magda_biel 20.04.06, 10:42 Prawdopodobnie syn chory jest na chad.Nie chce słyszeć o wizycie u lekarza.Był w depresji - obecnie jest w manii. Jak pomóc synowi ? Jak postępować z chorym? Piszę po raz pierwszy na forum. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdalenakajdas Re: chory syn 20.04.06, 16:24 Witaj. Oczywiście, że możesz mu pomóc, napisz w jakim wieku jest syn, od jak dawna widzisz u niego dziwne zmienione zachowanie. Delikatnie go podejdź, że chcesz się tylko upewnić, czy wszystko jest w porządku i umów go na wizytę może na początek u psychologa, powiedz mu po prostu, że się o niego martwisz i że chciałabyś aby był szczęśliwy. W najgorszym wypadku wezwij pogotowie. Wiem, że to brzmi drastycznie, ale czasem trzeba w ten sposób pomóc drugiej osobie. Ja tak musiałam zareagować na atak męża. Pozdrawiam, powodzenia, Magda Odpowiedz Link
galea4 Re: chory syn 20.04.06, 17:28 wiesz co ciezko dorasdzic ale wiem ze w fazie manii najczesciej mysli sie ze jest sie zdrowym i nie che sie brac zadnych lekow przynajmniej tak jest umnie mozesz go podejsc w czsie depresji wtedy latwiej mu beddzie przyjac mysl ze jest chory moze sam zrozumie ... zycze powodzeina Odpowiedz Link
justyna41 Re: chory syn 21.04.06, 09:37 Można też zamówić wizytę prywatną psychiatry do domu. Odpowiedz Link
maga61 Re: chory syn 22.04.06, 17:33 Witaj. Moj mąż w fazie manii nie chciał słyszeć,że jest chory tym bardziej, że na początku nawet lekarz nie zauważył zmian w jego zachowaniu. Na początku depresji zgłosiliśmy się do lekarza i od tamtej pory bierze systematycznie leki.Musisz sama wyczuć ten moment. Nie mówię, że będzie łatwo, ale życzę powodzenia! Odpowiedz Link