ochti21 09.10.08, 15:35 CZY MOZNA JAKOS WYKRYC TA CHOROBĘ BY POTWIERDZIC SWOJE OBAWY? NIE WIEM POPRZEZ TOMOGRAFIE,REZONANS ZE SA JAKIES ZMIANY W MOZGU I WTEDY NIE WIEM LECZYC SIE PROFILAKTYCZNIE? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matrioszka42 Re: SKAD WIECIE ZE TO CHAD? 09.10.08, 15:40 Plisss... wyłącz capsa, ciężko się czyta. Z tego co wiem to żadne badanie fizykalne nie daje obrazu bipolara. To wadliwy przepływ neuroprzekaźników, a nie fizyczne uszkodzenia mózgu. Profilaktycznie brać dropsy? eee... to chyba przesada. Odpowiedz Link
dereke Re: SKAD WIECIE ZE TO CHAD? 09.10.08, 16:13 Profilaktycznie możesz jeść dorsza - ma dużo omega 3 pozytywnie wpływa na neuroprzekaźniki. Czekolada - duużo czekolady - poprawia nastrój. No i jazda na rowerze - by spalić tłuszcz z czekolady. Odpowiedz Link
beatrix-kiddo Re: SKAD WIECIE ZE TO CHAD? 09.10.08, 16:25 skąd wiemy (my - Beatrix) że to chad? Bo po rocznej obserwacji nam świrolog powiedzieli A świrolog zaufani to my Beatrix uwierzyliśmy i tego się trzymamy, tym bardziej że codzienność potwierdza. C.b.d.o Odpowiedz Link
aurelia_aurita Re: SKAD WIECIE ZE TO CHAD? 10.10.08, 00:02 a po cholerę używaż caps locka? nie możesz pisać normalnie?? Odpowiedz Link
asiuniaa36 Re: SKAD WIECIE ZE TO CHAD? 11.10.08, 08:17 Obserwuje to forum od kilku dni...myslalam,ze je znam.Hm...zadalam nawet pytania,zalozylam nowy watek.Ale widze,ze to forum juz nie jest takie przyjazdne dla innych-obcych.Wchodzi czlowiec i pyta grzecznie skad wiecie ze to chad...ech dobra nie chce mi sie pisac co o tym sadze.CAPSLOCK...zle sie czyta o lol,po cholere ten capslock... Kiedys to forum bylo jak przyjazdna rodzina-ludzie pomagali sobie i dodawali otuchy,bo chyba po to jest to forum...mozna sie bylo wygadac. Jestem ciekawa zdania moderatora. Odpowiedz Link
35.a Asiunia, przytulam mocno... 11.10.08, 08:53 Przyznam się tu, że opie.doliłam @ Czarga, który zamilkł na forum, że zakłada wątek "Gdzie Asiunia", a później ogląda świat zza krzaków. I mam w nosie depresję [tak podpowiada mi intuicja] Cezarego. Fochy w kieszeń, Panie Starszy [e tam, raptem parę lat] i pochylić się nad innymi. Wtedy Ci chandra przejdzie. Mocno? To co. Asiunia, nie uciekaj, tu życzliwość jest. I zajrzyj do @. A na mnie się nie obruszaj, że napisałam Ci, co masz wpisać w wyszukiwarkę. Poprosiłaś o to... Odpowiedz Link
35.a Re: SKAD WIECIE ZE TO CHAD? 11.10.08, 08:48 DOKTÓRKA POWIEDZIELI. BO ZA DUŻO GADAM/PISZĘ. ROBIĘ KILKA RZECZY NARAZ. BO MAM TOK MÓWIENIA DYGRESYJNY. BO JAK SMUTNO, TO CHCĘ SIĘ ZABIĆ. PROFILAKTYCZNIE KUP SOBIE MOŻE DEPRIM (BEZ REC.) Matrioszko, oglądałam kiedyś program o ChAD i mamy na obrazie mózgu brak mi profesjonalnego słownictwa bardzo pobudzone - czerwone obszary, gdy mamy górkę... Zdaje się jednak, że jest to do zbadania. Zapytam zresztą moją zdalną psychiatrę. Mam powód, aby się do niej odezwać. [w mojej książce od telemarketingu napisali, że należy się dostosować do mówiącego No i pytam faceta, na co by wydał kasę. - Na dziwki. - Wie Pan, ja pruderyjna nie jestem. - Żartowałem. ostatnio rozmawiałam ze starszym człowiekiem, który zaciągał kresowo, Jezu, co za rozkosz rozmowy! Serio. I jaka radość, gdy z nieskładnego czasem potoku zdać udaje się wyłowić istotne. jeśli uda się sprzedać, to w ogóle podwójna radość do depresyjnej pani jednak nie udało mi się dotrzeć. porażka. ale ona już miała 100% smutku w smutku...] Odpowiedz Link
35.a Re: SKAD WIECIE ZE TO CHAD? 11.10.08, 09:04 BO CZASEM MAM NADMIERNĄ OCHOTĘ NA SEKS. I TAK BYŁO ZAWSZE, PRZED LECZENIEM TEŻ. I PODPALENIE [ROZPALENIE ŚCIŚLE RZECZ TRAKTUJĄC JEST CHOLERNIE ŁATWE... ZA ŁATWE, WIĘC BARDZO SIĘ PILNUJĘ. Odpowiedz Link
meggi_gi Re: SKAD WIECIE ZE TO CHAD? 11.10.08, 09:27 aj tam nadmierną.jak jesteś singlem to wiadomo ze Twoje życie intymne nie jest nalezycie uregulowane.kazdy ma takie potrzeby seksualne jaki ma temperament.masz normalny apetyt na seks i go sobie zaspakajaj,na zdrowie. Odpowiedz Link
35.a Re: SKAD WIECIE ZE TO CHAD? 11.10.08, 09:41 życie intymne uregulowane? ja wolę pełen spontan zaspokajać? z przypadkowymi osobami? tu różne części ciała mają jednak odmienne zdanie i nigdy nie pojmowałam, że kogoś może boleć głowa I NIE WYTYKAJ MI SINGLOSTWA! nigdy nie wiedziałam, jak się pisze: rybołówstowo czy - stwo... CUDZOŁÓSTWO! zostaję przy swoim: chadowca podpalić jest łatwo. po co 3 zapałki, kiedy wystarczy 1. Odpowiedz Link
meggi_gi Re: SKAD WIECIE ZE TO CHAD? 11.10.08, 09:48 nie wytykam Ci singlostwa!tylko myślę ze jest Ci trudniej zaspakajać swoje potrzeby wtedy kiedy masz na to ochotę.w stałych związkach jest z tym łatwiej. Odpowiedz Link
deprimere Re: SKAD WIECIE ZE TO CHAD? 11.10.08, 09:59 To moze ja nie mam bo duzo nie mówie. Za to mam duzy problem ze zrozumieniem tekstu, nie potrafie sie na niczym skupic i nie potrafie zrobic jednej rzeczy na raz. Ale moze to ADHD Odpowiedz Link
deprimere Re: SKAD WIECIE ZE TO CHAD? 11.10.08, 10:00 A sex ma zwiazek? Dosc nadpobudliwa byłam zawsze stad chyba efekt 3 potomstwa.Choc w dołku null, zero przyjemnosci i sex moze dla mnie nie istniec! Odpowiedz Link
awanturka Re: SKAD WIECIE ZE TO CHAD? 11.10.08, 10:33 Te obszary o których piszesz nazywają się UBO ("udentificated bright object", poważnie!), mogą być w różnym kolorze w zależności od użytej techniki obrazowania mózgu. Odpowiedz Link
asiuniaa36 Re: SKAD WIECIE ZE TO CHAD? 12.10.08, 09:43 Karolina...od jakiegos czasu juz w tym siedze.Zmienialam lekarzy,terapeutow...Od kilku miesiecy (niewiedziec czemu)jest u mnie super-czuje sie normalna.Hm...ale mialam odstawic stabilizator i...bum!!!Powrot do...no wlasnie do czego,do nicosci?Nie-w nicosci bym nie cierpiala.Wrocilam do lekow,a za sugestia ludzi z forum jade do lekarza. Najbardziej boli mnie kiedy inni mowia ,ze gdyby mi witamine dali zamiast tegretolu...tez bym poczula sie lepiej...Az tak ze mna zle?A moze maja racje... Karolina-przede wszystkim na biegu do lekarza i odezwij sie,prosze. Odpowiedz Link
matrioszka42 Re: SKAD WIECIE ZE TO CHAD? 13.10.08, 08:41 Na moim eeg wyszły tylko obszary niskonapięciowe (podobno to polekowe), a poza tym nic ciekawego. Może na rezonansie wyszłoby coś ciekawszego, ale ja mam klaustrofobię i jakoś się nie palę do wkładania w rurę (nawet na solarium nie chodzę). Odpowiedz Link
cassandrax Re: SKAD WIECIE ZE TO CHAD? 14.10.08, 13:49 ,....mój psychiatra mówi mi,że to Chad,że urojenia,że nadwrażliwośc....że stany podobne do schizofrenii....i że sam się w tym wszsytkim gubi...a ja zgubiłam się już dawno... Odpowiedz Link
asiuniaa36 Re: SKAD WIECIE ZE TO CHAD? 14.10.08, 18:11 A moj lekarz powiedzial,ze moja historia zycia i leczenia to kogiel-mogiel.Dodal doraznie "sympramol".za miesiac spotkanie... Odpowiedz Link