12.08.11, 00:28
        A zarost to mi się kojarzy z facetami typu macho
    • zakletawmarmur Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 14:28
      A ja lubie kilkudniowy zarost u mężczyzny. Choć taki gładziutki też mi się podoba... Czasami drapie, to fakt. Najprzyjemniej na wewnętrznej stronie ud:-)
      • nxp Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 14:47
        zakletawmarmur napisała:

> A ja lubie kilkudniowy zarost u mężczyzny. Choć taki gładziutki też mi się podo
        > ba... Czasami drapie, to fakt. Najprzyjemniej na wewnętrznej stronie ud:-)

Przedstawiłem sobie widok wewnętrznej strony kobiecych ud skłutych do krwi męską szczeciną i aż mi się o 14.46 zrobiło to z czym się budzę co rano. Fadamakaaaaaaaaaa!!!
    • zawsze-soffie Re: W kwestii zarostu 10.08.11, 14:58
      Uwielbiam ta reklamę - nie wiem czemu ale to jedyna która mi się podoba.

Dla mnie to nie jest idiotyczna moda, uwielbiam taki zarost u mężczyzn.

"..że w reklamach telewizyjnych prawie nie widzi się bohaterów ogolonych "

nie przesadzaj, jak dla mnie większość panów w reklamach jest bez widocznego zarostu. ( czyżby urojenia? wizje prześladowcze?:DDDD)

"i wtedy ona przytula się tą swoją wygładzoną właśnie piękną buzią
      > do tej jego obligatoryjnie pokrytej szczeciną twarzycy."

Szok. ja myślę, ze ona już nie żyje po takim czymś.
      • jakniejatokto Re: W kwestii zarostu 12.08.11, 00:21
        trzydniowy zarost o tak! mrrrrrauuuu.... :)
        • loppe Re: W kwestii zarostu 12.08.11, 10:31
          Cóż, za jakiś czas oni tak jak na gwizdek przestali się gładko golić, na gwizdek zaczną znów się gładko golić. Pozostaną wam miłe wspomnienia:)
          • zawsze-soffie Re: W kwestii zarostu 12.08.11, 21:14
            znaczy straszysz mnie?
    • brak.polskich.liter Re: W kwestii zarostu 12.08.11, 00:40
      De gustibus nie autobus.
      Mi tam sie taki kilkudniowy zarost podoba. Dluzszy juz nienienie.
      • spragniona_ciepla Re: W kwestii zarostu 12.08.11, 01:40
        Mnie takoż... czasami można go dobrze wykorzystać :>
        • nxp Re: W kwestii zarostu 12.08.11, 09:22
          Wyrabiasz chałupniczo szczotki?
    • loppe Re: W kwestii zarostu 12.08.11, 13:10
      Ten gościu pomyleniec z reklamy samochodu Megane, preferujący auto od kobiety i jeżdżenie od seksu też ma ten obligatoryjny zarościk oczywiście.
      • zawsze-soffie Re: W kwestii zarostu 12.08.11, 21:13
        "Ten gościu pomyleniec z reklamy samochodu Megane,"

ciasteczko ;) ( bez tego zarostu byłby takim bezbarwnych chłoptasiem)
    • khinga Re: W kwestii zarostu 12.08.11, 14:07
      Zarościk obowiązkowo:)
      Mrr..jest taaki męski:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka