Dodaj do ulubionych

zespół Aspergera

24.01.11, 16:37
Hej dziewczyny mam smutne wieści mieliśmy 2 wizyty z Tykiem u psychologa i z testów wyszło ze Tymek(URODZONY W 34 TYG) ma Zespół Aspergera– całościowe zaburzenie rozwoju mieszczące się w spektrum autyzmu.I teraz będziemy konsultować to w innej juz poradni dla dzieci i młodzieży matko jak by mi mało było zmartwień
Obserwuj wątek
    • perlai Re: zespół Aspergera 24.01.11, 17:37
      a wjakim wieku jest twój synek i na jakiej podstawie stwierdzono te zaburzenia?
    • marcowa82 Re: zespół Aspergera 24.01.11, 19:58
      Napisz coś wiecej. Czym to się objawia u Tymka. Pozdrawiam.
    • mam-ann Re: zespół Aspergera 24.01.11, 20:03
      my mamy to samo, bardzo duże zaburzenia SI w kierunku aspargera
      terapia pomaga troche go opanować.
      • mama-wczesniaka Re: zespół Aspergera 24.01.11, 21:35
        Tymi ma 2 latka a zaburzenia jego to kaleczenie siebie gryzienie po recach nogach bicie sie po twarzy skakanie po lózku po ławie takie gapienie sie w nic i odjazd w swój świat krzyki i pisku doprowadzające do furi walenie recami o stół tak po prostu upieranie sie do jednej jedynej mowy nie przytula sie nie wskazuje palcami nie mówi oprócz tata si am dla niego wszędzie jest tata i pies (nie mam zwierząt żadnych)....niespokojne noce co noc to samo jazda po całym łóżku i płacz polecenia nie reaguje a jeśli juz to z dużym opóźnieniem...teraz mamy konsultacje u psychiatry w sprawie tego zespołusadja nie wiem co tam będzie
        • mam-ann Re: zespół Aspergera 24.01.11, 22:23
          mamy podobnie - wrzaski i wicie się nie do opanowania i złapania go, wyżywanie się na sobie - u niego wyrywanie sobie gastrostomii czyli koleś zagreaża swojemu zyciu plus zwykłe bicie sie,
          terapia SI troche go ogarnia, mniej się boi stąd mniej agresji - choć są to baaaaaaaaaaardzo małe kroczki
          • mama-wczesniaka Re: zespół Aspergera 25.01.11, 08:18
            Ja nie wiem czy wogule w moim mieście sa jakiekolwiek poradnie gdzie chodzi sie ogarniac ten zespół....
            • zaoknem.5 Re: zespół Aspergera 25.01.11, 10:18
              mama-wczesniaka napisała:

> Ja nie wiem czy wogule w moim mieście sa jakiekolwiek poradnie gdzie chodzi sie
              > ogarniac ten zespół....

Może spróbuj zasięgnąć języka w tym miejscu:
              Krajowy Oddział Autyzmu (Oddział w S.); ul. Żeglarska 3
              tel. 91/ 573-94-15
    • perlai Re: zespół Aspergera 25.01.11, 10:42
      mamo-wcześniaczka, mam-ann odbierzcie proszę pocztę gazetową
      • mama-wczesniaka zaoknem.5 25.01.11, 13:12
        rano tam dzwoniłam i wizytę mamy 9 lutego wizyta jest odpłatna 60zł tam pracowała chyba moja kol.ona opiekuje się takim ośrodkiem z ludźmi autystycznymi i dziś będę się jeszcze z nia kontaktowała
        • madzis12 Re: zaoknem.5 25.01.11, 15:23
          witam, nie jestem mamą wczesniaka, ale jestem mamą chłopca z autyzmem, zapraszam Was na forum
          forum.gazeta.pl/forum/f,10034,Inny_Swiat.html
          znajdziecie tam wiele informacji, m.in dziewczyny podpowiedzą Wam gdzie szukac pomocy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka