Dodaj do ulubionych

biblioteczka

13.09.04, 20:54
Jest trochę fajnej literatury: na przykład "Małżeńskie katastrofy" autor:
Miroslav Plzak (tytuł oryginału:"Prvni pomoc pri nehodach manżelskych)
Wydawnictwo LOOK Warszawa 1992. Poradnik jak ratowac małżeństwo w sytuacjach
konfliktowych. Autor jest psychiatrą - doradcą w sprawach rodzinnych. Łączy
zajęcia naukowca z praktyką lekarską. Poza tym jest autorem dziesięciu sztuk
teatralnych, m.in. "Chodżmy się kochać". Gorąco polecam! Może też macie jakieś
niezłe tytuły?
Obserwuj wątek
    • anula36 Re: biblioteczka 13.09.04, 21:17
      juz reklamowalam Anie Dodziuk i jej :"Dobrze nam ze soba" -cz7yli przyjemna i
      pozyteczna ksiazeczka o seksie.
      Czyli jak cieszyc sie seksem pozbyc oporow i kompleksowi dobrze bawic, nawet po
      80 tce:)
      • juna_bis Re: biblioteczka 13.09.04, 21:58
        Czyli jak cieszyc sie seksem pozbyc oporow i kompleksowi dobrze bawic, nawet po
        >
        > 80 tce:)

Boż..., po 80! To ja będę wspominać dawne czasy i wygrzewać kości w słońcu. No
        wtedy to już chyba się wiciszę. Będę myśleć: "ile to ja czasu przetrwoniłam na
        seks i myślenie o nim"
        • woman-in-love Re: biblioteczka 13.09.04, 22:08
          juna_bis napisała:

> Czyli jak cieszyc sie seksem pozbyc oporow i kompleksowi dobrze bawic, nawet
          po
          > >
          > > 80 tce:)
          >
          > Boż..., po 80! To ja będę wspominać dawne czasy i wygrzewać kości w słońcu.
          No
          >
          > wtedy to już chyba się wiciszę. Będę myśleć: "ile to ja czasu przetrwoniłam na
          > seks i myślenie o nim"

Juna, to czymprędzej łap się za tę książkę od Anuli. Ja tam zamierzam szaleć do
          setki :-))))
          • juna_bis Re: biblioteczka 13.09.04, 23:50
            woman-in-love napisała:

> Juna, to czymprędzej łap się za tę książkę od Anuli. Ja tam zamierzam szaleć
            do
            > setki :-))))

Tak jest! Złapię się jak się trafi.
            Do setki mówisz...
            • woman-in-love Re: biblioteczka 13.09.04, 23:53
              juna_bis napisała:

> woman-in-love napisała:
              >
              > > Juna, to czymprędzej łap się za tę książkę od Anuli. Ja tam zamierzam sza
              > leć
              > do
              > > setki :-))))
              >
              > Tak jest! Złapię się jak się trafi.
              > Do setki mówisz...

Jasne! Jestem po pięćdziesiątce i dopiero sie rozkręcam :-)))))) Do 35 roku
              zycia czekałam, ze może sie zdarzy.... z mężem...., ale było to czekanie na
              Godota ...
              • juna_bis Re: biblioteczka 14.09.04, 00:10
                woman-in-love napisała:

Jasne! Jestem po pięćdziesiątce i dopiero sie rozkręcam :-)))))) Do 35 roku
                > zycia czekałam, ze może sie zdarzy.... z mężem...., ale było to czekanie na
                > Godota ...

Cudownie. Naprawdę optymistyczne! Ja też czuję, że rozkwitam, a może dopiero
                pączkuję...
                • woman-in-love Re: biblioteczka 15.09.04, 16:39
                  jest też fajna seria książek Johna Graya "Marsjanie i Wenusjanki" tutaj akurat
                  pasuje pozycja :"w sypialni". Książeczka blyskotliwa, dowcipna, może w lekko
                  więdnących związkach coś zainspirować, bo te całkiem wygasłe raczej tylko
                  pognębi. Wydawnictwo Zysk i s-ka ISBN 83-7150-005-X
                  • woman-in-love Re: biblioteczka 18.09.04, 23:08
                    No to ciagmę dalej: "Tęsknota silnej kobiety za silnym mężczyzną" gadzies już
                    wspominałam, autorka Maja Storch. Może ktos przeczyta i podzieli się wrażeniami?
                    • woman-in-love Re: biblioteczka 18.09.04, 23:16
                      I jeszcze jedna : "W niewoli uczuć" Leslie Cameron-Bandler, Gdańskie Wydawnictwo
                      Psychologiczne, Gdańsk 1992
                      • woman-in-love oczywiście "Płeć mózgu"! 08.10.04, 06:07
                        Jakoś niewielki ruch w mojej biblioteczce. Czuje sie tu troche jak Don Kichote
                        :-)
    • marcin1973 Re: biblioteczka 08.10.04, 10:43
      Ja wolę klasyczną literature. Zreszta i tak wiadomo, że reszta to w jakimś
      sensie komentarze. Z ksiązek które warto polecić "chłodnemu" partnerowi to
      np. "The remains of the day" Kazuo Ishiguro. Dla chłodnego, zajetego pracą lub
      komputerem. Do tego jeszcze wysmakowana agielszczyzna. Ale chybe jest polski
      przekład również.

Marcin

woman-in-love napisała:

> Jest trochę fajnej literatury: na przykład "Małżeńskie katastrofy" autor:
      > Miroslav Plzak (tytuł oryginału:"Prvni pomoc pri nehodach manżelskych)
      > Wydawnictwo LOOK Warszawa 1992. Poradnik jak ratowac małżeństwo w sytuacjach
      > konfliktowych. Autor jest psychiatrą - doradcą w sprawach rodzinnych. Łączy
      > zajęcia naukowca z praktyką lekarską. Poza tym jest autorem dziesięciu sztuk
      > teatralnych, m.in. "Chodżmy się kochać". Gorąco polecam! Może też macie jakieś
      > niezłe tytuły?
    • taled Re: biblioteczka 08.10.04, 15:41
      "Zona ulegla" Laury Doyle, nie czytalam, ale zamierzalam,po tym jak proponowano
      ja w jakims wczesniejszym watku
      SPrawdzilam w Merlinie, ksiazka The remains of the day niestety jest tylko w
      ang. Dla mnie nie problem, ale nie wszyscy partnerzy niestety moga ja
      przeczytac ;/
      • woman-in-love Luoise Hay 14.10.04, 13:47
        Nieco egzaltowana ale serdeczna autorka i duzo zyciowej mądrości. Polecam
        wszystkie jej ksiązki, a najbardziej: "Możesz uzdrowić swoje zycie". Wiem, ze
        gdzieś są prowadzone weekendowe warsztaty w oparciu o jej metodę. Polecam. Nie
        dotyczy wyłącznie seksu, ale często problem z seksem jest wypadkową innych
        problemów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka