asiek1982_8 17.08.10, 12:04 Czy układałyście dzieciakom indywidualne kalendarze w pporadni ds.szczepień, w przypadku wcześniej przesuniętych terminów szczepień, czy decyzje podejmował pediatra. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nastjaa Re: indywidualny kalendarz szczepień 17.08.10, 12:37 My nie układalismy. Mamy jedynie skierowaniee od neurologa, że szczepienia pojedyncze co 1,5-2 miesiące. Jesteśmy po jednej dwa miesiące temu i teraz na dniach powinnam jakoś się wybrać na kolejne. Nikt nas nigdy za to nie ścigał - mała ma teraz 14 miesięcy. Odpowiedz Link
marta.krasnik Re: indywidualny kalendarz szczepień 17.08.10, 12:44 ja moje blizniaczki szczepie skojarzona szczpionka,jdnak neurolog odradza szczepinia na odre, swinke, rozyczke, kalendarz ustala nam pediatra Moje lalunie Hania i Julia 30hbd 1020 i 850g picasaweb.google.com/101126280060034443383/DropBox?authkey=Gv1sRgCLv52uT3ufjmjwE&feat=directlink Odpowiedz Link
wiwika12 Re: indywidualny kalendarz szczepień 17.08.10, 14:58 U nas decyzję co do szczepień ustala pediatra i neurolog. Odpowiedz Link
mamaduo Re: indywidualny kalendarz szczepień 17.08.10, 15:16 tak, ja mialam ustalony indywidualny kalendarz szczepien (Poradnia Chorob Zakaznych) plus opinie od neurologa. Dzieci byly szczepione "lepszymi" szczepionkami, poziej niz rowiesnicy i na dodatkowe szczepienia (ospa wietrzna, pneumokoki). Wszystko na NFZ. Odpowiedz Link
aga.n.f Re: indywidualny kalendarz szczepień 17.08.10, 21:09 U mojego Franka decyzję podejmuje neurolog i immunolog. Narazie czerwone światło. Odpowiedz Link
asiek1982_8 mamaduo 18.08.10, 10:55 co to znaczy "lepszymi"?? przed nami tez odra świnka różyczka a ja się zastanawiam czy można je pojedynczo zaaplikować czy występują tylko w "pakiecie".Ospę wietrzną też nam sugerowali. Odpowiedz Link
mamaduo Re: mamaduo 18.08.10, 12:10 acelularnym krztusciem i szczepionkami kilka w jednym o nowoczesniejszym skladzie - normalnie platne one sa. Dalam w cudzyslow to "lepszymi" bo nie wiedzialam jak to ujac. Czyli w zaszdzie powinnam byla napisac - szczepionkami, ktore normalnie sa platne. Bo czy one faktycznie lepsze..no ale to inny temat. Odpowiedz Link
mama_ksawcia Re: indywidualny kalendarz szczepień 18.08.10, 19:13 My dostalismy zielone swiatło od neurologa, a szczepienia ustala pediatra w rejonie (w moim miescie nie ma poradni szczepien niestety). Mały miał 8 tyg temu I szczepienie 5 w 1, tydz temu II a za tydz ma miec zaległa gruzlice... A przy okazji zapytam mamusie czy którys wczesniaczek był szczepiony na gruzlice w wieku roczku urodzeniowego? Czy to ma sens? Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link