Dodaj do ulubionych

Czy w (hipo)manii sen zawsze jest krótszy?

18.10.07, 00:03
Kurka wodna! Świetnie się czuję, tryskam energią, wczas wstaję,
późno się kładę. A w dzień potrafię zrobić naprawdę sporo!
Potrzebuję mało snu teraz. Czemu tak jest? Też tak macie?
Obserwuj wątek
    • aurelia_aurita Re: Czy w (hipo)manii sen zawsze jest krótszy? 18.10.07, 00:16
      tak jest zazwyczaj. zmniejszenie potrzeby snu to jedna z oznak (hipo)manii, więc
      jakbyć kiedyś miała wątpliwości co do tego czy to górka czy tylko zwykly dobry
      nastrój - weź pod uwagę ile śpisz.
      (choć są wyjatki. znam jedną osobę, które w hipomaniach śpi normalnie)
      • poetkam Aurelio 18.10.07, 13:05
        Pisałaś kiedyś, że obrona pracy magisterskiej Ci się zbliża. Jeśli
        to nie tajemnica, napisz, czy masz już 3 literki przed nazwiskiem?
        Jeśli tak to serdecznie Ci gratuluję, jeśli nie, to też Ci
        gratuluję, bo pewnie termin obrony wnet. Pozdrowienia. M.
        • aurelia_aurita Re: Aurelio 18.10.07, 13:47
          smile miła jesteś, ale muszę Cię rozczarować. pracy mgr jeszcze nie napisałam, choć
          powinnam się obronić do końca grudnia... chwilowo po prostu bezczynnie
          przyglądam się samej sobie spieprzającej sobie życie, ale mam nadzieję, że
          zmądrzeję, nie tylko teoretycznie, ale i praktycznie.
          pozdrawiam ciepło.
    • maciusik Re: Czy w (hipo)manii sen zawsze jest krótszy? 18.10.07, 03:11
      Jest dokladnie tak jak napisala Aurelia.Pozdrawiamsmile
    • poetkam Re: Czy w (hipo)manii sen zawsze jest krótszy? 18.10.07, 08:58
      Dziękuję , dziewczyny. Właśnie załatwiałam sprawy urzędowe związane z
      samochodem. Jestem teraz tak nakręcona, że wszystko udaje mi się pozytywnie
      załatwiać. Rozmawiałam z dyrektorem wydziału komunikacji, poradził mi, jak pewną
      sprawę załatwić. Był mną zachwycony! Kazał na bieżąco informować go, jak idą
      moje sprawy (!).
      Wczoraj położyłam się o pierwszej w nocy- długo nie mogłam zasnąć, a wstałam o
      6 rano. Coraz mniej śpię. Ja nie chcę depakiny! Chcę tego stanu!!!!!!!! Muszę
      zażywać to gówno? Po co sprowadzać kogoś na siłę na ziemię, skoro ten tak dobrze
      czuje się latając w obłokach? Najwyżej w chwili depresji pozażywam
      antydepresant. Co myślicie o takiej dezercji od leków?
      • czareg Re: Czy w (hipo)manii sen zawsze jest krótszy? 18.10.07, 09:54
        Mylisz pojęcia. Depakina to stabilizator - to ona najdłużej utrzyma Cię w hipo, co najwyżej powolutku sprowadzi do remisji (normalności). Jak ją odstawisz grozi Ci albo ptężny kop w górę ze wszystkimi kosekwencjami haju, albo ostra jazda w dół do totalnej depresji. Przepraszam za straszenie, ale nawet hipo nie jest takie śliczne, po paru tygodniach (miejmy nadzieję - miesiącach) rezerwy organizmu się kończą i zaczynasz niewyrabiać fizycznie. Ja na pograniczu hipo jestem od maja i od 3 miesięcy marzę o normalnym śnie (bez wspomagania lekami) po którym mógłbym normalnie egzystować - bez ciągłego uczucia zmęczenia. Ciesz się chwilą i uważaj na siebie.
        • poetkam Re: Czy w (hipo)manii sen zawsze jest krótszy? 18.10.07, 09:57
          Może i mylę pojęcia. Nie znam się jeszcze na tym wszystkim. Lekarka mówi, że
          paztin wywołał u mnie tę hipomanię. Kiedyś też miałam odniosłe nastroje, ale nie
          aż tak.
          Dziękuję za rady! Ty też uważaj na siebie.
      • dr.zabbon Re: Czy w (hipo)manii sen zawsze jest krótszy? 18.10.07, 10:09
        W hipomanii wszystko układa się ładnie do czasu, kiedy tracisz kontrolę nad sobą
        i przechodzisz w manię. Wtedy już nie jest tak fajniutko. I można stracić
        poczucie krytycyzmu względem choroby: nie chcieć się leczyć. Wtedy, jak nie masz
        bliskiej osoby, która to w porę zauważy i zadziała, może się to wszystko
        skończyć hospitalizacją. A w tym nie ma już absolutnie nic przyjemnego uncertain
        Bardzo uważaj, nie odstawiaj leków. Już to że teraz myślisz o ich porzuceniu
        może być objawem rozkręcania się.
        Trzymam kciuki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka