Dodaj do ulubionych

Brak seksu -Wasze wymysły czy społeczeństwo chore?

21.02.06, 11:19
Czytając te wszyskie Wasze posty dochodze do wniosku, że nie warto się z
kimkolwiek wiązać na stałe. Co za czasy, nawet przeglądając internet można
dostać depresji :-(
A tak swoją drogą to trochę dziwne, bo zawsze myślałem ze to kobiety unikają
zbliżeń, a na tym forum 95% narzekających na brak seksu to panie. Nie wiem czy
Wy szukacie problemów na siłę czy ci Wasi faceci to naprawdę
tacy...nieudacznicy (bez obrazy, ale jak facet woli siedziec przed kompem albo
jechać na ręcznym zamiast kochać się z napaloną i piekną żoną to moim zdaniem
jest nienormalny)
Obserwuj wątek
    • petar2 Re: Brak seksu -Wasze wymysły czy społeczeństwo c 21.02.06, 11:37
      Kamil, to drugie - chore społeczeństwo. Z byle powodu dostaje depresji.
      • nieudany chyba przesadzasz 21.02.06, 12:48
        petar2 napisał:

> Kamil, to drugie - chore społeczeństwo. Z byle powodu dostaje depresji.

nie przesadzasz twierdząc, że treścią tego forum są "byle powody"?
        Co do depresji, to nie jedna z piszących osób też przyznaje się do popadania
        w depresyjne stany psychiczne i dołki, a społeczeństwem są także piszące tu
        osoby dla których to o czym piszą nie zdaje się tylko "byle powodem".
        • petar2 Re: chyba przesadzasz 21.02.06, 13:25
          kamil-21 napisał:
          > Co za czasy, nawet przeglądając internet można dostać depresji :-(

I do tego odnosił się mój, przyznaję, być może zbyt skrótowy komentarz.

A swoją drogą skoro stany depresyjne w społeczeństwie zwiększyły się znacznie w
          ciągu ostatnich pokoleń (w dużym stopniu spowodowane seksem), z kolei
          częstotliwość uprawiania seksu też w tym okresie się zwiększyła to może
          przyczyną pogłębiania się depresji jest nie brak czy ograniczenia w seksie ale
          jego nadmiar, uzależnienia lub wygórowane oczekiwania?

Może więc bardziej adekwatnym opisem problemu nie jest tytuł forum "Brak seksu
          w małżeństwie" lecz "Zaburzenia zachowań seksualnych w małżeństwie"?
          • nieudany Re: chyba przesadzasz 21.02.06, 13:50
            petar2 napisał:

> Może więc bardziej adekwatnym opisem problemu nie jest tytuł forum "Brak
            > seksu w małżeństwie" lecz "Zaburzenia zachowań seksualnych w małżeństwie"?

Nie tylko w małżeństwach się "gotuje" od problemów, może więc "ewolucja
            zachowań seksualnych człowieka"?
            Może to nie są zaburzenia tylko walka natury z cywilizacyjnymi "osiągnięciami"
            i cywilizacji z prawami naturalnego rozwoju gatunków w eko-systemie Ziemi?
    • jag_24 Re: Brak seksu -Wasze wymysły czy społeczeństwo c 21.02.06, 13:33
      podpisuję sie pod tym.
      • agapimu Re: Brak seksu -Wasze wymysły czy społeczeństwo c 21.02.06, 17:31
        a ja sie nie podpisuje ile wy macie lat czy jestescie w stalych zwiazkach
        kilka lat?a jak juz jestescie to moze macie za krotki staz.to co napisaliscie
        jest dxziecinne wy sie uwazacie za hi-menow czy batmanow itp...maczo maczo
        • anula36 chore..na apatie seksualna.. 24.02.06, 18:29
          za e-twoje zdrowie wydawnictwa Dashofer:

Seksuologowie wielu krajów z niepokojem obserwują narastające zjawisko apatii
          seksualnej. Dotyka ono zarówno ludzi młodych jak i tych w wieku późniejszym.
          Apatia seksualna jest chorobą, której przyczyny mogą być różne. Jedną z nich
          może być współczesny tryb życia. Pogoń za karierą, pieniędzmi i pracą, stres,
          zmęczenie i wieczny brak czasu nie sprzyjają udanym związkom.

O ile w pierwszym okresie znajomości wzajemne zauroczenie i szalejąca burza
          hormonów pomagają w udanym życiu seksualnym, na etapie "dotarcia" emocje
          opadają. Związek wymaga wtedy więcej starania, aby kontakty seksualne dalej
          były dla obydwojga partnerów satysfakcjonujące. Partnerom nie zawsze się chce
          zadbać o to. Współżycie staje się coraz rzadsze, a z czasem może być przez
          jednego z nich traktowane jako "obowiązek". Monotonia zabija apetyt na seks.

Oziębłość seksualna dotyka najczęściej pary przebywające w stałych związkach.
          Nie musi to być jednak związane z wiekiem. Co prawda pociąg seksualny z wiekiem
          zmienia się, zwłaszcza u mężczyzn, ale nie zanika i wystarczy większa zachęta
          ze strony partnera czy partnerki.

Jeśli związek był przez lata udany, a następnie wystąpi apatia seksualna, to
          przyczyną może być zmniejszona wrażliwość receptorów na działanie hormonu
          seksualnego - testosteronu.
          Do oziębłości prowadzić też mogą różne choroby np. depresja lub alkoholizm.

Bywa jednak, że oziębłość seksualna dotyka ludzi młodych. Wykazują oni
          niewielkie zainteresowanie seksem, twierdząc, że są w życiu inne ciekawsze
          rzeczy. Choć widzą brak satysfakcji u partnera, nie starają się nic zmienić i
          nie szukają przyczyn. Przyczyną oziębłości seksualnej może być po prostu
          mniejszy temperament, rygorystyczne wychowanie religijne tłumiące potrzeby
          seksualne, a nawet ciężki uraz z dzieciństwa np. rozpad związku rodziców na tle
          seksualnym.

Zwykle ludzie oziębli seksualnie nie dostrzegają wagi tego problemu. Nie
          wiedzą, że jest to choroba, którą można i należy leczyć. Jeśli jednak osoba
          taka zdecyduje się na leczenie, to może stworzyć udany i satysfakcjonujący obie
          strony związek.

(www.resmedica.pl)

• lilusia7 Re: chore..na apatie seksualna.. 28.02.06, 13:26
            A jak myślisz Anulko można leczyć faceta który jest blisko
            piędziesiątki.Dokładnie ćwierć wieku temu napisałam do gazety Kobieta i Zycie
            że nie lubi tych żeczy,odpisali mi wtedy na łamach tego pisma że o głupotach
            myśle mam się zająsć domem pracą dzieckiem.Nikt mi nie pomógł a szkoda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka