Dodaj do ulubionych

a co ze mna

24.11.06, 23:56
ciekawe co jest ze mna.Lecze sie na depresje.Poczatkow switnie zareagowalam
swietnie na lek,dlatego przestalam brac i pograzylam sie w totalnej
ruinie.Teraz biore 30mg.Zaczynam zartowac i BLYSZCZEC ,tak jak kiedys? Wydaje
mi sie ,ze czasami mowie ze duzo.Czesto jestem zla.Biore rownoczesnie 2x
lekina epilepsje oraz leki antykoncepcujne,to tez moze wplywac na
humory.Czesto mam przekrwione oczy.Czy jestem juz wariatka?tak jak moja
matka?Czuje sie dokladnie jak ona,we wszystkim co robie sad
Obserwuj wątek
    • poetkam Re: a co ze mna 25.11.06, 10:05
      Witaj Alicjo!
      Przede wszystkim napisz, czy byłaś u lekarza psychiatry. Jeśli tak, to co zażywasz i jaką postawił Ci diagnozę?
      Oczywiście, że leki antykoncepcyjne mogą wpływać na humor, bo wtedy masz zachwianą równowagę hormonalną. Może bierz jakieś inne leki antykoncepcyjne-najlepiej poleć się lekarza.
      Przekrwione oczy mogą mieć różne podłoże-może być przemęczenie, nawet depresja.
      Piszesz, że możesz być "wariatką" tak jak Twoja mama. Ta choroba jest dziedziczna, ale nie zawsze. Moja mama też jest chora , zaczęła chorować jako młoda dziewczyna, teraz ma 57 lat, jest na rencie, ale w miarę dobrze się czuje. Ma trójkę dzieci, u żadnego z nas nie stwierdzono choroby psychicznej.
      Wydaje mi się, że jesteś przewrażliwiona przez fakt, że Twoja mama jest chora. Jeśli tylko zobaczysz u siebie jakieś niepokojące objawy zaraz przypisujesz to chorobie psychicznej. Oj, niepotrzebnie. Nawet zdrowe osoby mają od czasu do czasu depresję. Słuchaj, udaj się do lekarza psychiatry, a nawet lepiej jak na początek pójdziesz do psychologa. Być może rozwieje Twoje obawy i potraktuje je jako bezpodstawne.
      Trzymaj się mocno i koniecznie napisz co dalej u Ciebie. M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka