meggi_gi 29.09.08, 12:54 Dostałam go na lęki.Niestety wcale ich nie wycisza.biorę go dopiero kilka dni.nie wiem czy mam go odstawić czy przeczekać?to kolejne badziewie,które funduje mi jedynie skutki uboczne. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolina817 Re: Chlorprothixen 29.09.08, 16:51 kurde niemoge sobie przypomniec jak bralam chlorprotixen czy sie balam czy nie balam sie w kazdym badz razie na poczatku usypial a pozniej w ogole zadnych efektow jego nie czulam a mial wyciszyc i dzialac przeciwwytworczo nie działał. odstawic to sa lepsze leki na lęki Odpowiedz Link
karolina817 Re: Chlorprothixen 29.09.08, 16:53 najlepiej pobierz miesiac dwa albo chociaz cale pudelko skoncz jak sie nie poprawi to wtedy inny lek. Odpowiedz Link
obecna_xyz Re: Chlorprothixen 29.09.08, 18:57 To stary neuroleptyk, praktycznie tylko usypia i w tym celu jest zapisywany. Ja miałam po nim dramatyczne spadki RR,że mnie w vc z podłogi zbierali. Odpowiedz Link
veritas8 Re: Chlorprothixen 30.09.08, 19:34 Mnie przepisano chlorprotixen na sen.... biorę dawki ogromne, bo na mnie w ogóle działają tylko wielkie dawki. Śpię po tym. Kiedyś wzięłam w dzień jedną tabletkę, że niby na lęki i strachy. No i nic. Odpowiedz Link
bezkofeiny Re: Chlorprothixen 01.10.08, 04:17 Syf straszliwy, dostałam go ponoć na dobry sen. W efekcie istotnie sypiałam lepiej, ale potem nie mogłam wstać z łóżka i przez resztę dnia czułam się jakby mnie ktoś walnął młotkiem w łeb Odstawiłam to bardzo szybko. Odpowiedz Link
zosiak05 Re: Chlorprothixen 29.03.09, 19:12 Ja brałam już różne leki ale większosci nie toleruję...ostatnio bardzo żle się czułam i lekarz zapisał mi chlorprotixen, powiedział,że to stary lek, ale w moim przypadku (podobno mój jest cieżki przypadek, bo jestem uczulona na wiekszość leków)-powinien pomóc...i pomógł!!! Niestety przez 3 tygodnie miałam działania uboczne - jak wstawałam spadało mi ciśnienie i słabłam , ale to minęło. Tak więc ja sobie bardzo chwalę ten lek,ale wszystko zależy od organizmu- każdy reaguje inaczej. Odpowiedz Link
awanturka Re: Chlorprothixen 29.03.09, 20:57 Mam jak najbardziej pozytywne doświadczenia z chlorprotixenem. Ze skutków ubocznych u mnie wystąpiła senność, ale jak teraz biorę go tylko na noc i to nie jest problem, a nawet można to zapisać na plus tego leku bo śpię dobrym, twardym snem. Mało kto wie, że chlorprotixen oprócz działania przeciwpsychotycznego i uspakajającego i przeciwlękowego ma działanie antydepresyjne (przeciwnie do większości neuroleptyków, które często działają depresjogennie). Na forum depresja wiele ludzi pisało pozytywnie o tym leku. Odpowiedz Link
stardusts Re: Chlorprothixen 31.03.09, 09:51 Na mnie dobrze działa zadnych skutkow ubocznych moze za wyjatkiem lekkiego rozmazujacego sie obrazu, ale to pikus, tylko te skoki nastroju...ale teraz depakine dostalam wiec zobaczymy Odpowiedz Link
bezsennaaa Re: Chlorprothixen 28.04.09, 22:22 ja dostałam go na leki i na ulatwienie zasypiania ,ale tez oprucz skutkow ubocznych nic nie czułam... wiec moze warto rozwazyc zmiane leku na inny ... z tego co pamietam to starej generacji neuroleptyk.. polecila bym ci olanzapine .. Odpowiedz Link