Dodaj do ulubionych

zyprexa a zolafren

07.01.05, 00:13
Cześć wszystkim!!

mam pytanie a propos zyprexy a dokładnie jej polskiego odpowiednika-zolafrenu
(poniewaz cena zyprexy nieco nas zaskoczyla...)czy ten polski lek (podobno o
identycznym skladzie)ma takie samo dzialanie,czy jest rownie dobry jak
zyprexa??brał go ktoś z Was może? będę bardzo wdzięczna za każdą informację!!
dziękuję i pozdrawiam ciepło!!!
Obserwuj wątek
    • nevada_blue sprawdź pocztę n/t 07.01.05, 00:34

• magdapilka Re: sprawdź pocztę n/t 07.01.05, 00:50
        dziękuję Ci Nevado bardzo za odpowiedź!!!pewnie domyślasz sie ze chcialabym
        wiedziec jak najwiecej na ten temat zeby, w miare moziwosci panowac nad
        sytuacja, co-jak sama na pewno wiesz łatwe nie jest.powala mnie różnorodność
        tej choroby....
        u nas sytuacja jest o tyle dziwna ze ojciec praktycznie nie ma stanow
        depresyjnych,jesli ma to takie ze sam ich nie zauwaza,ale czy to mozliwe...??my
        w jego zachowaniu poza mania ,nawet tuz po niej nie znajdujemy nic
        osobliwego,nie ma mowy o konkretnych dołach.co za tym idzie,kiedy mija mu mania
        przyjmowanie silniejszych lekow(jak rispolept)odpada bo on nie moze
        funkcjonowac, a z tego co czytam w roznych miejscach wynika ze aby manie nie
        powracaly nalezy brac tego rodzaju leki caly czas...sama juz nie wiem, gubie
        sie w tym.
        w każdym razie dziekuje za każda informacje!!jesteście moja skarbnicą wiedzysmile
        pozdrawiam i życzę spokoju ducha!!
    • rzeznia_nr_5 Re: zyprexa a zolafren 07.01.05, 01:24
      To to samo!Nie masz powodu przepłacać za zyprexe.
      • awanturka Re: zyprexa a zolafren 07.01.05, 16:41

No nie zupełnie... Ten sam związek chemiczny jest jest substancją czynną - to prawda. Ale zazwyczaj firma, która wprowadziła pierwsza preparat na rynek ma lepiej opanowaną technologie produkcji i otrzymuje ten związek w postaci czystszej a poza tym może się skład tabletki różnić tzw. substancjami pomocniczymi. I czystość chemiczna substancji czynnej i substancje pomocnicze moga wpływać (ale nie muszą) na tzw. biodostępność preparatu. Sama tego doświadczyłam gdy przeszłam z orginalnego Prozacu na lek geneyczny - bioxetin (ta sama substancja czynna -fluoksetyna). Zauważyłam róznicę i lekarz wytłumaczył, że moze sie zdarzyć, że dla mojego organizmu są spore róznice w biodostepności spowodowane przyczynami, które opisałam powyżej.

Znowu się wymadrzam i pewnie znowu od Ciebie dostanę po głowie... wink

Juz się przyzwycziłam wink

Pozdrowienia!
        - awanturka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka