Dodaj do ulubionych

problem z nabyciem tegretolu

02.11.12, 22:02
być może jest w aptekach internetowych, ale trochę się boję korzystać z tychże.
czy lekarze przepisują Wam jakieś zamienniki?
nie ma t. w hurtowniach...

w przypadkowej aptece dostałam 1 pudełeczko tylko. ale w mniej przypadkowych też brak.

dygresyjnie: "pani mgr" oddala mi rec. (m.in. na Lamotrix i antydep) z komentarzem "tu nie ma takich pacjentów". mój uśmiech plus politowanie. tegretol to lek stosowany również w terapii epilepsji, więc pani żałosna do sześcianu. ale to tak na marginesie.
Obserwuj wątek
    • dzedlajga Re: problem z nabyciem tegretolu 02.11.12, 22:11
      Mogę się mylić i to nie chodziło o tegretol, ale ostatnio słyszałam, że ma być wycofany i jak byłam teraz na oddziale, to ktoś musiał zostać dłużej, bo trzeba było zamienić tegretol na coś innego. Ale tak jak mówię, mogłam pomylić preparaty...
    • just-me-online Re: problem z nabyciem tegretolu 03.11.12, 21:13
      > być może jest w aptekach internetowych, ale trochę się boję korzystać z tychże.

Spróbuj w www.doz.pl

Zamawiasz w tamże, natomiast odbierasz i płacisz w "normalnej" aptece wybranej z listy.
      Tyle tylko, że jeśli nie ma hurtowniach to może i tam nie być. Ale zawsze możesz zadzwonić na ichni party-line to sprawdzą dostępność.

Inna opcja to zadzwonić i zamówić telefonicznie w aptece/hurtowni Cefarmu na Jana Kazimierza (w DC). Bywały tam leki niedostępne gdzie indziej. Trzeba było tylko poczekać chwilę dłużej.

Just Me
      • dzedlajga Re: problem z nabyciem tegretolu 03.11.12, 22:13
        Doz mogę z czystym sumieniem polecić. Pamiętam, jak nigdzie nie mogłam dostać jakiegoś leku (już nie pamiętam którego) a w doz też go akurat nie było, klikałam w coś tam, żeby zamówili i po kilku dniach miałam maila, że już jest. Dostarczają do wskazanej przez Ciebie apteki i sms informują, że zamówienie czeka na Ciebie. Pełen profesjonalizm.
    • czareg Re: problem z nabyciem tegretolu 03.11.12, 22:44
      Rzeczywiście są:
      www.doz.pl/apteka/p12145-Tegretol_CR_200_tabletki_o_zmodyfikowanym_uwalnianiu_50_szt

Ale Tegretol jest na liście leków refundowanych sprzed 1 listopada
      www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=m111111&ms=&ml=pl&mi=&mx=0&mt=&my=0&ma=030664
      jak i po
      www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=m111111&ms=&ml=pl&mi=&mx=0&mt=&my=0&ma=030967
      Wszelkie kłopoty z realizacją recept na leki refundowane powinny być zgłaszane do NFZ - należy się kara za takie problemy i mam nadzieję, że w umowach z producentem takie kary są przewidziane.
    • 39.a Re: problem z nabyciem tegretolu 04.11.12, 12:45
      piękne dzięki za wskazówki. czyli z tymi aptekami netowymi to bezpiecznie, ufff. śmieję się z siebie, no ale nie wiedziałam.
      2 op. tegretolu znalazłam w swojej aptece, ale pewnie trzeba się będzie w porozumieniu z lek. przestawić na zamiennik, się zobaczy.

dzięki smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka