dragon2016 25.07.17, 17:14 Ustalajcie sobie sami dawki w domu na jakich funkcjonujecie i dobierajcie leki.Lekarz wam tylko przypisze ale was nie wyleczy każdy z osobna to zupełnie inny przypadek. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dkmn Re: Co do Chad. 27.07.17, 11:12 Moim zdaniem wszelkie zmiany w leczeniu powinny być konsultowane z lekarzem. Przynajmniej Was ostrzeże przed możliwymi konsekwencjami takich zmian. Odpowiedz Link
dwubiegunowiec Re: Co do Chad. 27.07.17, 12:28 dragon2016 napisał: > Ustalajcie sobie sami dawki w domu na jakich funkcjonujecie i dobierajcie leki. > Lekarz wam tylko przypisze ale was nie wyleczy każdy z osobna to zupełnie inny > przypadek. Nie zgodzę się z tym.Jak sam ustalałem sobie kiedyś dawkę kwetiapiny to sie zatrułem, odwodniłem i omal co nie wylądowałem na SORze... Odpowiedz Link
dragon2016 Re: Co do Chad. 30.07.17, 15:11 To zmień kwetapinę na coś innego.Dawkę musisz sam ustalić jaka Ci pasyje i odpowiada oczywiscie z konsulacją lekarską.I wiadomo robisz to na własną odpowiedzialność. Odpowiedz Link
dwubiegunowiec Re: Co do Chad. 27.07.17, 13:28 dragon2016 napisał: > Ustalajcie sobie sami dawki w domu na jakich funkcjonujecie i dobierajcie leki. > Lekarz wam tylko przypisze ale was nie wyleczy każdy z osobna to zupełnie inny > przypadek. Nie powiedziałbym.Jak kiedyś sam sobie ustawiałem dawkę kwetiapiny to zatrułem się nią,wymiotowałem,nawet wodą, którą piłem.O mały włos nie znalazłem się na SORze z odwodnienia- tak więc nie polecam samowolnego ustawiania dawek, konsultować z lekarzem,zaczynać czasem od małych dawek i zwiększac bąź zmniejszać,ale stopniowo i raczej powoli. Odpowiedz Link
ninia73 Re: Co do Chad. 27.07.17, 14:21 Przede wszystkim lekarz musi wyrazac chec wspolpracy i pomocy. Moj psychiatra pisal mi co mu kazalam-wlaczyl kwetiapine na moja prosbe ,drugi stabilizator; na dobra sprawe jak bym mu powiedziala ze uwazam ze stoperan 3 razy dziennie podziala albo globulki dopochwowe doustnie-to chyba tez by przepisal Chodzilam prywatnie ale postanowilam ze koniec z nim. Dzis ide do innego lekarza. Zobaczymy Odpowiedz Link
dragon2016 Re: Co do Chad. 30.07.17, 15:14 Mi lekarze psychatrzy i psychologowie nie są potrzebni. Odpowiedz Link
megan.k Re: Co do Chad. 30.07.17, 16:04 Skoro sam nie korzystasz z porad psychiatrów i psychologów, to dlaczego w ogóle udzielasz porad innym forumowiczom w sprawie dawek leków? Odpowiedz Link
dragon2016 Re: Co do Chad. 31.07.17, 15:25 Dlaczego? Bardzo proste nie potrzebuję tabletek ani antyderesyjnych ani psychotropów a wiem to stad bo sam się 18 lat meczylem ze schizofrenią więc wiem co mowię. Odpowiedz Link
megan.k Re: Co do Chad. 31.07.17, 15:44 Nie neguję, że nie potrzebujesz leków, ale dlaczego udzielasz porad innym, którzy może ich potrzebują i to w dawkach zalecanych przez psychiatrów. Odpowiedz Link
dragon2016 Re: Co do Chad. 01.08.17, 22:50 Psychiatra nie pomoże jak sam sobie nie pomożesz Odpowiedz Link