tamaryszek44 27.07.12, 20:22 Czy brał ktoś ten lek? czy on jest dobry? Proszę o opinie, mama go bierze i nie ma żadnej poprawy, czy jeszcze czekać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzedlajga Re: -Asentra 27.07.12, 20:40 Nie ma czegoś takiego jak dobry i zły lek. Zależy co na kogo działa. A na działanie większości antydepresantów trzeba czekać minimum 3 tygodnie. Odpowiedz Link
beatrix-kiddo Re: -Asentra 28.07.12, 18:43 Wiesz, skuteczność leków to sprawa osobnicza. Podam przykład: moja koleżanka od kilku lat bierze Moklobemid (inhibitor MAO) i sobie chwali jego skuteczność, ja musiałam go odstawić po tygodniu ze względu na skutki uboczne. Nie zawsze pierwszy lek okazuje się trafiony. Jeśli po kilku tygodniach nie będzie poprawy, to trzeba zwrócić się do lekarza - albo zwiększy dawkę, albo zmieni lek. Ja osobiście z Asentry byłam zadowolona, tyle, że na krótko (bo na mnie w ogóle leki działają góra 3 miesiące). Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: -Asentra 28.07.12, 18:55 Mama bierze ten lek od 19 - tego a następna wizyta u lekarza jest 9 - tego sierpnia, mam nadzieję że już będzie można stwierdzić czy ten lek jest trafiony. Odpowiedz Link
mikos_vip Re: -Asentra 06.01.13, 16:29 Zaczynałem od Asentry 50 mg rano. Po 2-3 tygodniach zacząłem odczuwać pozytywne skutki. Brałem 50 mg jeszcze przez 3 miesiące, ale przestała działać. Lekarz zwiększył mi do 100 mg. Niby pomaga, ale mam duże zmiany nastroju. Są chwile, kiedy mam masę energii, robię plany na przyszłość, chce mi się coś robić, a następnego dnia chodzę cały dzień ponury i wszystko wydaje mi się bez sensu. Zastanawiam się nad zmianą leku. Ale z drugiej strony myślę, że chyba nie ma leku, który byłby w stanie cały czas podtrzymywać świetny nastrój. Tutaj możesz więcej poczytać o tym leku Asentra - link Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link