Dodaj do ulubionych

PAROKSETYNA + ARYPIPRAZOL

09.12.14, 17:44
Udałem się na pierwszą wizytę do lekarki poleconej przez za_mszowe (serdeczne dzięki-jest cudownasmile )Dostałęm arketis(paroksetynę) 1 tabl. 20mg rano,Abilify czyli arypiprazol 15mg mam brac 1/4 tabletki na rano przez 4 dni,od piątego pół tabl. Czy ktoś przyjmował te leki i jakie były efekty uboczne i po jakim czasie odczuliście poprawę?A może nie odczuliście? Proszę o wypowiedzi i dziękuję.Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • 39.a Re: PAROKSETYNA + ARYPIPRAZOL 09.12.14, 18:56
      Jak słusznie mówił filozof: Poznaj samego siebie.

Tymczasem nie kieruj się opiniami innych, tylko bierz zalecone i miej nadzieję na poprawę.

Co człowiek, to inna reakcja, naprawdę smile Zdrówka.
    • dzedlajga Re: PAROKSETYNA + ARYPIPRAZOL 10.12.14, 02:01
      Ja się wypowiem tylko o Abilify. Jest to podobno lek aktywizujący. Mój lekarz twierdzi, że ludzie zeznają, że dostają takiego pozytywnego kopa po nim. Ale mnie wpędza w śpiączkę. Mogę po nim nie wstawać z łóżka. Tzn już go nie biorę i w życiu nie wezmę. A na samym początku powodował lekki ślinotok, ale dość szybko się to unormowało. Jeśli chodzi o działanie właściwe to ok.
      • awanturka Re: PAROKSETYNA + ARYPIPRAZOL 13.12.14, 13:39
        ja też zareagowałam paradoksalnie - abilify mnie miał aktywizować a po nim zaległam w łóżku,
        nie tylko nie miałam ochoty na robienie czegokolwiek ale nawet zmuszanie się na niewiele się zdawało

musiałam zmienić na ketrel
    • rainbow_73 Re: PAROKSETYNA + ARYPIPRAZOL 10.12.14, 08:56
      Nie śledź skutków ubocznych. Koncentruj się na korzyściach z zażywania leku. Lada moment powinny się pojawić.
      • obecna_xyz Re: PAROKSETYNA + ARYPIPRAZOL 10.12.14, 15:15
        Paroksetyna podnosiła mnie z łóżka smile
        • dwubiegunowiec Re: PAROKSETYNA + ARYPIPRAZOL 10.12.14, 16:39
          Może mnie podniesie z marazmu takiego bo jestem w depresji i jednoczesnie takim bezczuciu,apatii. A Abilify brałaś?albo ktoś?po jakim czasie zadziałał?
          • obecna_xyz Re: PAROKSETYNA + ARYPIPRAZOL 11.12.14, 07:58
            Abilify nie znam. Parogen poprawił mój stan po 2-3 miesiącach. Cierpliwości nie rezygnuj zbyt szybko. Pozdrowienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka