patja 16.01.12, 17:23 Witam! Chciałabym dowiedzieć się wszystkiego na temat leku LAMITRIN! Przepisano mi go na BDP - pograniczne zaburzenie osobowości... Z góry dziękuję za pomoc! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
39.a Re: Lek Lamitrin - BDP 16.01.12, 20:34 www.google.pl wpisz w krateczkę lamitrin albo lamotrygina powodzenia lek stosowany zarowno w ChAD jak i BPD Odpowiedz Link
patja Re: Lek Lamitrin - BDP 17.01.12, 07:23 Ojjj, dziękuję, ale ja z wyszukiwarki potrafię korzystać! Logicznym jest, że interesowało mnie branie leku w praktyce, a nie teoretycznie, bo od tego są lekarze i ulotki! Odpowiedz Link
39.a Re: Lek Lamitrin - BDP 17.01.12, 13:35 Praktycznie? Łyknąć, popijając dużą ilością wody. w ChAD ma działanie stabilizujace, lekko antydepresyjne również, w BPD - nie wiem. zadaj może konkretne pytania, na pewno dostaniesz odpowiedzi. Odpowiedz Link
patja Re: Lek Lamitrin - BDP 17.01.12, 13:46 No tak, nie wiedziałam, że trzeba połknąć, a później wodą popić!!! Interesuje mnie, jakie ma działanie w BDP, czy również stabilizujące? Poza tym, czy są jakieś inne - lepsze leki na tą przypadłość? No i, jakie dawki najlepiej przyjmować i o której porze? Odpowiedz Link
czubata Re: Lek Lamitrin - BDP 17.01.12, 15:50 Dawki i pory ustala lekarz. W BPD jest podobno najlepszym lekiem stabilizującym nastrój, wiele osób sobie chwali. Odpowiedz Link
patja Re: Lek Lamitrin - BDP 17.01.12, 19:32 Bardzo dziękuję za konkretną wypowiedź! Pozdrawiam Odpowiedz Link
39.a Re: Lek Lamitrin - BDP 17.01.12, 16:33 I lepiej nie rozgryzać, bo gorzkie. Sarkazmowi stop. Lepsze forum jest tu: forum.gazeta.pl/forum/f,35861,Borderline_BPD.html Nie to, ze wyganiam, ale na forum o hodowli kaczek nie zapytasz o indyczki... Niby to samo, ale nie to samo. Odpowiedz Link
patja Re: Lek Lamitrin - BDP 17.01.12, 19:36 Eee, mnie sarkazm i ironia nie przeszkadzają! Wtedy czuję się bezpieczna, bo w swoim świecie... Na tamtym forum również pytanie zadałam, ale dziękuję za podpowiedź... Pomyślalam jednak, że skoro często BDP jest mylone z CHAD to zapytam i tu, bo każda podpowiedź w temacie jest cenna! Odpowiedz Link
czubata Re: Lek Lamitrin - BDP 17.01.12, 19:42 Ja biorę ten lek na chad, i szczerze, to czuję się tak jakbym nic nie zażywała. Nie przymula, nic się po nim niepokojącego nie dzieje, nie jest "ciężki". Niepokojącym objawem może być wysypka, i to jest wskazanie do odstawiania, ale ja miałam sobie jakąś ta wysypke i sobie przeszła bezpowrotnie. Odpowiedz Link