zakazanaherbatka 26.11.06, 18:39 Drodzy moi odpowiedzcie czy tez macie napady paniki ze nagle i raptem zwarjujecie.Tak ma ostatnio moja siostra blizniaczka ktora nie wie skad cos takiego raptem na nia spada.Prosze odpowiedzcie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anies4 Re: Napady paniki. 27.11.06, 14:20 Witaj. Ja również miewam napady paniki i lęku. Związane to jest z niepewnością, strachem, ciągłym poczuciem niezadowolenia z własnego życia. Od kilku lat borykam się z depresją, od lutego okazało się że mam chorobę afektywną. To mnie tak osaczyło, że takie napady lęku, paniki są coraz częstsze i bardziej dotkliwe. Spróbuj namówić siostrę na wizytę u dobrego psychiatry, bądź psychologa. Na pewno potrzebuje wsparcia specjalisty a przede wszystkim bliskich. Pozdrawiam Anies. Odpowiedz Link
zakazanaherbatka Re: Napady paniki. 27.11.06, 14:47 Bardzo ci dziekuje ze odpisalas.Siostra juz od roku sie leczy na chad dwubiegonowy a ja mam nerwice natrectw.Prowadzi nas ta sama psychiatra ktora powiedziala ze jest to dziwne ze w jednakowym czassie zachorowalysmy i ze podejrzewa czynnik genetyczny.JESTESMY 2 JAJKA CZYLI BLIZNIACZKI DWUJAJOWE. Odpowiedz Link
amyss Re: Napady paniki. 03.12.06, 13:32 Ja też często mam napady paniki, zwłaszcza gdy wpadam w stany mieszane (nastrój depresyjny z przyspieszonym tokiem myślenia i napędem). W zasadzie w takiej chorobie jak chad, wszystko może się człowiekowi przytrafić. Myśli natrętne lub samobócze i jakieś objawy podobne do schizofrenicznych. cieplutko Was pozdrawiam Amyss Odpowiedz Link
klementynka83 Re: Napady paniki. 14.02.07, 00:02 u mnie silne stany lękowe to dominujący objaw ChAD. jestem jeden wielki lęk. a im dłużej to trwa, tym mniej to rozumiem. "lęki" się zmieniają, ale wciąż są i nie można sobie dać z nimi rady. przynajmniej ja nie mogę. pozdrawiam Odpowiedz Link