Dodaj do ulubionych

potrzebna krew dla mojej mamy

05.09.11, 09:23

Wiem, że nie na temat, ale proszę nie usuwać przez jakiś czas.
Moja mama choruje na raka jelita grubego. Jest w trakcie chemioterapii, straszeni poleciały jej wyniki krwi. Od piątku czeka na przetoczenie krwi, a krwi brak. Bez przetoczenia nie dostanie kolejnej dawki chemii.
Psychika jej siada, zresztą mi też.
Można oddać obojętnie jaką grupę, zaświadczenie wziąść że do szpiatala wojewódzkiego w Zielonej Górze, dla Neli Chełminiak
Jeżeli ktoś może pomóc, to bardzo proszę, byłabym bardzo wdzięczna!

Alicja mama Laury (05.07.2010r., 1200gram, 45cm, 30tc, 5,5,6)
fotoforum.gazeta.pl/5,2,aaalicja2.html
Obserwuj wątek
    • ola_mi Re: potrzebna krew dla mojej mamy 05.09.11, 15:55
      mam nadzieję że znajdzie sie ktoś kto pomoże.

ja jestem z Zielonej Góry, ale obecnie przebywam poza granicą Polski.
      trzymam kciuki i życze zdrowia
      • anemon3 Re: potrzebna krew dla mojej mamy 05.09.11, 17:20
        Ja mam grupę A plus Może być? Jeśli tak to oddam jutro.
        • aaalicja2 Re: potrzebna krew dla mojej mamy 05.09.11, 18:32
          Taką właśnie ma moja mama. Lecz grupa i Rh jest obojętne, liczy się tzw. zaopatrzenie banku krwiodawstwa w krew, bo wiadomo, krwi brakuje w całym kraju.
          Jeżeli znacie honorowych krwiodawców, to przekażcie proszę, aby podali te dane.
          Zaświadczenia proszę przesłać na e-mail gazetowego lub 068 372 50 10.
          Nie wiem czy będą potrzebne oryginały zaświadczeń, to potem będę się martwić.
          Serdecznie dziękuję.
    • zbiszkopcik Re: potrzebna krew dla mojej mamy 05.09.11, 18:04
      Musze sie dowiedziec czy moge juz oddawac no angiografii
      • zdunia1979 Re: potrzebna krew dla mojej mamy 05.09.11, 20:41
        Witaj! Zwróc się z oficjalną prośbą (pisemną i osobistą) do Komendanta Straży Pożarnej i Policji w twoim mieście. Ja już tak robiłam dwa razy i odzew jest od razu i bardzo duży. Oni oddają regularnie i przekazuja obie takie prośby między jednostkami.

Trzymam kciuki!
        • aaalicja2 Re: potrzebna krew dla mojej mamy 05.09.11, 21:23
          Dzięki za podpowiedź! Bardzo dobry pomysł!
          Jutro napiszę do Komendantów.

• bijou82 Re: potrzebna krew dla mojej mamy 06.09.11, 09:42
            Napisz też prośbę do jednostki wojskowej
            (pisałam gdy potrzebowaliśmy krwi dla mojej Małej),odzew po ok tygodniu-ponad 40l krwi,jeszcze nam RCKiK dziękowało smile)
            Na stronie RCKiK u Was mogliby zamieścić apel,chyba że już jest?
            U nas we Wro zamieszczają takie apele.
            Zdrowia dla Mamy życzę!!!
            (i uważam że to forum jest jak najbardziej do tego!)
            • anemon3 Re: potrzebna krew dla mojej mamy 06.09.11, 15:04
              Podaj mi prosze adres na jaki mam wysłać zaświadczenie. anemon3@o2.pl
              Życzę mamie zdrowia i dużo siły do walki o nie. Pozdrawiam
            • aaalicja2 Re: potrzebna krew dla mojej mamy 06.09.11, 16:28
              Jednostka wojskowa poproszona ustnie, oddają chłopaki!
              Serdecznie dziękuje za odzew.
              Krew będzie potrzebna podczas kolejnych serii chemioterapii, ale mam nadzieję że nam tych zaświadczeń wystarczy i nie będzie już takiej podbramkowej sytuacji.
              Z drugiej strony to k.... stawiać tak chorego pacjenta pod ścianą, ja rozumiem, że nie ma krwi, lecz można to przekazywać w bardziej humanitarny sposób.
              Przecież i tak wszyscy z rodziny oddaliby!
              • mama-cudownego-misia Re: potrzebna krew dla mojej mamy 06.09.11, 21:50
                Strasznie przykre wieści sad
                > Z drugiej strony to k.... stawiać tak chorego pacjenta pod ścianą, ja rozumiem,
                > że nie ma krwi, lecz można to przekazywać w bardziej humanitarny sposób.
                > Przecież i tak wszyscy z rodziny oddaliby!
                Wiesz, to takie trochę straszenie jest. To nie jest tak, że nie zrobiliby transfuzji, jakby rodzina nie uzbierała krwi. Ale na tym sie ten cały system opiera, że Twojej Mamie ktos pomógł, a Wy pomożecie komuś innemu w potrzebie.
                • aaalicja2 Re: potrzebna krew dla mojej mamy 06.09.11, 22:32
                  Rozumiem, że krwi brakuje, ale można przekazywać pacjentom to w inny sposób, albo bezpośrednio komuś z rodziny, żeby nie stresować dodatkowo pacjenta.
                  Krwi teraz będzie mnóstwo, bo ruszyliśmy chyba wszystkich możliwych: strażaków, policjantów, żolnierzy, kajakarzy, całą rodzinę, sąsiadów itp.
                  Jeden problem będzie z głowy do następnego (za 2 tygodnie) pobytu w szpitalu i chemioterapii.

• mama-cudownego-misia Re: potrzebna krew dla mojej mamy 06.09.11, 22:38
                    No ktoś sie nie wykazał, najwyraźniej. Ale za to Wy się spisaliście super.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka