Dodaj do ulubionych

pocałunek

20.04.07, 02:52
Bardzo ciekawi mnie, czy w dzisiejszych czasach mężczyźni całują jeszcze
kobiety w rękę.I oczywiście nie mam na myśli "ślimaczenia" po rękach nowo
poznanych kobiet, tylko taki pocałunek podarowany swojej kobiecie. Mój mąż
całuje mnie w rękę tak średnio 3-4 razy w roku. Najczęsciej z okazji rocznicy
ślubu czy innych ważnych świąt.Szcerze mówiąc uwielbiam ten gest i czekam
zawsze na ten pocałunek. Zwykle towarzyszy mu stwierdzenie jak ważna jestem w
jego życiu.Myślę, że gdyby robił to często nie miałoby to dla mnie aż takiego
znaczenia jak wtedy gdy mi to "dawkuje".
Pytanie do kobiet: czy lubicie jak wasi mężczyźni całują was w rękę?
Pytanie do mężczyzn: Czy całujecie swoje kobiety w rękę okazując im szacunek,
czy to już kompletnie wyszło z mody?
PS.
Zdaję sobie sprawę, że znajdą się osoby, które napiszą, że to temat nie na to
forum. Trudno. Liczę ,że może jednak ktoś zechce się podzielić swoimi
refleksjami na ten temat.
Pozdrawiam.
Nika
Obserwuj wątek
    • viviene Re: pocałunek 20.04.07, 10:50
      ja.nika napisała:

> Bardzo ciekawi mnie, czy w dzisiejszych czasach mężczyźni całują jeszcze
      > kobiety w rękę.I oczywiście nie mam na myśli "ślimaczenia" po rękach nowo
      > poznanych kobiet, tylko taki pocałunek podarowany swojej kobiecie. Mój mąż
      > całuje mnie w rękę tak średnio 3-4 razy w roku. Najczęsciej z okazji rocznicy
      > ślubu czy innych ważnych świąt.Szcerze mówiąc uwielbiam ten gest i czekam
      > zawsze na ten pocałunek. Zwykle towarzyszy mu stwierdzenie jak ważna jestem w
      > jego życiu.Myślę, że gdyby robił to często nie miałoby to dla mnie aż takiego
      > znaczenia jak wtedy gdy mi to "dawkuje".
      > Pytanie do kobiet: czy lubicie jak wasi mężczyźni całują was w rękę?
      > Pytanie do mężczyzn: Czy całujecie swoje kobiety w rękę okazując im szacunek,
      > czy to już kompletnie wyszło z mody?
      > PS.
      > Zdaję sobie sprawę, że znajdą się osoby, które napiszą, że to temat nie na to
      > forum. Trudno. Liczę ,że może jednak ktoś zechce się podzielić swoimi
      > refleksjami na ten temat.
      > Pozdrawiam.
      > Nika

Całuja ,całuja,zapewniam,bardzo miłe.
    • rozw.aga Re: pocałunek 20.04.07, 11:57
      całuje, czasem na powitanie, czasem przy życzeniach, czasem w innych
      sytuacjach;) bardzo lubię ten jego gest
      a że dzieci szybko się uczą to mam w domu trzech facetów całujących mnie po
      rękach:))
      • sudione Re: pocałunek 20.04.07, 12:08
        Ja całowałem do pewnego momentu, aż siostra sąsiadki powiedziała po pocaunku w rękę do swojego narzeczonego przy mnie, że czuje się zażenowana. Dobiły mnie także sytuacje, gdy spotykałem pierwszy raz w życiu kobiety i co druga uciekała z ręką.:|
        P.S. Myślę, że ta tradycja powoli umiera i to nie jest tylko wina facetów. Chciałbym całować kobiete w rękę, którą bym kochał nawet z samego szacunku do Niej, ale jak tak dalej pójdzie to kobiety max. obrzydzą mi ten "rytułał".;)
        • ja.nika Re: pocałunek 20.04.07, 20:17
          Widzisz, bo jako kobieta mogę stwierdzić, że niezmiernie ważne jest KTO
          całuje.Ja bardzo nie lubię pocałunków obcych mężczyzn, pewnie wynika to z tego,
          że kilka razy całowali mnie w rękę lekko wstawieni panowie na jakiś rodzinnych
          weselach, a zapewniam Cię, że przyjemne to nie było. Dlatego wyznaję zasadę
          całowania w rękę kobiety do której się coś czuje, a nie koleżanki z pracy z
          okazji np. 8 marca.
          • caisis Re: pocałunek 22.04.07, 14:32
            A ja, jak ON całuje, to z lubością nadstawiam druga rączkę.Jakie to boskie.
    • justysialek Re: pocałunek 20.04.07, 12:11
      Mój mąż wszędzie mnie całuje i niezależnie od tego w co i jak często, zawsze
      jest to dla silny przekaz miłości.
    • aandzia43 Re: pocałunek 20.04.07, 13:06
      Nie ma dla mnie znaczenia, czy obcy mężczyźni całują mnie w rękę, czy nie. Jeśli
      mają ochotę, czemu nie, dostosuję się do panujących obyczajów. Ale bardzo
      chciałabym, żeby mój mężczyzna robił to częściej. Uwielbiam to. To dla mnie
      wyraz uwielbienia dla swojej kobiety, potwierdzenia więzi, seksualnej też.
      • kwiatpolny Re: pocałunek 20.04.07, 22:14
        Mój mąż nagminnie całuje mnie w rękę podczas jazdy samochodem:)To taki nasz
        rytuał,podczas jazdy do pracy lub z pracy mamy dla siebie jakieś 40 minut i
        wtedy najczęściej mnie obcałowuje:)Oczywiście to UWIELBIAM:)))
    • eeela Re: pocałunek 20.04.07, 22:44
      Mieszkam w kraju, w ktorym nie ma tego w zwyczaju, wiec nie doswiadczam tego ze
      strony zadnych mezczyzn, oprocz mojego partnera.

Moj partner rowniez pochodzi z kraju, w ktorym zwyczaj calowania obcych kobiet w
      reke nie panuje. Mnie zas caluje czesto, niemal codziennie - glownie w formie
      okazania serdecznosci, czasami w formie gry wstepnej :-)
      • nisia32 Re: pocałunek 20.04.07, 23:05
        A mnie w rękę całują raczej obcy panowie... I bardzo to lubię!
        • wiktoriada111 Re: pocałunek 23.04.07, 11:06
          Pocałunek na przywitanie w rękę w pracy się nie zdarza, to w tej chwili takie
          mało "profesjonalne" , ale prywatnie starsi panowie bardzo często tak się ze
          mną witają. Też unikam całowania w rece przez osoby wstawione i po prostu
          inaczej podaję rękę. W końcu to kobieta decyduje czy chce być całowana, podając
          odpowiednio rękę, nikt podanej na wprost zdecydowanej ręki nie będzie na siłę
          wykrecał do pocałunku, bo to nie elegancko! A podanej do pocałunku, nie będzie
          całować mezczyzna który tego nie lubi, choć przyzwolenie zobaczy, nie musi z
          niego korzystać, a uścisk taki i tak jest naturalny i nie powinien nikogo
          krępować.
          A co do całownia nieoficjalnego... z sentymentem ogromnym wspominam partnera,
          który całował mnie w nadgarstek po wewnętrznej stronie dłoni, albo w dłoń od
          środka właśnie... tak okazywał uczucie, i nie potrzebowałam już nic więcej...
    • menk.a Re: pocałunek w rękę 23.04.07, 11:14
      Czasami.
      By okazać jak jesteśmy dla siebie ważni. On mnie, ja jego.
    • glamourous Re: pocałunek 23.04.07, 13:03
      Moj maz czesto to robi, zazwyczaj kiedy trzymamy sie za rece - na ulicy, w
      sklepie, w restauracji, w pubie, czy gdziekolwiek - nawet kiedy jestesmy w
      towarzystwie znajomych czy rodziny. Po prostu podnosi moja reke do ust i
      caluje, to taki fajny sposob wyrazenia uczuc "tu i teraz".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka