20.04.06, 10:42
Prawdopodobnie syn chory jest na chad.Nie chce słyszeć o wizycie u
lekarza.Był w depresji - obecnie jest w manii. Jak pomóc synowi ? Jak
postępować z chorym? Piszę po raz pierwszy na forum.
Obserwuj wątek
    • magdalenakajdas Re: chory syn 20.04.06, 16:24
      Witaj. Oczywiście, że możesz mu pomóc, napisz w jakim wieku jest syn, od jak dawna widzisz u niego dziwne zmienione zachowanie. Delikatnie go podejdź, że chcesz się tylko upewnić, czy wszystko jest w porządku i umów go na wizytę może na początek u psychologa, powiedz mu po prostu, że się o niego martwisz i że chciałabyś aby był szczęśliwy. W najgorszym wypadku wezwij pogotowie. Wiem, że to brzmi drastycznie, ale czasem trzeba w ten sposób pomóc drugiej osobie. Ja tak musiałam zareagować na atak męża. Pozdrawiam, powodzenia, Magda

• galea4 Re: chory syn 20.04.06, 17:28
        wiesz co ciezko dorasdzic ale wiem ze w fazie manii najczesciej mysli sie ze
        jest sie zdrowym i nie che sie brac zadnych lekow przynajmniej tak jest umnie
        mozesz go podejsc w czsie depresji wtedy latwiej mu beddzie przyjac mysl ze
        jest chory moze sam zrozumie ... zycze powodzeina
    • cocosss Re: chory syn 20.04.06, 19:45
      A ile ma lat?
    • justyna41 Re: chory syn 21.04.06, 09:37
      Można też zamówić wizytę prywatną psychiatry do domu.
    • maga61 Re: chory syn 22.04.06, 17:33
      Witaj. Moj mąż w fazie manii nie chciał słyszeć,że jest chory tym bardziej, że
      na początku nawet lekarz nie zauważył zmian w jego zachowaniu. Na początku
      depresji zgłosiliśmy się do lekarza i od tamtej pory bierze systematycznie
      leki.Musisz sama wyczuć ten moment. Nie mówię, że będzie łatwo, ale życzę
      powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka